És különben is menjen be a gyh-ra és tegyen teljes jogú apai nyilatkozatot ha az övé a gyerek.
Ill. ha nem akarja az anya a láthatást akkor gyerek lakhelye szerinti bíróságon tessék szabályoztatni.
Gyermektartásdíj végrehajtása
Áljun már meg azzal a "becsúszott" a gyerek.
Persze ki lehet játszani egy férfit DE kétszer ???
Mondja valaki ha szereti szedegetni a szerelem gyümölcsét akkor figyeljen oda! A gyerek az gyerek nem felvállalni a saját gyermeket nem az anyával szemben hanem a gyerekkel szemben aljasság!
részemről simán befejeződhet.
nekem is kezd elegem lenni belőle.
Sió, nem értettelek félre, tudom, hogy sziszi kérdezése volt az idézet, amire te felhoztad a külföldi cikket, csak az éppen nem volt válasz a kérdésre.
Szvsz. jó lenne abbahagyni a témát, mielőtt nagyon elfajulnak a dolgok...
2fiúanyukája
A kiemelt dologra való reagálás jellemző rátok.
Talán ha a lényegre koncentrálnál, és volna megfelelő mondatértelmezésed, akkor feldolgoznád sebesen, hogy a hír vagy írás minden részét meg kell érteni.
Tehát nem mindegy hogy a hír hogy szól: mint a klasszikusban:
Két ember beszélget. Egyik a másiknak:
- Te figyelj, hallottam hogy a főtéren osztogatnak,
A másik:
- Nem osztogatnak, fosztogatnak!
nandy
Félreértettél. Amit idéztem, aztán te is, azt nem én írtam.
Én is idéztem, azt hiszem sziszi től.
"kedves sio"!
Sem debil,sem begyepesedett gondolkodású nem vagyok!Az,hogy Te ezért amit leírtam a halálom kívánod szerintem minősít Téged!
Én nevelem a fiaim,dolgozom,és apuka meg kijelentette a gyerekei elött azért nem fizeti a gyt mert majd nem tudok enni adni a fiuknak és el tudja venni Őket!
Gratulálj majd neki is,hogy hetekig nyugtattam a gyerekeket,hogy mindig lesz mit enni!!És képzeld van!!
De ezek szerint az ilyen a JÓ APA szerinted,akinél el lehet helyezni két ártatlan gyermeket.Milyen felnöttek válnának belölűk?!Bele sem merek gondolni!!
Az írásaid irányomban lekezelők és férfisoviniszta jelzökkel telik!
Sok sikert!Én már ne, reagálok egy olyan "embernek" ezek után,aki képes egy idegen ember halálát kívánni!
Sió, most azért egy picit elkanyarodtál.
„az alapprobléma még mindig ugyanaz: a nem fizető, de arra képes apukák miért nem kapják meg a magukét? Miért menti fel őket mindenki a kötelezettségeik alól?”
A gyermek tartása mindkét szülő kötelessége, nem csak anyukáé vagy apukáé. Most hagyjuk azt, hogy miért nem lehet megosztott nevelés, pl. egy hónapig/évig apánál, egy hónapig/évig anyánál. Ugyan ez lehetne reális megoldás, mégsem járható út nálunk.
Nagyon sokszor elmondtuk már itt a fórumon, hogy a gyermektartás és a láthatás nem függ egymástól, az egyik kötelesség, a másik pedig jog. Mindkét félnek van ugyanúgy joga és kötelessége is: nevelni, szeretni, és eltartani a gyermeket.
Vitathatatlanul kötelessége a külön élő szülőnek fizetnie a gyermektartást, a nevelőnek pedig biztosítani a kapcsolattartást. Azt pedig ismerjük el (túl az anyukák hozzáállásán), hogy az apák egy része tudatosan nem, vagy alig fizet gyerektartást, mert tisztában van azzal, hogy tőle nem lehet behajtani.Ráadásul ez az a követelés, amit csak fél évig lehet végrehajtásra adni! Ellentétben az általános 5 évvel... (Ez az, amit az új Ptk. szintén rendezett volna)
A nemfizetéstől az állami megelőlegezésig nagyon sok idő eltelik, ami aránytalanul megterheli a nevelő szülőt, míg a másik fél gondtalanul éli világát.
Szóval lenne mit javítani a fizetési hajlandóságon (nem csak gyerektartás ügyben...), de ezt törvényekkel nagyon nehéz. Talán az eljárás idejét lehetne felgyorsítani, illetve szigorúbb büntetéseket kellene kiszabni, de ha nincs alaposan kivizsgálva minden ügy egyedileg, az meg visszaélésekre adhat okot.
sziszi68
„az alapprobléma még mindig ugyanaz: a nem fizető, de arra képes apukák miért nem kapják meg a magukét? Miért menti fel őket mindenki a kötelezettségeik alól?”
elsősorban a gondozó szülő a bűnös ha az apuka nem fizet. Akár lelkileg, akár a gyerekkel. Akár egyéb módon terrorizálja a különélő felet. Aki ezek után a kereskedelem szabályai szerint, úgy érzi, nem kap semmit a pénzéért.
Elárulom, hogy nem lehet egy életen átharcolni egy olyan banyával, akinek még annyi esze sincsen, hogy behívjon a mézeskalácsházba, hanem már az udvaron, mielőtt útbaigazítást kérne a szegény eltévedt, szó nélkül scud rakétákkal lődöz.
Esély sincsen elmondani hogy csak térkép kell, vagy víz, mert eddigre már halottak vagyunk!
Érthető a hasonlat remélem!
Mielőtt bárki okos is felszólalna, hogy ő mindent megtesz, idézek egy az éjszaka talált, és ma megerősített német tanulmányból. Szabad fordítás után.
„a szülők reális értékítélete átalakul, amikor elhelyezik náluk a gyereket. Alátámasztja ezt egy 600 szülőn végzett felmérés. A felmérésből kiderül, hogy mindössze 45 esetben számolt be mindkét szülő olyan hármas kapcsolatról, ahol nem voltak atrocitások régóta. A többi maradék esetben, mindenhol kisseb nagyobb nézeteltérések, és sokszor a válás sután 3-5 évvel még tettlegességig fajuló vitákkal próbálják eldönteni a szülők a gyerek nevelésének kérdését. A viták elemzésénél igénybe vették szakemberek segítségét, akik kb. 96 % nál állapították meg a nő provokációját, vagy tettlegeségét a férfi ellen. A 96 % ban női provokátorok kivétel nélkül a gondozó szülők voltak. A maradék 4 % férfi neveli a gyermekét, és ha voltak is kisseb nézeteltéréseik, ezt többnyire békésen lerendezték.
A magas szám azt mutatja, hogy a női nevelők nem tudnak megbékélni azzal, hogy van különélő szülője is a gyereknek. „
Aki a közvélemény-kutatásban résztvett mint vezető pszihológus, és nem mellesleg nő! Rövidesen közzéteszi saját tapasztalatából, és statisztikai adatokból álló tanulmányát, amit a német igazságszolgáltatás a gyermekek érdekeinek védelmében beépíteni kíván döntéseibe, ill. döntéseinél figyelembe fogja venni azt.
Várom ezt a napot. Végre egy precedens értékű dolog, ami az esélyegyenlőséget javítja!
Habár amíg van olyan debil, aki a begyepesedett gondolkodásról, oktalan bárgyúságról, az elfogult bírói döntésekről azt írja hogy: nem véletlen alakult ez így. Addig ki kell halni ennek a generációnak, hogy a maradék észrevegye a férfit mint lehetséges nevelőt!
2fiúanyukája
Főleg az utolsó mondatod árulkodik tengernyi észről.
A többinek: ezt a férfi-nő háborút azért meg lehet nézni ki szítja a továbbiakban is!
Nincs itt erre szükség.
Nyagyi!
Próbáld mégegyszer, mert ha akkor küldöd, amikor más is küld, a tied elszáll!! Ez gyakran megesik velem is.
Leadtak már itt olyan csúny obcén hozzászólásokatis, hogy nem tartom valószínűnek, hogy ez direkt volt.
Kedves Nándy és többi segítők!
Először is én köszönöm az első hozzászólásodat is,( amit nem tartok célravezetőnek) de legalább segítő szándékkal írtad. A többieknek is köszönet.
Kedves MajorDomus a közcélú munkát ajánlotta, de arra nem írt semmit, hogy miért nem kapok én közcélú munkát még 3 hónapot sem amikor látom, hogy a pm. és önkorm. -i dolgozók ismerősei fiatal, egyedülálló, de szülőknél lakó gyerekei felsőoktatás nyári szünetében jó pénzért dolgoznak. Vagy más ismerősök 1 évig is dolgozhatnak, utána mehetnek munkanélkülire, majd megint visszaveszik őket. ( ez mehet 5 évig).
Sió is írta, hogy csjt szerint a szociálisan rászorulót kellene felkarolni.
Sió! Írd már meg légyszíves, hogy, melyik törvény ez!
Hova lehet fordulni, hogy legalább ilyen munkát kapjak!
( írtam már, hogy már az Atyaúristenen kívül mindenhol voltam).
Marcika ajánlotta az elköltözést.( Nekem is ez már régen megfordult a fejemben) Arra azonban nem írt senki, most is kérném a fővárosbasn élőket ítják már meg legyenek szívesek, mennyibe kerül egy bútorozott albérlet min. 1,5 szobás. +(kaukció) + 3 főnek a helyi közlekedés iskolai étkeztetés azt tudom kb. 8ooo x2= 16.000. mennyi lenne egy gyermekfelügyelő aki ha beteg a gy. vigyázna rá, vagy ha túlórázni kéne szombaton.
A hazautazás költsége a láthatásokda 2x 20.000/ hó.
Továbbá a rezsi.
KIszámolnám mennyi maradna a minimálbéres fizetésemből megélhetésre.
Én nem tartozom ahoz a réteghez mindíg kötelsségtudó voltam( gyerekvállalláskor határozatlan idejű munkastzerződésem volt) közben mindig munkát kerestem ést tanultam, folyamatosan képzem magam a mai napig is. Szerintem a kérdező is ugyanígy tesz (láthatjátok, segítséget kért törődik a jövőjével, munkát keresett már mindenhol.)
Én kisvárosban élek mg. munkával is foglakozom. (idős szüleim segítségével) de csak ráfizetünk. Most is vágják ki körülörrünk a szőkőket, és mi is ki fogjuk vágni, pedig tokajhegyaljai borvidékhez tartozunk.
Van aki rajtajhagyja a szőlőt megrothadni mert nem fizetnek érte annyit amennyi a beszállítás költsége lenne,sőt már a szomszéd se jöhet el segíteni szüretelni mert fizetni kell ért mint alkalmi munkavállaló be kell jelenteni.
Munka itt a környéken nincs, írtam már nektek,hogy nemrégen az utcában felakasztotta magát egy férfi, mert elbocsájtották.
nem reagáltatok.
Mivel egyértelmű, hogy segítő szándékotok ellenére sem tudunk jobb helyzetbe kerülni- de ha esetleg van még ötlet szívesen várom- kérlek szépen, legalább ne tetézzétek a tehetetlenségből adódó fájdalmunkat még azzal is, hogy a nm akaró dolgozókhoz és a segélyre várókhoz soroltok. Higyjétek el a kérdező is és én is és sok más ember akit én is ismerek nem ilyen.
Egyébként ha kiszámoljátok, hogy meg tuddok élni BP-en én elköltözöm!!.
Kedves MajorDomus!
Még annyit elfelejtettem, hogy az utcában élő idős néniknek bevásárolok ingyen is, és a gyógyszereit is kiváltom, mert nem lenne szíven elvenni tőle méf 5 Ft-ot sem,attől a nénitől aki gyerekkoromtól ismert, és cukorkával, süteménnyel kínálgatott.
Köszönöm, hogy elvastátok, és bízom benne hogy elhiszitek, milyen kegyetlen körülmények között élünk.
Eszti
Tisztelt Fórumozok!
Erika óvónéni megírta a mindennapokban tapasztaltakat.
Nem azon kellene itt csámcsogni,hogy "Aki nem dolgozik ne is egyék",hanem nem rosszindulatokkal teleírt véleményeket,irányelveket,tanácsot adni.
A magyar családjog írtam már,addig tartja a családban a gyermeket,míg az valóban nem válik veszélyeztetteté.
Nem akarok olyan megnyílvánulást sem írni,amelyet valaki sértve magára vesz.De Én napi 8 órát dolgozó anya vagyok,a lehetőségeimhez képest mindent megadok a fiaimnak és még is szükösen élünk.Önhibámból kívül nincs már saját lakásom/volt férjem miatt/ és a kötelezetségeimet a mai napig betartom,míg a gyermekeim apja a magyar csj törvény szerint kiskoru veszélyeztetését követi el több mint 1 éve a gyt nem fizetése miatt és a kiskapukat jo ügyvédek által folyamatosan időt nyer.
De Mi Anyák túlpörögjük sok férfi szerint az eseményeket.Nem biztos.
Az anya és gyermek közti kapocs egy egészséges családban más jellegű,mint az apához a gyermeké.Nem írom,hogy teljesen logikus,hogy az anyánál helyezik el a gyermeket az esetek 99%-ban,de nem véletlen alakult ez így.
Igen!!!!-van egy ilyen réteg is ezt mi itt ugy hivjuk"megéhetési gyermekszülés".
Én személy szerint nagyon-nagyon elitélem őket.
Nálunk a kisebbségnél volt ez eddig tradició, de mára már sok aluliskolázott család is ebből próbál megélni.
Nálunk is állnak az ovi kapuban,szidják az éppen aktuális óvodapedagógust,tanitónőt, tanárt,polg.mestert,gyámügyes stb.miközben a mi adónkból tartjuk el őket, kapják a szoc.segélyt,a családipótlékot,/nem rika aki a 100.000.-körüli összeget is felveszi havonta/állami támogatásból élnek,és csak a jogaikat ismerik,a kötelességeket nem.
Ha megkapják a segélyt akkor irány a bolt "kóla,csipsz!!"cigi"oszt csá!!!hoilnap meg már nincs mit enni, de bejárnak a hivatalba napi szinten szidják a polg.mestret,aki nem adja ki előre a segélyt -nekik minden jár.
nekem személy szerint a minap azt mondta az egyik ilyen"jellegű anyuka egy foggal, hogy"kitaposom a beledet,ha a gyerekhez mégegyszer hangosan szólsz"ezt nem birja a gyerek, csak a kocsmában őrizni anyut este 8-kor is,meg az uton kóvájogni.Ha rosszul szól a ped.gondolkodás nélkül nekimegy és megveri.
Igen!!!
Vannak ilyen szülők is erre mondta a külföldi ismerősöm, hogy ezeket kellene elvinni Kolontárra vörösiszapot lapátolni, és a munkájuk után kapnák meg a pénzüket!!!!!!!Oszt megtudnák mi a munka!!!
De én most nem ezekről irtam,ne azonositsátok be az önhibájukon kivül-lásd Csilla-padlóra került szülőkkel.
Higgyétek el,ha valaki, mink óvónők tanitónők nagyon is tisztában vagyunk azzal, hogy van egy ilyen "pióca"réteg a szülők között, akiket el kellene kötni már a harmadik gyerek után-BOCS!!!Na ezektől tényleg elvenném a gyereket-gondolkodás nélkül!!
De ismétlem ez a réteg nem az a rézeg aki az én szomszédasszonyom,csak sajna hajlamosak vagyunk ezekkel azonositani!!!
Mink azért is dolgozunk kőkeményen /jómagam le sem merem irni mennyi közalk.bérért/hogy ezeket is eltartsuk.
De ismétel a "Csillák" nem ez a kategória!!!
Erika óvónéni
T.Szerkesztő
Nem korrekt nem adta le a hozzá szólásom és nem is üzent!
Ez a nagy média szabadság szólj hozzá oszt vagy le adja vagy nem?
Nagyi
Erika, aki óvónéni!
Arról nem írtál - pedig szívesen olvasnám soraidat - hogy ezek a hhh-s gyermekek vajon hánytagú családban nevelkednek. Nem hinném, hogy egykék.
azért kérdem, mert egyre inkább divat a nincstelenségből a sokgyerekességbe menekülni, mondván: majd az állam eltart.
Nálunk Pesten is nagy divat a 3-4 gyerek, főleg szegényebb családokban. Így az anyukáknak nem kell dolgozniuk, a gyerekük ingyen eszik az iskolában, ingyen kapja a könyveket, és mellette a családi pótlék, önkorm. segély is jár. Sokan közülük az önkorm.-tól kapott bérlakásban élnek, hidd el, nem kerül havi 40 ezerbe a lakbér... Inkább úgy 8-10 ezer körül.
Úgy látom, hogy nagyon jól meg lehet élni ma a gyermeknevelésből. Még dolgozni sem nagyon kell hozzá!
Ezek azok az anyukák, akik naponta trécselnek a suli előtt, megbeszélik, hogy ők milyen vacak anyagi körülmények között élnek, miközben isszák a 100 forintos kapucsínót (van, hogy kettőt is...), és egyik cigit szívják a másik után. Számold ki, hogy csak ez mennyibe kerül. A kocsmázásról, az alkoholizmusról már ne is beszéljünk.
Ez is a valóság! nem csak a könnyfakasztó médiasztorik!
itt keresgélhetsz:
Nos itt vagyok!!!
átolvastam ismét az előző hozzászólásokat.
Egyértelmű, hogy az állandó "krumpliadogatással" nem lehet valakin segiteni.
Nem az a segitség,ha napi szinten támogatjuk akár krumplival, hanem az, ha megmutatjuk a "kivezető utat"ebből a helyzetből.
Itt ebben az esetben felmerült az édesapa felelőssége, esetleg az,hogy hozzá helyezzék át a gyermeket.
Itt az helyzet, hogy apuka még magát sem képes ellátni, nincs bejelentett munkahelye, ezért nem is tudják tőle vonni a tartásdijat.Édesanyjánál lakik, szerintem alkalmi munkákból tengeti az életét,meg a mama nyugdijából.
Marad a munkahely keresése,ami nagyon sürgős,hiszen jön a tél.
A továbbiakban megpróbálunk munkát keresni,nem tudom mennyi sikerrel fogunk járni, de rajta vagyok az ügyön!!!
Már holnap elkezdjük az önéletrajz gyártását,elküldését,és a sikereinkről, kudarcainkról beszámolok.Ha van ötletetek hozzászólásotok szivesen veszem azt,mert most már engem is érdekel a dolog!!!
Addig is köszönet a türelmetekért,ötleteitekért,további szép estét kivánok minden kedves fórumozó társamnak.
Erika óvónéni
Erika óvónéni
Egyetértek sok mindenben, de most mennem kell-dolgozni:)
délután folyt. köv.
Köszi a reagálást!
Erika óvónéni
Erika óvónéni
sagit
Egyetértek és kiegészítem.
A küszködés, meg az egyéb sallangok mindenki életében jelen vannak.
Amikor egy-egy szülő /nemtelenül!/ harcol a gyerekért, akkor azt fel kellene mérnie, hogy el tudja e tartani. Ennek semmi köze a mai Magyarország egzisztenciális helyzetéhez. Ahhoz viszont van köze, amit felelősségtudatnak hívnak. Felelősek vagyunk azokért, akik ránk vannak bízva. Ha az idős szülőnk, vagy a gyerekünk, akkor értük. De van az a pont, amikor nem elég az egész falunak egymásnak adni a krumplit, hanem reálisan fel kell mérni lehetőségeket és alapos mérlegelés után döntést, kell hozni. A megoldás semmiképpen sem az hogy az egész falu sír. A megoldás az, hogy oda kell menni, ahol munka van. Az egyén és a társadalom érdekei nem mindig azonosak. Tudomásul kell venni, hogy profitorientált társadalom van. Vége a sötét középkornak, amikor anyuka otthon lébecolt 2 gyerekkel, mert apuka el tudta tartani. Az más kérdés hogy apuka belerokkant a munkába 45 évesen, és 50 évesen elvitte a hatodik infarctus. erről nagyon kevés szó esik még manapság is. Az egyenjogúságért harcoló gyengébbik nem érdekes módon csak a pozitívumokból akar egyenlően részesedni, a negatívum minta munka pl. már nem olyan vonzó. Vonzóbb azt a rohadt krumplit adogatni egymásnak. /ha sokáig adogatják, és nem eszik meg nyilván megrohad! És senki sem lakott belőle jól!,/ A társadalom, mint befogadó közeg befogadja ma munkát adó multikat pl, és ugyanakkor nem mondhatja meg Kovács Jánosnénak aki 3 gyereket nevel hogy ugyan mozdulj már ki otthonról, és ne a krumplit adjátok egymásnak, hanem vegyetek még egy zsák krumplit abból amit a városban kerestek! Menjetek el dolgozni! Amit leírt az ovónéni, azt maximum egy holdon lévő faluban tudom elképzelni. Olyan helyen, ahol nincs 9000000 km nél közelebbb semmilyen egyéb emberi közeg. Ha tehát Kovács Jánosné nem tud gondoskodnia gyerekeiről, dolgozni nem akar, munkát nem keres, semmit sem tesz a boldogulása érdekében, akkor adja oda annak akinek szintén a gyereke.
Az apjának!
A szülői jogok bizonyos esetekben felélednek. A csjt valóban azt mondja, hogy szociális rászorultság, és napi problémák miatt nem kiemelni kell a gyereket, hanem felkarolni a családot.
Na de kérem. Erre várni botorság. Ha eddig nem emelte fel senki, akkor ezután is korlátozottan fogja.
Kíváncsiságból szeretném megkérdezni, hogy ugyan hol van ez a falu amiről szó van?
Kedves Erikaovonéni!
Teljesen egyetértek veled. Segíteni kell ez természetes.
Viszont a másik oldalnak az az igazsága hogy a magyar jog az édesanyának ítéli a gyereket az esetek 99%-ban még akkor is ha nem tudja biztosítani a megfelelő eltartását. Ezzel elszakítva másik szülejétől. Aki pedig esetleg képes lenne rá de jogilag megfosztják tőle, gyt-ra kötelezve melyet így nem (csak) a gyermek szükségleteire költenek. Az én meglátásom is az hogy sokkal több apa venné ki a részét a gyermeke neveléséből mind anyagilag mind érzelmileg ha azt az állam (jog) és az anya (jogra hívatkozva) hagyná. Mert igenis ha az együttélő szülő nem képes a gyermeket megfelelő módon és szinten eltartani akkor a másik szülőjének kötelessége és joga hogy a gyermek megfelelő ellátásokban részesüljön. És annak a szülőnek - a gyermek érdekében - aki eltartani képtelen gyermekét igen is a másik szülő gondjaira kellene bízni már persze ha az képes rá. Ill. együtt kellene gyermekükről gondoskodni ha egyedül képtelenek rá. Ennek mindenféle egymásiránti utálatot felül kellene írni...
Szép jó reggelt mindenkinek!!!!
Én a Csilla szomszédja, egyben barátnője vagyok.
Óvónő,immár 30 éve dolgozom a pályán.
Eddig figyeltem az irásokat, megvallom,felemás érzelmeket váltott ki bennem.Most jutottam el addig, hogy egyszerűen muszály vagyok véleményt alkotni.
Nos!
én mint óvónő,nap mint nap látom az óvodában a szegénységet!!!
27 gyermek van a csoportomban,abból 17!!!HHH-s/azaz halmozottan hátrányos helyzetű/5!!!HH-s /hátrányos helyzetű/ a többi 5!!!azaz öt gyermek él" normális"szociális körülmények között,azaz dolgozik a szülő, az egy főre jutó havi jövedelem eléri a jelenlegi meghatározott minimumot.
Természetesen a HHH-s és a HH-s gyermekek ingyen étkeznek, magyarul az állam, ill az önkormányzat dotálja a napi étkezési téritési dijat.
Ezek a gyerekek reggel 7-tőlzárásig bent vannak az oviban,mert itt meleg van,és enni kapnak.Itt kapnak először,és utoljára enni, de délután már amit be tudnak tömni ennival 4-5 kenyeret megeszik, mert tudják, ma már nem kapnak enni.
Nincs éhezés ma Magyarországon!!!!!
Én nap mint nap látom a szülők küszködését,elkeseredettségét,a munkanélküliségüket,van akinek nincs fűtése,villanya már rég ki van kapcsolva.
Járok családlátogatni, a helyi családsegitővel, védőnővel-döbbenet.Ha elhiszik,ha nem-És közben végig hallgatom az anyukák elkeseredett sirását, mert nincs hova menni dolgozni,higgyék el nincs!!!
Kiskert?Mire megveszi a magokat, trágyázza, esetleg öntözi,és mire megérik utzána dobják már a piacon, mert a kofákra is rámarad-nincs pénz megvenni.
Idősellátás?Nálunk kiváló idősgondozás működik,hivatásos szociális munkások-hivatalból látják el az öregeket,hordják az ebédet, kiváltják a gyógyszertstb.Ezt veszik igénybe,olyan gyermekek, akik távol élnek szülőjüktől.
Éhenhalás:tanuja voltam egy családlátogatáson, hogy egyik anyuka adta a másiknak a krumplit, ezmez pedig tojást, zsirt.Egymást segitik?
Ez a megoldás?Vagy a gyermek gyámságba helyezése?
Én láttam gyermeketgyámság alá helyezni, elvinni az anyukájától, senkinek nem kivánom, azt hittem belehalok, és azt senkinek nem kivánom.
nem ez lenne a megoldás.
Tehát ez egy ördögi kör, itt olyan szülőkről van szó akik még ha van köztük aluliskolázott,de tenni akarnak.FOGGAL KÖRÖMMEL.
Kérem Önöket gondolkodjanak el ezen, bármilyen hihetelen is de ma Magyarországon ha nem egymáson segitenek, akkor éheznek.
Segiteni kell ezeken az embereken,ha mással nem jószóval biztatással, mert nagyon el vannak keseredve!!Nálunk is felakasztotta magát egy apuka nem is olyan rég.
Jómagam az önkormányzat segitségével hagyatékot hoztunk Bpestről ,elyet nekünk ajándékoztak,és osztottuk szét a szegények között.A polgármester élelmiszeradományt pályázott meg 1600 embernek osztottuk szét,látni kellett volna a kigyózó sort-szivszoritó látvány volt 3 napig osztottuk a tűzoltószertárban ahová le volt téve nyolcan segitettünk, és volt 40 fok odabent,de tetük a dolgunkat.
Tisztelt embertársaim, a szegény elesett emberekhez le kell hajolni, ki kell nyujtani a kezünket feléjük, tudom ez a mai rideg világban már nem divat, de másként nem élik túl
Köszönöm hogy elolvasták hozzászólásomat:Erika óvónéni
Erika óvónéni
Holgyeim
szerencsere vitriolt mar nehez beszerezni.
a tojastermelesi otletemet tovabbra is fenntartom, a ,,tik,, ott is tojik ahol meszes a talaj, s nem terem meg a kaposzta.
MAGZSRORSZAGON NEM LEHRT EHENHALNI. Ahll egesz kenyereket dobnak a szemetbe, ott mindenkinek jut annyi hogy nem ehezik.
a igazsag az hogy nem ismerjuk a korulmenyeket, igy altalanos tanacsokat adunk.
a oanelban nem lehet krumplit termelni,de falun lehet.
meg valami. Lehet biralni a javaslataimat, de csak ax tegye, aki jobbat tud ennel.
nem hiszem hogy olyan dulyos a kerdezo helyzete, mert nem meritett ki minden lehetoseget, de itt ugy ir hogy eheznek.
ha nekem ehezik a gyerekem akkor nem 200 km-re de kamcsatkaba is elmegyek hogy segitsek rajta.
az idosgondozas napi nehany oras tevekenyseg, igenis van ra igeny s meg is fizetik.
en havonta 15.000 ft-ot fizettdm a szlomszed neninek, hogy telen lapatolja el a havat, vadaroljon be anyamnak, ha gondja van, hivja az orvost, mert 400 km-rol az utikoltsegem tobb lett volna mint 15.000 ft. Ha a kerdezo caak 4-5 ilyen mamat gondoz, nem nem fog ehezni.
''FEL TYUKOK TOJJATOK ''
sio
Te, aki mindíg a gyermek érdekeit véded, hogy vagy képes ilyet leírni, hogy állami gondoskodás??
Képzeld már magad a helyébe!!!
Nem veszitek már észre, hogy nem az anyukát kéne okolni(nem akar dolgozni,) hisz éppen az ellenkezőjét írta: mindenhol próbált munkát keresni , apukát is kérte a gyt-t fizesse).
Én az eltartásra váró népcsoportba sem sorolnám, akiben nincs kötelességtudat, és csak a segélyre vár.
Ha megfigyeled, helyesen ír, szépen, választékosan fogalamaz. Ő az iskoláit is szorgalmasan végezte és kötelességtudóan, és feltételezem,hogy több szakképpzettséggel is rendelkezik.
Én úgy látom nagyon megviseli a munkanélküliség, ez a tehetetlenség, mint sok más embert. Nemrég az utcánkba felakasztotta magát egy férfi, mert nem tudta feldolgozni, hogy munkanélküli lett, sehol nem tudott elhelyezkeni.
Ez a magyar valóság és hogy tönkretették ezt az országot, munkahelyeket nem teremtettek, csak szétloptak mindent, azért nem egy segítséget kérő anyukát kellene sértegetni.( nem akar dolgozni, csak a segélyre vár, ilyen-olyan élősködő népcsoportba tartozik. ) ezek nagyon bántó szavak voltak.
A segítségkérőnek abban mindenképpen igaza van, hogy nem lehet elhelyezkedni vidéken. Sőt írta is, ajánljon neki munkát bármit elvállal.( szórólapozás, takarítás..)
Egyébként BPesten egy 2 szobás albérlet mennyibe kerülne? Bölcsi? Lehet, hogy a minimálbértől ott sem keresne többet. Számoljál csak?? Mennyi marad?
A többi hozzászólóban legalább volt egy kis jóindulat és próbáltak segíteni (bár nem nagyon célravezető) de legalább segítő szándékkal írták.
nandy
:)

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02