A bíróságon lehet kérni a végrehajtás megszüntetését.
Gyerektartás dij
Tisztelt ügyvéd úr!
Szeretnék segítséget,tanácsot kérni öntől a következő probléma miatt:A volt élettársam nem fizeti a gyermektartásdíjat,több mint fél millió forint tartozást halmozott fel.Van a tulajdonában egy ingatlan.Sikerült odáig juttatnom az ügyet hogy árverésre kerülhessen sor,de sajnos ez még a mai napig nem történt meg,és ennek az okára lennék kíváncsi.Kaptam a végrehajtótól több levelet is.Megkaptam az ingatlan becsértékére vonatkozó adatokat,és kérdezte a végrehajtó hogy lakottan vagy beköltözhetően kérem-e az árverést,valamint kérdezett olyan lehetőséget is hogy ezt a nagy összegű nem fizetett tartásdíjat kérem-e részletbe.Megírtam erre a megfelelő választ,szintén itt a jogi fórumban kérve segítséget,a részlet fizetést NEM kértem,tudván hogy nem fogja fizetni,ha fizet is legfeljebb egy rövid ideig,mint ahogy ez már évek óta így van,ezenkívül már a bíróság és a rendőrég is intézkedett ez ügyben,de a tartozás csak halmozódott,addig az időpontig,míg jelenleg az állam előlegezi meg nekem.DE,miután megírtam a végrehajtónak a választ hogy folytassa az intézkedést az árverés ügyében,mégis kaptam pénzt,igen elhanyagolható összegeket,ezalatt az eltelt 3 hónap alatt,míg a választ vártam,ezek után tegnap kaptam a földhivataltól egy tulajdon lapot,melyen rajta áll,hogy ezt a több mint fél milliós tartozást ráterhelték az adós ingatlanára.
Remélem le tudtam írni minden lényeges dolgot…
Tehát a kérdésem abból állna,hogy én most mit kezdjek ezzel a tulajdoni lappal,hogyan lesz nekem ebből meg a pénzem amivel tartozik,és miért kapok mégis részletet,amikor ezt nem kértem,és miért nem folytassa az árverést,hiszen ez is kérdés volt,hogy szeretném-e.Előre is köszönöm megtisztelő válaszát.
Tisztelt Ügyvéd Úr!
Előző házasságomból két gyerek született és válás után 28 000 forint gyerektartást határozott meg a bíróság. A havi nettóm 76 000 forint. A mostani házasságom tönkre ment. A válóperünk folyamatban. Itt egy kisgyerek született. Mire számíthatok gyerektartás terén? Külön jövedelmem nincs. Ingatlan ,autóm nincs.
Tisztelettel szerdzso
A jövedelmed fele összesen el fog menni a tartásdíjakra.
Köszönöm válaszát.
Nincs mit.
Az az összeg munkabér, nem adókedvezmény címén jár, ezért.
29/A § (1) A családi kedvezményt érvényesítő magánszemély az összevont adóalapját [29. § (1) bekezdés] a családi kedvezménnyel csökkenti. (2) A családi kedvezmény – az eltartottak lélekszámától függően – kedvezményezett eltartottanként és jogosultsági hónaponként.
Judit, két lehetőség is van. Vagy Te veszed igénybe a családi kedvezményt vagy közösen megosztva a férjeddel amennyiben van jövedelmed.
Amennyiben az előző házasságból született gyermek már nagykorú, akkor kérhetitek a fix összegű (nem %-os)rokontartást.
Tisztelt Ügyvéd úr/hölgy!
Olyan kérdésem lenne,hogy a férjemnek előző házasságából született 2 gyermeke után fizeti a fizetése 40%át!Közös hitelük és ingatlanuk van amit egyikőjük sem használ.Ezen az ingatlanon hitel is van ,amit a válóperi papírban meghatározottak szerint felesben kellene fizetniük mivel adóstársak,alá is írták,hogy fele-fele arányban fizetik,de az elmúlt másfél évben nem fizetett a volt neje,azonkívűl a fenntartási díjakat is mi fizetjük,gáz víz,áram,illetve a lakást is mi tartjuk rendben attól függetlenül,hogy nem lakunk ott!2gyermek után majdnem 80ezer forint gy.tartásdíjat fizet a férjem!3gyermekünk után igénybe vesszük a családi adókedvezményt,és azt szeretném tudni,hogy ha ez a kedvezmény a mi 3 gyermekünk érdekében jár,akkor a gyerektartás miért viszi el a 40%át?én gyeden vagyok 65ft,plusza családi pótlék,és akkor az adókedvezményből 40%elmegy,ami nekünk járna,hisz a volt neje hitelét mi viseljük havi 60ezer forint amit azért nem fizet mert nincs kedve!Nem hiszem,hogy 80ezer ft plusz ugye neki is ennyit hozzá kellene tennie tehát 160ezer ft nem elég 2 gyermek ellátására főleg,úgy hogy az édesapja most vett neki egy 3szobás lakást!
Szeretném tudni hogy mit lehet tenni ennek érdekében,illetve kérhetjük a gytartás mérséklését,mivel így sem keveset fizetünk és még a közös hitel is minket terhel,illetve jogtalannak tartom az adókedvezményünk lenyúlását,hiszen nem fizeti a kötelezettségeit,és mégiscsak mi 3 gyermeket nevelünk,az én 65 ftos gyedemből és a férjem maradék fizetéséből!Esélyünk sincs saját lakásra ,a szülőknél élünk,mivel miből vennék fel hitelt!
Nem a gyerektartást sajnálom,csak ha az eltartottak száma összesen 5 gyermek akkor mért nem ugyanannyi jár minden gyermeknek?Hisz mindaz 5nek ő az apja!Soha nem maradtunk el a gytartással és rendszeresen jönnek a gyerekek,de ezt nem tartom fairnek,hogy a családi kedvezménynek elmegy a 40%a,hiszen a volt feleség is igénybe veszi a 2gyermekre a kedvezményt mégsem veszi el tőle senki a valahány %ot,illetve emelt családit kap!MI negyed annyiból neveljünk 3 gyermeket?Ez a jogos?Miért teszünk különbséget a gyerekek között?Mi fizetjük a gyerektartást,ő nem fizeti a hitelét,házat kap mikor már van 1 fél háza,ami után nem fizet,és akkor még azt mondja nem támogatjuk kelőképpen a gyerekeket,sztem 80ezer forint nem kevés!
Várom mielőbbi válaszát!előre is köszönöm,remélem kaphatok vmi segítséget!
Babybogyó,
Ugyan nem ez volt a kérdés, de ha 5 gyereke van a férjednek, akkor hivatalosan a fizetésének a fel 5 fele oszlik, vagyik gyermekentént 10%. Miért nem kérítek a bíróságon gyökkentést?
Az reálisabb, hogy a megfizetett hitel felét és a fenntartási költségek felét követeljétek rajta. Emellett ha senki nem használja az ingatlant, akkor nem lenne jobb értékesíteni?
Tisztelt Ügyvéd Úr!
A kérdésem a következő lenne.2010.aug 5-én az elmaradt tartásdíj miatt megvolt az ügyészségi tárgyalás,ahol olyan döntés született,hogy az apa kap 6 hónap haladékot a hátralék rendezésére és az esetleges rendszeres tartásdíj folyamatos fizetésére-ezt ha jól emlékszem felfüggesztésnek mondják-.Lejárt a 6 hónap de nem történt meg egyik sem jelenleg sem.
Milyen fórumon érvényesítsem a gyerektartási kérelmünket?
Az ingatlan árverezése kb 1 éve folyamatban van de még onnan sem kaptunk semmit.
Válaszát előre is köszönöm.
T.Fórumozók!
Az apuka hosszú ideje nem fizeti a tartásdíjat. Az utolsó 6 havira most végrehajtást kértem,úgy hogy ezt megfizette.azóta ismét nem fizet. Nem nagy az összeg 13500-13500 ft van meghatározva de mivel majdnem az össz jövedelmem lakáshitelre megy erre is nagy szükség lenne. Feketén dolgozik de minden pénzét elissza meg játékgépekbe szórja.
Most bírósághoz fordul hogy ne kelljen fizetnie (mondván nincs jövedelme). Kérdésem : megteheti-e ezt és mik az esélyei?
próbáljuk követelni tőle a hitelt,de nem fizet,arra hivatkozva,hogy neki munkanélküli a párja!De nekem ehhez mi közöm?Nem fizet semmit,a ház pedig hirdetés alatt áll,de sajnos nincs vevő,illetve szocpolt vettek fel rá így ha eladják ebben az évebn akkor azt vissza kell fizetni,és nekünk arra nincs pénzünk,hogy 1,2milliónak a felét kifizessük!Inkább még 1 év hitel,csak az is emelkedik mivel svájci frank alapú!
A csökkentést meg is kaphatjuk vagy csak felesleges bíróságra járás lenne?De mégiscsak saját háztartásában nevel 3 gyermeket a férjem,és így is fizet 80ezret!És ha elmegy a hitel akkor már nem jár a gyerektartás csökkenése?Én nem elvenni akarom a másik két gyermektől,hanem azt szeretném ha minden gyermeknek ugyanannyi járna!Nekünk nem jutott ház,márkás ruhák és sorolhatnám!És még mi vagyunk a szemetek!A családi kedvezmény pedig nyilván nem tudom én igénybe venni a gyedemre!Az egyébkénti bérem bruttó 100e forint volt,arra szibte semmit nem kapnék amikor visszamegyek dolgozni,ezért a férjem veszi igénybe!
Mit tehetünk?
Babybogyó
A hitel és a fenntartási költségek vonatkozásában indíthattok pert, illetve ha nem lehet megegyezni az ingatlan közös értékesítésében, akkor egy közös tulajdon megszüntetési peren is el lehet gondolkozni.
kovi64
Ha kiskorú a közös gyerek, akkor a megszüntetésre nincs esély. Hogy mérséklésre van-e, azt ennyiből nem lehet megválaszolni.
2fiúanyukája
Vádemelés elhalasztásának hívják. Az ügyészségen jelezd, hogy továbbra sem fizet.
"
A csökkentést meg is kaphatjuk vagy csak felesleges bíróságra járás lenne?"
A bruttó bér 50%-a osztódik el (általában) a gyerekek között. Mivel a férjednek 5 gyereke van, ezért gyermekentént 10%. Hiteltől függetlenül.
Érdemes lenne felkeresni egy ügyvédet.
Obudafan jogászként megerősíti vagy cáfolja a fentieket.
Tehát akkor érdemes a gytartásdíjat mérsékeltetnünk,mert jogos lenne a kérelem?Illetve mit jelent pontosan a közös tulajdon megszüntetése?Nem tartom jogosnak hogy a férjem egyedül viseli a házra a terheket,pedig a válóperi papír kimondja,hogy felesben kell fizetniük mivel adóstársak,és ezt alá is írták,hogy fizetik,vagyis a volt neje minden hónapban a hitel felét nekünk kéne utalnia mivel a férjem számlájáról vonják egy összegben!Én megértem,hogy anya párti a törvénykezés,de néha meg kellene nézni hogy milyen az anya!Nem tartom jogosnak hogy egy közös válás esetén amely a volt feleség több évi folyamatos félrelépése miatt ment tönkre,jogos a volt férj életét tönkre tenni,mert ez a célja,hogy mi ne tudjunk soha normális életet élni,meg mondta hogy ő boldogtalan a kapcsolatában,és az a baja hogy mi boldogok vagyunk még akkor is ha szegények!Én megértem,hogy a párom mindenkori bérének a 40%a amit kap nem sok de neki ugyanannyit hozzá kéne tenni!160ezer forintból már csak csak ki lehet jönni,plusz az emelt családi,illetve se hitelük se semmi!Le van írva a válóperi papírban,hogy sem lakáshasználati díjat sem többlethasználati díjat nem követelnek egymástól amennyiben visszaköltözik vmelyikük!A tartozása egy részét azért tagadja,mert a férjem anno ott lakott 4 hónapot a saját házában mivel nem volt hova mennie,és szerinte ezért neki jár többlethasználati díj,be is akart perleni minket,állandóan perelni akar,akármire nemet mondunk akkor azzal fenyeget hogy letiltatja a gyerekeket,meg olyanokat mondd a gyerekeknek,hogy mondják azt,hogy az apjuk megrugdosta őket!Milyen ember az ilyen?Szerintem az én férjemnél nyugodtabb ember a világon nincs,és ilyet állítani?Arról nem beszélve,hogy fenyegető emailokat ír,aztán visszaakar menni a férjemhez!!!Kikészít minket a viselkedésével,és azzal hogy ellehetetleníti az életünket szándékosan!
Komolyan kérdezem,hogy tényleg olyan rossz apa az férjem?MInden 2 héten hozzuk a fiúkat és rendszeresen fizt mindent soha nem volt elmaradása a férjemnek arról nem beszélve hogy azt is fizeti amit nem kéne.de nem tudunk mást tenni,mivel szült egy 3 gyereket egy férfitól akit nem szeret és állandóan azt hajtja nekünk hogy úgysem kapjuk meg a tartozást,mert ő gyeden van és abból nem vonhatnak le semmit!Az ő érdekeit védik mert elvált szülő bár nem egyedül él,de a mi érdekeinket ki védi?Most érezzem rosszul magam,hogy a mi 3 gyermekünk családban nő fel?
Várom a tanácsukat,mert mostmár nagyon szeretnénk lépni hisz lassan felőröl minket a helyzet!
Tehát minden esély meg van a tdíj csökkentésére illetve megosztására,akkor is ha már nem lesz hitel?
Illetve az adókedvezménynél nem tudjuk kikerülni,hogy az csak jogosan a 3 gyermekünkre járjon?Így sem kapunk sokat belőle csak olyan 45ezer ftot a 3 gyermekünkre?
Ebben érhetünk el változást?
Köszönöm előre is!
Ahogy ObudaFan megválaszolt: bármelyik fél kérheti a bíróságtól a közös tulajdon megszüntetését. ( Elrendelik az ingatlan értékbecslését, aztán 80-85%-os áron megpróbálják az árverezést, ergo egyik fél sem jár jól...)
Egyéb kérdésekre is kaptál tőle választ.
Amúgy aki nem fizeti a saját hitelrészét az vagy a tulajdoni hányadának arányos részével (= egy bizonyos vagyoni érték átadásával) fizet, vagy a vételárból kap majd kevesebbet.
A t.díj elmaradást majd levonják a jövedelméből, vagy ha sehogy akkor rendezhető lesz a fenti mondatban leírtak szerint.
A válás utáni évek történései egymásnak keresztbetevés, illetve az egyikük részéről csak., vagyis idegharc, kitolás, csesztetés.
monaLuis
laikus hozzászóló
Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni.Nagyon nehéz helyzetben vagyok.
Kb. 6 évvel ezelőtt volt egy kapcsolatom (1 hónapig tartott). A lány terhes lett, vagy igazából nem tudom, hogy tőlem lett-e az. Ő azt állítja, hogy igen. Na szóval. Egy hónapot voltunk együtt, de ő már aznap tudta, hogy terhes lett tőlem, mikor megtörtént a dolog. Pedig nekem azt hazudta, hogy fogamzásgátlót szed. Két hét után megcsinálta a tesztet ami pozitív lett. Mondtam neki, hogy becsapott és vetessük el. Majd másnap eltűnt a színről. Én kerestem és a rokonaihoz fel is vittem a ruháit, de letagadtatta magát, egyszerűen felszívódott és nem tudtam róla semmit kb. decemberben kaptam egy levelet a gyámhatóságtól, hogy van egy fiam, aki 6 éves és vállalom-e az apaságot. Ledöbbentem. Nem vállaltam persze. Most bírósági idézést kaptam. A nő igényt tart 20%-ra és visszamenőleg fél évre a tartásdíjat kéri. Hétfőn megcsináltatom az apasági tesztet saját kontóra, mert nem hiszek neki. Ha enyém a gyerek elvállalom, de fizetni nem tudok.
Munkanélküli vagyok, van egy kocsim ami hiteles, a banké.Kb. 700 ezret ér. Mit vehetnek el tőlem? Hogyan fizessek? Mire kötelezhetnek. Röhej, hogy 6 évig nem kellettem neki, de most kell a pénzem. Milyen esélyeim vannak? Mi lesz ha nem fizetek? Fekete munkából élek és munkanélküli vagyok.
Segítsetek, jövő héten tárgyalás:(
Üdv.
Jani
Tisztel Fórumozók!
Végig olvastam az előző topikokat, de sajnos a problémámra a megoldást teljes egészében nem találtam meg.
Problémám a következő: párom előző házasságából, három gyermek után fizet gyerektatást. 2009-ben mondták ki a válást, a gyerektartás összege akkor is meghaladta a bére 50%-át, de akkor még csak egy két %-kal, ugyanis a bírónő arra hivatkozott, hogy ő gyerekenként 20.000-nél nem tud megítélni kisebb összeget, az akkor már nagykorú gyereknél piaci módon ment az alkudozás, hogy csak 15.000.- legyen. Ez az összeg mostanra a párom jelenlegi fizetésének a 69% -a , ugyanis időközben választhatott vagy elbocsájtják, vagy visszaveszik a fizetését. Ügyvédhez fordultunk a dologgal, hiszen Én úgy tudtam, hogy a jövedelme maximum 50%-ában szabható meg a gyerektartás mértéke három gyerek után (anno fix összegben szabta meg a bíróság nem %-ban). Na itt jött a hideg zuhany, ugyanis az ügyvéd azt mondta, ne forduljunk bírósághoz, mivel a bíróság nézi azt is, hogy párom az édesanyjához van bejelentve és neki mennyi a nyugdíja, illetve ha hozzám van bejelentve, akkor nézi az anyagi helyzetünket összességében. Na most amit Én nem értek, mi nem vagyunk összeházasodva, ezért mi köze az én anyagi helyzetemnek a párom gyerektartásához, illetve az ő 70 éves édesanyjának mi köze van szintén ehhez. A másik problémám az lenne, hogy a nagyobbik gyerek most fejezi be az OKJ-s képzését (amivel szakmát szerez), erről az iskolától tudunk, mivel a gyermekek apukával nem tartják a kapcsolatot, viszont azt nem tudtuk meg, hogy szeretne-e tovább tanulni, vagy mik az elképzelései a jövőre nézve. Anyukát nem tudjuk elérni, hogy erről beszéljünk vele. Ilyenkor mi a lehetőség, honnan tudjuk meg, meddig kell még fizetni, hiszen nem kevés összegről beszélünk. Elnézést, hogy ilyen hosszúra nyújtottam, de kicsit kétségbe vagyok esve.
Segítségüket előre is köszönöm.
„Ez az összeg mostanra a párom jelenlegi fizetésének a 69% -a , ugyanis időközben választhatott vagy elbocsájtják, vagy visszaveszik a fizetését.”
Ha csökken a fizu akkor annak a 50%t kell letiltani.
De látni kellene a bírósági itéletet .
Szkenneld be név adatok nélkül.
„Munkanélküli vagyok, van egy kocsim ami hiteles, a banké.Kb. 700 ezret ér. Mit vehetnek el tőlem? Hogyan fizessek? Mire kötelezhetnek. Röhej, hogy 6 évig nem kellettem neki, de most kell a pénzem. Milyen esélyeim vannak? Mi lesz ha nem fizetek? Fekete munkából élek és munkanélküli vagyok.
Segítsetek, jövő héten tárgyalás:(”
Amig nem bizonyosodott be hogy ki a gyerek apja azaz te vagy-e addig nem köteleznek semmire.
De ha te lennél akkor megitélik a gytartást visszamenőleg max.6 hóra lehet.
AHa nem fizetsz akkor a hiteles kocsidat foglalják le.És árverezhetik.Aztán neked csak a hitel egyösszegü fizetése maradhat.
Valamint a munkanélküliellátásból letiltható a gytari.
Tisztelt Végrehajtó1!
Nálunk nem tiltanak mivel a párom az első perctől önállóan utal. A baj ott van, hogy nem %-ban lett megállípítva az összeg hanem 20-20.000.- illetve 15.000.- forintban. Sajnos az ítélet úgy nézz ki mintha megegyeztek vona ebben a felek ami nem így van de a papír számít ugyebár nem az, hogy mi történt valójában.
Kyra Eleison
Ha nem tiltják akkor minek fizet 50%-nál többet???
Ha meg többet fizet akkor minek panaszkodik???
???
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02