Tiszteletem!
Először is, elnézést, ha kérdésem/kérdéseim már megválaszolásra kerültek, de sajnos nincs időm keresőzni, vagy végiglapozni ezt a témát.
Elvált, 2 gyermekes családanyáról van szó, akinek a 2 kiskorú (5 és 9 évesek) gyermeke után 22 ezer Forint tartásdíjat kellene kapnia a volt férjtől. Fentebb említett összegből azonban az ex 6 ezer Forintot küld minden hónapban, hivatkozva arra, hogy, hát neki nincs jövedelme hivatalosan, és, hogy kár is lenne a csekély havi 16 ezer Forint mínuszért hatósághoz fordulni, mert ő biztosan tudja, hogy a hajlandóság mutatása már elégnek bizonyul. Azt nem részletezem, hogy a szóban forgó apuka szórja az egyébként (papíron) nem lévő pénzét, vásárolgat ezt-azt a gyerekeknek, és szorgosan gyűjti a blokkokat, hogy esetleges ügy kirobbanásánál ezeket majd lobogtathassa, mint gyerekekre költött pénzt. A szóban forgó anyuka felkereste az ügyben illetékes hatóságot, de sajnos a "hajlandóság mutatása már elégnek bizonyul" részt megerősíteni látszott az ott ücsörgő munkatárs.
Szeretném megkérdezni, hogy ez valóban így van-e. Mert, ha igen, akkor, akkor meg azt szeretném megkérdezni, hogy minek állapítanak meg összegeket, mikor elég annyi, hogy az ember feketén dolgozik, meg néha küld pár ezer Forintot, és ez így rendben is van?
Esetleg, ha tudna valaki adni pár tippet ezen ügy hivatalos elrendezésének alternatíváiról, azt nagyon megköszönném! Mondták páran, hogy esetleg apukát "meg kéne kínálni" egy esetleges APEH üggyel, ha már költekezik a nem lévőből, de ezt csak hallottam, biztosan nem tudom, hogy mik a lehetőségek, ezért szeretnék egy kis segítséget.
Köszönöm előre is mindenkinek! (Elnézést, ha kicsit hosszú lett!)