Gyermektartásdíj végrehajtása

Csilla13 # 2010.10.19. 09:42

most tudtam idegességemben elolvasni Eszti08 hozzászólását.
Amit irsz mind igaz.
Én is a gyerek maradékát eszem, utoljára nem is tudom mikor laktam jól, mindenem ami van csak és kizárólag a gyerekre költöm.Miért nincs igy ezzel az apuka, aki ugyanolyan szülő mint én.
Sió!!!!
Fel kellene már végre fognotok, hogy van egy olyan réteg itt ebben az országban, akik önhibájukon kivül nem tudnak megélni.Lehetetlen az életük.
Nekem külföldön van ismerősöm, igen magasan kvalifikált, és egyszerűen nem hiszi el, hogy hogy lehet egyedülálló szülőket ilyen ehlyzetbe hozni-azt mondja mindig, hogy ilyen nincs!!!!!!!!!!4
De VAN-ma Magyarországon 2010-ben.
Az apuka éli az életét, mi meg haljunk meg éhen.Kutya nem kéri rajta számon,és emberéletek mennek igy tönkre.
Sió ÉBRESZTŐ!!!!!!!!!!

Erika óvónéni

Csilla13 # 2010.10.19. 09:03

Minden erőmmel munkát keresek, Kedves Sió,ha tudsz olyan munkalehetőséget, takaritás, vasalás,szórólapozás, amely mellett a gyermekem felügyeletét is ellátom,már megyek is.
Sajnos hiába szertnétek jót,de nem vagytok tisztában a helyzettel,ami egy egyedülálló kisgyermekes, vidéki, munkanélküli édesanyának jut.
Ezt igazolja at előttem hozzászóló édesanyák véleménye is.
Ha Te kedves Sió ennyire nem érted ezt a helyzetet, mit várjunk azoktól, akiknek lenne hatásköre munkalehetőséget biztositani vidéken az anyukáknak,hogy ember módjára meg tudjunk élni.
Hidd el, nem irogatnék itt a SZOMSZÉDASSZONYOM,Barátnőm gépén, ha lenne lehetőségem munkába járni,többre mennék vele, mint veled "parttalan" vitát folytatni.

Erika óvónéni

Eszti08 # 2010.10.19. 08:17

Még csak annyit, hogy 29500,-FT RÁT (segély)-t kapok, legalább ennyivel járulna hozzá a volt férjem is már elégedett lennék. De én hozzájárulok a munkámmal, mosás vasalás, főzés, takarítás, nevelés,tanítás (kitűnő tanuló gyerekek) és ilyen körülmények közt kell élniük.

ildi12 # 2010.10.19. 08:13

Kedves Eszter sajnos a dolgot csak az tudja felfogni és megérteni aki benne van ezért tudom mondani én is mert mint irtam én is ebben vagyok és én is egy kis faluban lakom sajnos én sem tudom gyermekeimet kire hagyni mert a 78 éves mama is már szinte gyermek én most elmentem egy tanfolyamra 120.000 ft és ha nekem kéne kifizetni nem tudnám most anyukámék adtak kölcsön de azt vissza is kell adnom pedig van kereskedelmim,középfokú számviteli ügyintézö sulim érettségi és igen ki merem jelenteni kitörölhetem vele a hátsóm mert a gyerekeket nem tehetem a szomszédba. a munkahelyemről kitettek létszámleépités miatt. sajna mindig a tisztességes becsületes ember jár rosszul.Ez tapasztalat ne is vonja kétségbe senki.

sió # 2010.10.19. 08:01

Csilla13

Annyit fűznék hozzá, hogy ha elmész bárhova munkát keresni, akkor nem kell a gyerekről beszélni elsőkörben. Sem arról hogy bármikor beteg lehet.
Majd ha beteg lesz, akkor ráérsz azzal foglalkozni és elmondani.
Egyébként, aki itt neked írt mindenki segíteni akart azért írt.
Nem tudom mit vártál valójában. Elgondolkodok rajta.
.
.
.
Elgondolkodtam.

Lehet hogy azt vártad hogy menj be a Kossuth utca 34 be, ott van egy tégla a falban a kapu mellet balra, 120 centi magasan, vedd ki és mögötte találsz 6 kiló gyémántot. Vedd ki add el és élj belőle boldogan.-
Na ilyen választ nem fogsz kapni. Bár kaphatnál!
Eszti08 # 2010.10.19. 07:53

Kedves MajorDomus és Sió!

Ne haragudjatok, de Ti el sem tudjátok képzelni hogy milyen munkanélküliség van vidéken. Én egy kisvárosban lakom, BAZmeg yében,de már az ATyaúristenen kívül mindenhova elmentem,Polgm., Jegyző. MÜKirend.vez. MUnkáltatókhoz is jártam már mindenhol voltam, de nem tudtam munkát kapni, még RÁT-os 3-hónapos közcélú munkát sem.(protekció kell ehez is) Még takarítónak, se konyhai mnkásnak sem vesznek fel, pedig nem vagyok alulképzett,sem egy bányarém. A gyesem alatt is folyamatosan képeztem magam. Én nagyon is elhiszem amit mond Csilla. Én is így vagyok.
A gyerekek maradékát eszem.( nem kell vigyázni a vonalaimra, mert 60 kg vagyok a 170cm-hez)
Én kapok GYt.-t, de már írtam erről, 6000,- Ft/gy., de ez is nagyon kevés.
Írtam, hogy megyek tárgyalásra és MD kérdezte,hogy nincs ügyvédem? Magamban egy kicsit elmosolyogtam, mert 5,-FT-ot sem tudnék ügyvédre költeni.
Pártfogói ügyvédet sem tudok igénybe venni, mert ahoz a megyeszékhelyre kellene utaznom, és még utiktg-re sem jut.
Úgy hogy azért érdeklődtem itt, mert magamat fogom védeni.

A szociákis segélyek amit Sió ajánl. Az nagyon kevés, ha kap lakásfenntartásitámogatás, már egyéb segélyt csak 1-szer kaphat 5000,-/év. VAn olyan önkormányzat, ahol még ennyit sem tudnak adni.

A Máltai Szeretetszolgálat csomagjait, amit a rászorulóknak küldenek (annak osztják ki, akik potenciális szavazóbázisuk PL: 2 nyugdíjas él egy háztartásban 200.000 FT nyd + kocsit tart fenn.)
Ingyenes nyári étkezés is járna a törvény szerint a rászoruló gyerekeknek, de az önkormányzatnak nincs pénze ezért, csak egy része kap ( potenciális szavazók, barátok , ismerősök).

Az sem biztos, hogy saját internete van.
Én is mindíg a könyvtárba jártam internetezni, míg fősulira jártam.
Most sem magam miatt van, hanrm a gyerekeknek kell informatikából HF, vagy kutatómunkát végezni egyik napról a másikra, és munkát is szoktam rajta keresni.
Egyébként minipannonos csomagom van ezervalamennyi a havidíja, de csak 1 évre mertem, úgyhogy már januártól lehet hogy nem lesz. nemiszom, nem dohányzom, nincs kocsim, nincs pénzem bérletre, buszra. gyalog járok mindenhova. Turkálóból öltözködöm. ( a gyerekek nem)

Sió!
Azt miből gondolod, hogy apukánál jpbb körülmények között lennének, hogy ha nem fizet gyt-t akkor biztos nem dolgozik, ha meg feketén keres valamit neki is fenn kell tartani magát, lakását.Akkor is lökhetne a gyerekeknek valamennyit.
Szerinted olyan jó lenne ott a gyerekeknek, ha arra nem képes, hogy egy pár ezer Ft-al támogassa a gyerekeit?

Eszti

Csilla13 # 2010.10.19. 07:44

Kedves Sió!!
Köszönöm a hozzászólásod,feltételezem a jóindulat,és segitőakarás vezérel.
Először is:nekem nincs net-em,a barátnőm,szomszédasszonyom lakásán lévő net-ről irok.
másodszor:mint már leirtam, amiket tanácsoltatok möröket, már mind végig jártam.
Munkát folyamatosan keresek,sajnos amikor megmondom, hogy gyermekem van ,/aki mellesleg bármikor beteg lehet/
már nem állnak velem szóba.
Én már bármilyen munkát elvállalnék csak lenne.
De NINCS!!!!!
Ami lehetőségem lenne három műszak és a gyermekem elhelyezését ez idő alatt nem tudom megoldani.
Ez ennyire egyszerű,és tudod mi a gond?Nagyon sokan vannak igy, sajnálom, hogy nem tudjátok, nem akarjátok ezt megérteni.
Azért köszönöm a segitséget,és most én is javaslok nektej vaklamit:mielőtt itélkeztek valaki felett tájékozódjatok már a jelenlegi munkapiaci lehetőségekről.ill. arról, hogy egy magamfajta anyának milyen lehetőségei vannak-mert NINCSENEK.
Kár hogy Ti ezt nem látjátok.

Erika óvónéni

sió # 2010.10.19. 07:00

Azt kell hogy mondjam igaza van MajorDomusnak.
Próbáltam neked leírni, hogy mit tegyél. Megtettél valamit abból? Már egy nap eltelt azóta! Nem is felétlen a te példádra szabott volt, hiszen nem ismerlek. De ha csak a tegnapi napot azzal töltötted volna, hogy munkát keresel, akkor már tettél valamit!
Egyébként, ha nem vagy képes eltartani a gyereket, még segítséggel sem, akkor azon gondolkozz el, hogy jó helye van-e nálad a gyereknek. És ezt nem rosszindulatból írom!
Lehet hogy oda kellene adni apukának amíg te egyenesbe jössz.
Ha netre van pénzed, akkor azért jól is lakhatnál ennek az árából jó párszor! Sőtt! 10 havi net árából egy szemüvegre is futotta volna!
Tudod, van úgy hogy néha át kell értékelni az életünket, és gyökeres változásokat kell foganatosítani magunkkal szemben. Ez pedig sokszor áldozattal jár!
Ha csak a gyerektartás összege az, ami most annyira hiányzik, akkor bizony még ha kissé lényegre törő, is volt MajorDomus hozásszólása, akkor fontold meg ami abban van.
A családjog nem csak előír, hanem feltételez is. Többek közt azt is, hogy neked is hozzá kell járulni a gyereked nevelési költségeihez. Ha fogyatékkal élő a gyermeked, akkor speciális egyéb támogatásokat is kaphatsz. Érdeklődj a szakirányú szervezeteknél.
Egy azonban biztos. Ez nem hosszútávra oldja meg a problémáidat. A gyereknek adott pénzből nem lehet sem megélni, sem felnevelni őt.
Ebben az országban rendkívül sok szemüveges van. Én is. Egy átlagos szemüveg 30-90 ezer forintba kerül. Ehhez senkinek sem járul hozzá senki. Sem az OEP, sem a gyengénlátók országos szövetsége. Ezt mindenkinek saját zsebből kell fizetni! Nem akarom osztani az észt, de ha te nem rázod meg magad, és nem állsz fel, akkor sokkal többet is bukhatsz mint amennyit eddig buktál.
És sajnos hosszútávon a gyerekedet is elvesztheted.

Csilla13 # 2010.10.19. 05:19

Ja !
Csak hogy tudd,falun élek, ahol nincs munkalehetőség semmi,bármilyen hihetetlen is semmi.
Elmehetnék Bpestre ,vagy a környező várookba, de akkor a gyereket nem tudom hová tenni.
Te hol élsz?Itt vidéken szerinted miért rágja otthon a kefét sok fiatasl kisgyermekes anyuka,akinek nincs kire bizni a gyerekét?Ennyire nem vagy tisztában a vidéki helyzettel akkor kérlek ne oszd az észt,vagy ha igen legalább valami "épitő"ötletet mondj.
Hova tegyem a gyerekemet, ha mondjuk délutános műszak van és 11 re érek haza a szomszéd városból?
Másik:kikérem magamnak hogy nekem kell a pénz,én már nagyon rég nem laktam jól.
Tudod te mi az?
Mint irtam a lányom csökkentlátó szemüveget kell neki iratnom,allergiás, gyógyszereket kell szednie,és itt a tél meleg ruhákat kell vennem.
Kérlek, ha nincs benned jóindulat,és empátia ne szólj hozzá a problémámhoz,ez nekem most igazán nem hiányzik!!
Én jó emberek jótanácsát kérem, nem észosztást!
Kérlek kimélj meg magadtól!!

Erika óvónéni

MajorDomus # 2010.10.18. 21:47

Csilla
az apukanak nem a te eltartasodrol kell gondoskodnia,hanem a gyermekrol,ahogy neked is.
Keress munkahelyet akkor nem halsz ehen.

ildi12 # 2010.10.18. 18:57

Kedves Eszti!

Azért nem olyan könnyü ahogy ezt irják én benne vagyok és tudom mi ez én másfél éve harcolok a 300000 ft ért és sehol semi a Biróság átadta a végrehajtónak de az nem intézkedik mig én nem fizetek neki minden eggyes árverés kiirásánál 18000 ft-ot mert az apának van egy fél házrésze viszont emiatt nem is adja ki a gyámhatóságnak azt a papirt ami álltal én megkaphatnám a pénzt az államtól.És mondom két és fél éve megy a harc amiből a mai napra az van hogy én szeretném a gyerektartást az apa meg feljelentett büncselekményes zaklatásért csak idöhúzás miatt. Most megyünk szembesitésre ugyanis nem fenyegettem senkit igy majd kiderül mit tudok még intézni de már el vagyok keseredve mert munkanélkülin vagyok mert gyes alatt kidobtak a munkahelyemről és most csomagolást kell vállalnom hogy egy kis pénzhez jussak.Sajna nem olyan egyszerű ahogy azt a hozzászólók irják. ildi12

Csilla13 # 2010.10.18. 18:32

Kedves Eszti!
Köszönöm a tanácsot a gyermektartást birósági végzésben állapitották meg-nem fizetett az édesapa,én éltem jogaimmal, elmentem a biróságra a panasznapra, végrehajtó stb.........tehát ezt a kört már rég lejártam,és semmi.
nem értem mi van ebben az országban,a gyermeküket egyedül nevelő nőkkel, akik ráadásul még gyerektartást sem kapnak, munkahelyem sincs,nem törődik senki?Éhen is halhatunk?Hol van itt az igazság?
Tényleg el vagyok keseredve, jön a tél csizmát kéne vennem, kabátot a kislánynak,és nincs miből.
Hol élünk?Ez senkit nem érdekel?

Erika óvónéni

2fiúanyukája # 2010.10.18. 15:51

Eszti08!
Én mindig a járható,jogi uton haladok ezért tartunk ott,ahol tartunk.
A volt férjem jókat nevet,hogy nem jutunk idöben soha a gyt-hez,közben éli a nem szűkös hétköznapjait.:-)
Autó,nyaralás,új ruhák,buli a haverokkal.
A jog szerint a gondviselő szülő 6 hónapig oldja meg a gyermekek mindennapjait,mert addig az állam nem adhat gyt.
Nálunk sem végrehajtó,sem rendőrség nem vezetett sehová,mindig az utolsó pillanatban kapunk valamennyit és mossa mindenki a kezét,hogy nézzem a szándékát:-)

Eszti08 # 2010.10.18. 15:43

Azért még mindíg ez a legcélravezetőbb járható út, és minél hamarab elkezdi, annál hamarabb jut pénzhez. Lehet, hogy a rendőrségi feljelentés és a végrehajtó levele már megteszi hatását és fizetni fog, mert lehet, hogy valójában van miből, csak eddig nem vette komolyan.
Egyébként ha nem, rájön egy csomó többletköltség, ilyen díj olyan díj, kamatok. Ha tanácsot kér valakitől, biztos azt fogja javasolni, hogy minél hamarabb fzessen, mert csak rosszabbul fog járni, ha késik.

Eszti

2fiúanyukája # 2010.10.18. 11:30

Eszti08!
Saját tapasztalatom alapján azért nem olyan gyorsan megy az.Mi másfél éve nem kapunk rendszeresen gyt,mindig utal valamennyit,hogy ne tudjuk az államtól azt megigényelni.Letiltás miből,nincs munkahelye,ingatlan hosszadalmas.
A fia szeművege 65-78-ezer forint körül mozog évente új kell és senki nem kérdezi meg,hogy miből oldom meg,Én vagyok a gondviselő szülő.:-))
A végrehajtást folyamatosra kell kérni,de ingatlan esetében ha letelik a fél év a felbecsülés óta újból becsültetni kell és ez mind idő.

sió # 2010.10.18. 11:29

Ha ez így menne...

Eszti08 # 2010.10.18. 11:19

A végrehajtást 6 hónapra visszamenőleg kérjed, és továbbiakaban folyamatosan.

Eszti08 # 2010.10.18. 10:54

Csilla!

A gyermektartás összegéről van jogerős bírósági végzés?
Vagy csak megállapodtatok?
Ha van végzés, azonnal menj a bíróságra panasznapon( 1 héten egyszer van) és ott megírják neked a végrehajtáshoz szükséges iratot. Ennyi. Gyorsan behajtják, ha van munkahelye, vagy lakása , vagy kocsija vagy bármilyen ingatlan a nevén.
Ha nincs, a végrehajtó kiad egy igazolást, azt beviszed a Gyámhivatalba és ott 6 hónapra kérjed a gyt. megelőlegezését.

Eszti

sió # 2010.10.18. 08:56

Ha nem tudja a szociális védőháló, hogy téged ki kell szűrni, akkor nem fog kiszűrni.
Öltözz fel, és intézkedj.
Itt csak tanácsot kaphatsz. Pénzt nem.

Csilla13 # 2010.10.18. 08:47

Csak tudod az a gond, hogy a "kutyát"nem érdekli, hogy addig miből fizetem ki a rezsiket,hisz fűteni kell világitani kell,az orvoshoz menni kell,irtam kislányom csökkentlátó,uj szemüveget kap és azt sem tudom még miből fizetem ki-ez kit érdekel?
SENKIT?????????????
Nevelek egy ekső osztályos gyermeket, és lehetetlen helyzetben vagyok,ugy érzem egyedül maradtam ,és senki nem segit!!!

Erika óvónéni

sió # 2010.10.18. 07:01

Csilla13

Általános érvényűen elmondható: a gyerektartás, és a láthatás/kapcsolattartás nem függ össze. Ha nem fizet gyerektartást, attól még köteles vagy neki odaadni a gyereket. Lévén, nem megvásárolja a láthatás jogát.

Az elmaradt tartásdíjat, gyorsan nem tudod behajtani rajta. A bürokráciai gépezet elég lassú. Minél előbb kezded el, annál előbb lesz belőle kézzelfogható pénzösszeg.

A tartás elmulasztása kiskorú veszélyeztetése. Tegyél feljelentést a rendőrségen.
Ez a leggyorsabb út. Ha egyből máshova fordulsz, akkor további időt veszítesz azzal, amíg egyik hatóság hivatalból értesíti a másikat/ esetleg külön vizsgálódik, igaz ez a gyermekjóléti szolgálatra, gyámhivatalra is,/ .

Segélyért/segítségért fordulj a helyi jegyzői gyámhivatalhoz. Elviekben nem oda kell fordulni, viszont szintén időt nyersz, ha egyből oda mész, ahová a többi hatóság is küldene. Ott tudnak segíteni egyéb önkormányzati támogatások házon belüli gyorsabb ügyintézésében is.
Nem feladatuk!
De sokat jelent ha csak odaszólnak telefonon a 3 irodával arrébb lévő xxxxxxxxxxxxxx osztályra.

Sok sikert!

Csilla13 # 2010.10.18. 06:47

Segitséget szeretnék kérni,mert kétségbeesésemben már nem tudom hova forduljak.
7 évig élettársi kapcsolatban éltem, melyből született egy kislányunk.Mivel kapcsolatunk közben megromlott,a gyermekem apukája szüleihez költözött.gyermekemet nálam helyezték el,viszont az apuka nem fizet gyerektartást,évek óta.
Közben munkanélküli lettem,ami már lejárt igy a havi lakásfenntartási támogatásból, és a családi pótlékból,"tengetjük életünket.
A helyzetet neheziti, hogy kisláényom csökkentlátó,allergiás,fejfájós,ott tartok, hohy már a gyógyszereket sem tudom kifizetnio.
Kérésem:segitsen valaki, hová fordulhatok, a gyerkektartás utólagos behajtása végett, ahol hatékonyan, és gyorsan tudnak segiteni, hiszen lassan már enni sem tudok adni gyermekemnek.
Eddig csak elveszteme a bürokrácia utvesztőjében,és ugy érzem senki nem segit.
Másik kérdésem:élhete az apa a láthatási jogával,ha nem fizet gyerektartást.Köteles vagyok e neki odaadni a gyermekem, aki minden ilyen alkalommal lalkileg összeomlik.
Kérem segitsen valaki!!!!!!!!
Egy kétségbeesett anya!

Erika óvónéni

MajorDomus # 2010.10.17. 20:51

Akkor kerd a helyi rendotsegen hogy itt hallgassanak ki, akkor nem kell utaznod.

sió # 2010.10.17. 18:26

Mint gyanúsított.

MajorDomus # 2010.10.17. 18:10

Ildi

Eloszor is fizesd ki a vegrehajtonak a 18.000 ft -ot a koltdegfelhivasra mert ha ezt fel evig nem teszed meg, akkor a vegrehajtas megszunik, s kezdheted az egeszet elolrol.
nem ertem hogy kerulsz te a kepbe amikor ismeretlen tettes ellen tett feljelentest ?