Foggalmam sincs,de amikor megkérdeztem tőle azt mondta ennyi jár neki.
Gyermektartásdíj végrehajtása
Hogy kaphatott ilyen sokat a végrehajtó? Elég meredek az összeg.
Boszi29,én akkor tudtam meg hogy mennyi a végrehajtási díj mikor kijött a levél ami maga volt a számla.De ha ezt tudom hogy ennyit kapok csak el se kezdem a végrehajtást.Ez igy nem éri meg.
Osi23, megkérdezhetném, hogy előre megmondják, hogy egy bizonyos százalék jár a végrehajtónak? Vagy hogy lehetséges az, hogy valaki megkapja a gyerektartás a végrehajtás indításából más meg megszívja?
Sziasztok!Én kértem a gyermekem apja után végrehajtást és 99%-át el is vitte a végrehajtó annak a kevéske pénznek ami járt volna a fiamnak.Kemény 1800ft maradt a 850000ft-ból.
Megtudná valaki mondta, hogy mennyibe kerül végrehajtást elindítani a nem fizetett gyerektartás miatt?
Köszönöm!
Nem túl valószínű, hogy bárki megvenné. Ha mégis, akkor azt kérheti, hogy váltsd meg tőle.
Köszönöm a választ.
Éngem mint 80%-ban tulajdonost hogy érinthet ez? Veszélyben lesz az ingatlan a fejünk felett? Van egy kiskorú fiam nekem is.
kauge
Amíg végül mindig megkapod, addig szerintem sehogy. Ha nem kapod meg, a cég kezesként felel.
ludmillacska
Igen.
Tisztelt Hozzáértő!
A párommal közösen veszünk egy házat.
Nem vagyunk házasok, neki van egy 5 éves gyermeke aki után becsületesen fizeti a megállapított gyermektartást. A kérdésem az lenne, ha valamilyen okból nem tudná valamikor fizetni a gyermektartást, akkor a házból rá eső(20%) tulajdonrészből ezt valahogy be tudnák hajtani? Nem szeretnénk emiatt az utcára kerülni. Semmi más vagyona nincs, csak a házrész lenne.
Köszönettel!
Tisztelt Fórumozók!
A következő a problémám. Volt társamtól rendszeresen levonják a gyermektartást, de a cége "elfelejti" nekem továbbutalni. Majdnem minden hónapban telefonos megkeresés van, és már nagyon kezdem unni. Egyszer előfordult, hogy személyesen kellet nekem a pénzért menni. Két egyforma dátum nincs az utalásoknál, előre egyáltalán nem tudok kalkulálni, holott nekem sorba állnak a számlámon a levonandó összegek. Most telt be a pohár, megint nem jött semmi, holott már 24.-e van, telefonos keresésre pedig közölték, hogy a Pénzügyi osztályon nincs senki, mert nyaralnak. Apuka igazából nem foglalkozik vele, tőle levonták, csináljak amit akarok. Kölcsönt és fizetéselőleget kellett kérjek, hogy a tankönyveket megvehessem.
Hogyan tudnám a céggel ezt a dolgot egyszer és mindenkorra rendezni, mert már nagyon elegem van, holott a Bírósági végzésen rajta van, hogy minden hónap 15.-ig az utalásnak meg kell történnie. Ennyire semmibe vennék a dolgot? Egy "komoly" Kft-ről van egyébként szó.
Elnézést a hosszú levélért, de talán így elég érthető voltam.
Előre is köszönöm a segítséget!!!
Igen, mert aligha fogjuk tudni látatlanban kitalálni, hogy mi történt.
Tisztelt Ügyvéd Úr!
Rendszeresen utalok egy nönek havi 15000ft gyermektartási dijjat,bankon keresztül több éve.Tegnap kaptam a bankomtol egy sms-t,hogy a az éppen érkezett pénz 300000ft minuszba van!Ezután besiettem a bankba és ott elmondták,hogy mindkét számlámon inkasszó van!Mire hazaértem a postaládában ajánlott küldeményként egy foglalási jegyzököny várt arrol,hogy a gépkocsimat
beszolgáltassam a végrehajtó részére!
Kérdésem:Miért nem lettem erröl értesitve korábban,és mikor juthatok a pénzemhez?Keressek most ügyvédet?
Tisztelt Ügyvéd Úr!
A kérdésem a következő lenne:2004-ben elváltunk a volt férjemmel.Gyermektartásnak a nettó fizetésénak 20%-át kapnám,ha az nincs akkor fix összegnek 8 ezer ft-ban állapodtunk meg.2005-ben már letiltást kellett kérnem mert nem akart kézbe fizetni így a munkáltatója vonta a 20%-ot.Kereken egy évvel ezelőtt leszámolt a munkahelyéről(egy céges dolgozó azt mondta kirúgták)a lényeg az hogy idáig munkanélküli volt,ami most lejárt és nem akar fizetni.Maszeknál dolgozik.Van rá esélyem hogy megemeltessem a fix összegt mondjuk 15 ezerre?Az elmúlt 1 évben is maszeknál dolgozott,amit el is ismert,de pénz csaka munkanélkülitől kaptam.(fix 8 ezer)Válaszát nagyon megköszönném.Mobiltelefonon való hangfelvétellel bizonyíthatom hogy dolgozik?
Tisztelt ügyvéd úr,
Azt szeretném kérdezni, hogy élettársi viszonyból, külön költözés esetén a gyerektartás kötelezettsége mikortól kezdődik?
A szétköltözés idejétől, vagy az erre vonatkozó bírósági határozat meghozatalától? A gyerektartást hogy kell fizetni, hogy annak megtörténte később bizonyítható legyen?
Valamint munkanélküliek esetében egyéb vagyontárgyak híján, terhelhető e egy saját kis bérházi lakás a nem fizetett családi pótlék miatt?
Köszönöm
Tisztelt ügyvéd úr,
Azt szeretném kérdezni, hogy élettársi viszonyból, külön költözés esetén a gyerektartás kötelezettsége mikortól kezdődik?
A szétköltözés idejétől, vagy az erre vonatkozó bírósági határozat meghozatalától? A gyerektartást hogy kell fizetni, hogy annak megtörténte később bizonyítható legyen?
Valamint munkanélküliek esetében egyéb vagyontárgyak híján, terhelhető e egy saját kis bérházi lakás a nem fizetett családi pótlék miatt?
Köszönöm
Tiszteletem!
ObudaFan!Köszönöm a választ.A csj szerint a gyermektartás nem fizetése bűncselekmény.
De akkor nem,ha nincs jövedelme.
Már tudjuk miért van a sok fekete munka.
Mindent meg lehet úszni.:-)
Még egyszer köszönöm a választ.
Akkor nem követi el a bűncselekményt, ha nem felróható neki, hogy nincs miből fizetnie.
Tiszteletem!
Kérdésem lenne!
Amikor feljelentettem a volt férjem gyermektartási díj nem fizetése miatt,akkor nem volt bejelentett munkahelye és semmilyen segélyben nem részesült.
Ennek ellenére ügyészségi szakaszban van már az ügy.
Akkor ha jól értelmezem nandy írását,az akinek jelenleg nincs bejelentett munkahelye és nem kap semmilyen segélyt,az nem követi el a bűncselekményt,mert nem tud miből fizetni?
Ez csak azért érdekes,mert Én 4 hónap után értesültem arról is pl,hogy felmondott a munkahelyén és a végrehajtót sem tájékoztatta senki sem.
Tehát aki nem fizet és nincs miből az nem követi el a bűncselekményt?
Választ előre is köszönöm.
monalisa: itt nem adósok börtönéről van egyébként szó, hanem bűncselekményről, melyet azzal követhet el a tartásdíjra kötelezett, hogy nem fizeti a t.díjat. Nem az adóssága miatt, hanem a (nem)cselekedetéért.
Ha az apa elmulasztja a tartásdíj fizetését, feljelentést is lehet ellene tenni. De ha nincs munkahelye, akkor nem fogják megállapítani a bűncselekmény tényét, mivel "nem szándékosan" nem fizet.
Arról hogy xy-nak nincs munkahelye nem biztos hogy ő tehet, mert sokan mások is hasonló cípőben járnak. A saját vagyon hiánya dettó.
Ettől függetlenül egy apa ha akarja (?) valamiképp csak tud a különélő gyermekének havonta némi pénzt küldeni, de ez már a kérdés erkölcsi oldalát feszegetné...
Mo.-on nincs adósok börtöne, és nem tudom máshol van-e.
Üdv.minden gyermektartásra váró anyukának!!
Én két gyerekre nem kapok semmit,mert hosszú hónapokat kell várnom egy-egy tárgyalásra,amin persze az ex férjem nem jelenik meg.Valamikor tavaly a biróság "papiron megitélte"a kötelező gyermektartás fizetését.Szerintetek fizet???Éli világát,mint megtudtam.Munkahelye nincs,vagyona nincs,fizetni nem akar.Mit tudnak vele tenni?Semmit.Még a végrehajtó sem,habár az még messze van.Régen az ilyeneket elvitték börtönbe,ma Isten ember nem tudja őket kötelezni,rákényszeriteni,a fizetésre.Ha szerencséd van,az állam megelőlegezi egy darabig a minimumot,és ezzel kész.
Üdv.minden gyermektartásra váró anyukának!!
Én két gyerekre nem kapok semmit,mert hosszú hónapokat kell várnom egy-egy tárgyalásra,amin persze az ex férjem nem jelenik meg.Valamikor tavaly a biróság "papiron megitélte"a kötelező gyermektartás fizetését.Szerintetek fizet???Éli világát,mint megtudtam.Munkahelye nincs,vagyona nincs,fizetni nem akar.Mit tudnak vele tenni?Semmit.Még a végrehajtó sem,habár az még messze van.Régen az ilyeneket elvitték börtönbe,ma Isten ember nem tudja őket kötelezni,rákényszeriteni,a fizetésre.Ha szerencséd van,az állam megelőlegezi egy darabig a minimumot,és ezzel kész.
Tiszteletem!
monalisa1!
Nem magamnak szültem két csodálatos gyermeket,hanem egy biztosnak gondolt családi légkörben.6 év várakozás után talán nem hiszem,hogy csak magamért küzdöttem értük.:-)16 év közös élet is talán azt bizonyitja,hogy az élet néha nem azt a jövőt adja,amire számítunk.
Egyedül is el tudtam és tudom tartani Őket csupán apuka miatt elárverezték a saját házunkat így kicsit talán másképpen alakult,hogy albérletben élünk.
Én dolgozom Ő meg él:-)
sagit!
Köszönöm.Én nem teszem amit tanácsolsz,mert nem Én lennék.Várunk és ennyi.
Majd a jog kiskapui talán Nekünk is szerencsét hoznak egyszer.
És az az apa aki elgondolkodik azon,hogy 5 hónapja nem érdeki a saját gyermeki napi dolgai?!:-)

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02