Az előző oldalon kértem én is segitséget tanácsot nekem miért nem válaszol senki? ildi12
Gyermektartásdíj végrehajtása
Eszti08!
Nekünk a tárgyaláson -már egy éve volt-akkor azt mondta a bíró,hogy a mindenkori minimálbér 50%-át veszik alapul mert 2 kiskorú gyermekről van szó.Olvastam itt a fórumon konkrét számításokat is,ahol a mindenkori öregségi nyugdíjról írtak.A minimálbér esetén gyermekenként ez kiszámítható az öregségi nyugdíjnál amit itt számoltak 12 ezer pár száz forint volt.Ha jól emlékszem.Nézd meg a gyt díjban lévő fórumon,a napokban pont ezt taglalták.
Sok sikert Neked!
Kedves Anyuka!
Tényleg meg van határozva, hogy mennyi a minimális gyt?
Ez hol van, hol lehetne utánanézni?
Írd már meg légyszíves!
Köszönettel: Eszti
Kedves MD és Nándy!
Köszönöm szépen a tanácsokat!
Eszti
Eszti!
Nálunk exem kérte a gyt csökkentését,mert nem talált munkát/2 év alatt/,de nem ment el még munkanélkülire sem,neki nincs pénze.
Mi megállapodtunk határozott összegben a váláskor gyerekenként 20-20 ezer forintban,úgy,hogy Ő külföldön élt,dolgozott és korrekten nem százalékos arányt kértem,mert ez lehetett volna akkor akár a háromszorosa is.
Nem lehúzni akartam akkor sem.
A biró közölte vele,hogy fizetnie kell,még a hátralékokat is,amire adtam időt.És megkérdezte,hogy tisztában van e a volt férjem,mekkora költség egy gyermek havi szükséglete.Ha köti az ebet a karohóz csökkenthetik,pereskedjünk,az már az ő költsége lesz és kb 5-6 ezer forintért teszi ezt.Megvan határozva egy gyermekre mekkora a minimális gyt és ezt veszik akkor alapul.
Sok sikert!
nandy!
Köszönöm a segítséget.Ezek szerint ismét átvertek.Hihetetlen a mai magyarországi gyt jog.
MajorDomus!
Ez szép leírva,hogy a szülő a saját tartása rovására is köteles a gyermekéről gondoskodni.Érdekes,hogy ez mindig a gondviselő szülőnek jut.Exem nem ment el direkt bejelentett munkahelyre dolgozni,hazajött külföldről és élt mint Marci hevesen 2 évig.Alkalmi munkák napi 5-8 ezer forintért,szakmájából adodoan plusz jövedelem,mind ez feketén.Ingatlan hányada van.Mi meg várjuk a jó szerencsét,és hónapokat,hátha a végrehajtó behajtja a tartozást.2 gyermeket nevelek minimálbérből albérletbe és senkit nem érdekel,hogy nem a saját magam szükségletéért aggodok,hanem a gyerekekéért.Nem Ők kérték,hogy megszülessenek,ha akkor vállaltuk Őket most sem kellene másként lennie.
Eszti08: nem csak a papíron leigazolt jövedelem számít, hiszen a bíró sem hülye! vizsgálhatják a kötelezett vagyoni helyzetét, életvitelét is.
Neked azt kellene valahogyan bizonyítanod, hogy nem az új asszony jövedelméből élnek, vásárolnak, hanem az apuka is keres feketén pénzt.
Eszti
a gond ott van hogy te vagy a felperes, s mint ilyen neked kell bizonyitani hogy s tartasdij felemelesere iranyulo kereseted megalapozott, mert az apa rendelkezik az ehhez szukseges jovedelemmel. Ket gyerekre nagyon keves 12.000 ft,en kb 35.000 ft-ot tartanek realisnak.
hivtkozhatsz arra, hogy az eletvitele ezt lehetove teszi. A szulo a gyermek tartasarol sajat szuksegletei rovasara is koteles gondoskodni.
ha erre nem kepes,vagy eltitkolja a jovedelmet, akkor egyeb vagyona terhere kerjed a tsrtasdij megallapitasat oeldaul ha van ingatlana vagy autoja.
nincs ugyveded ?
2fiúanyukája:
„A munkáltató önkényesen dönthet úgy,hogy a kért 50% helyett csak 33%-ot utal?”
Nem dönthet önkényesen, köteles a végrehajtói felhívás szerint eljárni.
Bocsánat egy nullával kevesebb: nem 80, hanem 8ezer
Kedves MajorD!
Ne viccelődjön már mindíg!! Komolyan 1 napom van a tárgyalásig. Segítsen már, legyen szíves mivel álljak elő.Mert az ugye nem mondhatja senki, hogy 80000Ft sok,de még ennyit sem fizet csak 6000FT ot.
Egy 3-4 napos munkát 250.000 Ft-ért szokott vállalni.Persze tudom, hogy ebből csak kb. a fele marad meg.( ha hivatalosan csinálja) De akkor is elég.
Eszti
Vagy jol nosult, s az anyosek alltak a lagzit.
sió!
Mit kell ezen indokolni, a hülye is látja, hogy az egész arra megy ki, hogy minél kevesebb gyt-t fizessen, az új feleség nem engedi ki a pénzt a kasszából.
Az igaz,hogy mondta, hogy a gyerekek gyógyszereit kiváltja, de csak akkor, ha a szeme láttára írja fel az orvos a receptet.
DE ez nem gyt.
Ezt azon felül is megtehetné, hiszen luxus lakásban él.
Eszti
Én csak azzal tudok előállni, hogy 6000.-Ft/ gy gyt-t fizetet, most 8000.-/gy. lenne a szerződés alapján
Ez nagyon kevés. A gyerekek voltak a lagzijába és nagyon pazar volt.( Akkor vsak van pénze???)
Sió!
A II. fok az írta elő, hogy a volt férjem indokolja, hogy milyen okokból kifolyólag adta vissza a vállalkozói ig.-t, mertha ez objektív, csak akkor tudja elfogadni, a keresetcsökkenést( munkanélkülire ment).
Ő azt mondta nekem, hogy azért mert válság van. De most ezzel a 4 órás szerződéssel sem keres csak kb.30-40 ezer Ft-ot. Akkor szerintem nem volt értelme visszaadni, mert így rosszabbul járt.
Én nem tudom bizonyítani hogy többet keres, mert még ha látom is, hogy feketén dolgozik, most már le van fedve a 4 órás munkaszerződéssel.
Most akko9r ez objektív vagy szubjektív???
Eszti08
Azzal foglalkozik amit elétársz, és akkor ha jól indokolsz.
- a másodfok indoklása amit nem ismerünk megadja a választ a kérdésedre.
Tisztelt Szakértők!
Köszönöm az eddigi tanácsokat.
Most az lenne a kérdésem, hogy gyt. ügyben a II.fok visszaadta az ügyet az I fokra az , hogy az I. fok tárgyalja újra. Eddig azonban a két I fokú tárgyalás között eltelt 1 év. A kérdés, hogy most az I. fok az egy évvel ezelőttti tényekkel fog foglalkozni, vagy a már közben eltelt 1 év alatti eseményeket veszi figyelembe( pl. a kötelezett segélyt kapott, majd 4 órás munkaszerződéssel dolgozik a vállalkozó barátjánál. ( Azelőtt a volt férjem is vállalkkozó volt)
Mivel fog foglalkozni a bíróság? Az 1 évvel ezelőttti tényállással, vagy a már utána ( 1 év alatt) megtörtént eseményekkel, jövedelemigazolásokkal?
marcika!
A végrehajtó kérte a munkáltatót levélben,hogy 50%-os letiltást eszközöl a gyerektartási díjra és kérte a munkáltatót,hogy a munkabérröl adjon konkrét összeget.
A munkáltató utalt 21ezer forintot,ami sehogyan nem volt jó.Újból felszólította a végrehajtó,hogy a keresetéről adjon összeget.ekkor derült ki,hogy a bíróságon mondott 70-80 ezer forint helyett 60ezer forint a fizetése és ebből utaltak elöző hónapban 20ezer párszász forintot.Matamatikailag ez nem 50% hanem csak 33%!
Amit mi ugye nem kaptunk meg,mert a végrehajtó visszatartott saját magának végrehajtási díjnak.eltelt ismét egy hónap állítólag utalt 7ezer forintot a volt férjem a végrehajtónak ami konkrétan pont akkora összeg,mint ami még a végrehajtási költség,meg illeték meg ilyesmi.Tehát mi ismét nem kaptunk gyerektartást.
„"A munkáltató önkényesen dönthet úgy,hogy a kért 50% helyett csak 33%-ot utal?”
Ezt már az előző hozzászólásodban sem értettem. Ki kérte?
nandy!
Köszönöm a válaszod.Tehát ha jók értelmezem amit írtál a munkáltató által utalt 33% nem egészében illeti meg a végrehajtót,csak részben,mivel Ő is egy adósnak számít ilyen esetben.
A munkáltató önkényesen dönthet úgy,hogy a kért 50% helyett csak 33%-ot utal?
szilvi30!
Több módja is van, hogy meggyőződj az iskolalátogatásról. Több iskola kiteszi az iskola honlapjára a szakokat a tanulók névsorával együtt.
Ezt próbáltátok? A felnőttoktatást is nézzétek végig, az esti tagozat ott lesz.
Vht. 166. § A követelés érvényesítésével és behajtásával felmerült, a bíróság (hatóság) által megállapított költséget és a követelés egyéb járulékait a követeléssel azonos sorrendben kell kielégíteni.
2fiúanyukája:
A végrehajtó valóban levonhat egy bizonyos részt a befolyt összegból, de nem az egészet! Ha másként nem megy, adjál be végrehajtási kifogást az illetékes bíróságra!
Tisztelt ObudaFan!
Azóta, amitóta a II.fok visszatettze I. fokra az ügyet 1 év telt el.( I foktól- I fokig.) Azt szeretném kérdezni, hogy most a tárgyalás tárgya az l évvel ezelőtti tények, vagy pedig közben eltelt 1 év eseményei (pl.: munkanélküliellátátás, RÁT ellátás: 29.500,) alapján döntenek a gyt. összegéről.
Köszönettel:Eszti
Az az igazság, hogy szept. elején beszéltünk az iskolával, hogy milyen szakra jár a gyerek, mert ő és édesanyja hazudnak. Akkor azt mondták, hogy nappalira. Most megint beszéltünk az iskolával, de teljesen más szakot mondtak és esti tagozatot, aztán pedig egy perc múlva elzárkóztak mindenféle információ adásától, mert feltételezem szólt valaki, hogy ne mondjanak semmit. Mivel nem adnak ki róla semmilyen papírt, így a másodfokú bíróságon(elsőfokot nyertük) a férjem szava lesz az ő iskolalátogatási papírjukkal szemben, gondolom a nappali tagozatról, amit év elején kért, pedig valószínűleg nem is oda jár, sőt lehet, hogy egyáltalán nem jár be. Úgy hallottam, hogy a 2. fokú bíróság már nem vizsgál semmit, a rendelkezésre álló papírok alapján dönt, ilyen esetben mi a helyzet?

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02