Azt mondták kérjünk iskolalátogatási igazolást, azt se kötelesek kiadni?
Gyermektartásdíj végrehajtása
Tisztelt Végrehajtó!
Szeretnék segítséget kérni.2009.Szeptembere óta a volt férjem nem fizeti rendszeresen a gyeremektartási díjat.
2009.Novemberében kérte ennek csökkentését,elutasították és kötelezték a hátralék és a minden hónapra aktuális gyermektartási díj fizetésére 2010. januárjától.Ez nem történt meg,bejelentett munkahelye nem volt,így kértem a végrehajtást az ingatlanra,mely részben van csak a volt férjem nevén.1010.Áprilisában rendezte a tartozását egy összegben,de azóta sem fizet rendszeresen.Jelenleg 4 hónap elmaradása van.Mivel időközben 2010.augusztusban ügyészségi tárgyalás is lezajlott,ahol bejelentett munkahelyet mondott volt férjem,így a vágrehajtótól kértem,hogy a fizetéséből tiltsák le részünkre a gyermektartási díjat.Ezt állítólag a végrehajtó meg is tette,de mi a mai napig nem kaptunk pénz,mivel a kért 50% helyett a munkáltató csak 33%-ot vont le és ez pedig a végrehajtó visszatartotta saját magának,mint végrehajtási jogcím.
A végrahajtó levonhatja a munkadíját úgy,hogy nem tett eleget a végrehajtásnak?
Nem úgy van,hogy a gyermektartási díj az első és utána a többi kifizetés?
Most pont akkora összeget utalt a volt férjem a végrehajtónak,mint ami annak a díjának a hátraléka ,amit szintén visszatartott a végrehajtó,így mi ismét nem kaptunk gyermektartási díjat.
Többször kerestem meg a végrehajtót,telefonon,személyesen és email-ben és mindig azt a választ kaptam,várjak még egy hónapot majd kapjuk a pénzt.
Ennek már 4 hónapja.
Válaszát előre is köszönöm.
Önmagában az, hogy gazdasági válság volt, van, nem érdekli a bíróságot, a jövedelme az, amit bizonyítani kell.
Tisztelt ObudaFan!
10.13-án 8 ó. 29 p.-kor feltett 1. kérdésemre ( világválság objektív ok) ez a válasz megállnná a helyét a bíróságon? " nem objektív, mert akkor mindenki beadta volna a vállig.-t. A döntés az ő személyétől függött, mert megpróbálkozhatott volna kedvezményeket adni, vagy más várososkban is munkát vállalni. Erre minden lehetősége megvolt. Esetleg hirdetni, reklámozni magát."
Köszönetttel: Eszti
Szilvi, ha a bíróság kéri, nem utasíthatják vissza az igazolás/nyilatkozat kiadását. Tehát a bíróságtól kell kérni, hogy kérjék meg az iskolától a tájékoztatást.
Tisztelt Fórumozók!
Elég rég irtam már a gyermektartásdij miatt de sajnos 2.5 éve nem haladok semerre sajnos a biróság átadta az ügyet a végrehajtónak aki nem árverez mig nem fizetek neki 18000 ft-ot agyámhatóság sem tud mit tenni mert a végrehajtó nem ad ki egy igazolást most viszont mivel a volt párom nem fizet már 2.5 éve és a tartozása 295000 ft egy hete feljelentett mivel valaki zaklatja és rám gondolt és ismeretlen tettes ellen "büncselekményes zaklatással" jelentett fel ez igy van ahogy leirtam én nem hivtam nem fenyegettem nem is voltam nála és mégis rágalmaz. Most még 200 km-t utazhatok a szembesitésre tudna nekem valaki segiteni mit tehetek mert az apa nem hogy nem fizet de még engem tesz ki mindenféle dolognak én nem értem a magyar törvényeket teljesen el vagyok keseredve.Kérem segitsenek mit tehetnék még az apa ellen hogy ne ö nevessen hanem már 2.5 év után én is szeretnék már mosolyogni rajta eggyet.Bocsánat egy kicsit bunkón hangzik de nem tudom már mit tehetnék.Segitségüket elöre is megköszönöm.
Köszönöm válaszát. Az első fokot már megnyertük, de fellebbeztek. Az a baj, hogy nem vagyunk 100 százalékig biztosak benne, hogy estire jár, mert az iskola nem ad semmiféle tájékoztatást, még arról sem, hogy milyen szakra jár. Megtehetik ezt, mit lehet ilyenkor tenni?
Nem. Indíts pert a megszüntetés iránt.
Tisztelt hozzáértők!
Kérdésem az lenne, hogy kell-e gyermektartásdíjat fizetni, ha a gyermeknek szakmája még nincs önhibájából és jelenleg iskolarendszerű 2 éves esti tagozatos képzésre jár? Keresete nincs, de egy Kft.-nek az ügyvezető igazgatója illetve lakás tulajdonosa.
Nem a házára gondoltam, mert az nincs neki, de van autója!
Ő, amióta kérte a leszállítást azóta csak 10.000 ft-ot fizet pedig a bíróság többet állapított meg az előző perben.Beadhatom végrehajtásra a bíróság által megállapított összeg és az ő általa fizetett összeg különbözetét?
viszont ha nem fizet azt a vagyonából fogják végrehajtani asszem
Adja el a hazat hogy te 5000 ft-al tobbet kapj ?
egyebkent a jovedelembol jar a tartasdij nem a vagyonbol.
Tisztelt Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni elmaradt gyermektartás ügyében.
Volt párom 5 hónapja nem fizet rendesen gyermektartást, mert nincs jövedelme és kérte is a bíróságot hogy a megállapított összeget szállítsák le és azóta csak 10.000 ft-ot fizet.
A kérdésem, hogy mit tehetek illetve kérhetek-e végrehajtást, mert van vagyona.
A válaszokat előre is köszönöm!
Vélelmezni nem fog a bíróság semmit, de ha bizonyítod, hogy az életmódja alapján több kell, hogy legyen a jövedelme, mint amit állít, akkor azzal bizonyítottad, hogy több a jövedelme.
Köszönöm a válasz Tisztelt ObudaFan!
Azt nem értem, hogy ezt nekem kell bizonyítanom?
Ő mutatja a papírjait, hogy RÁT- on van(29.500,-)Azt állítja, hogy a felesége tartja el.
Tudom, hogy feketén dolgozik, de nem tudom bizonyítani.
A valós jövedelmét nem lehetne, hogy VÉLELMEZZE a Bíróság az én kérésemre?
Régebben felmérték, hogy luxuskörülmények között él. Később nyilatkozta,hogy lakásában változás nem történt. Azonban közben ráíratta a felesége apja nevére.
Köszönettel: Eszti
6000 Ft annyira minimális, hogy annál egy munkaképes kötelezett esetén többnek kellene lennie a tartásdíjnak .Eltérő megállapodás hiányában a tartásdíjat pénzben kell megfizetni.
Tisztelt Szakértők!
A volt férjem nem fizet csak néha- néha 6000,-/ gy. gyermektartást.
Ő jól menő vállalkozó volt, de visszaadta a vállalkozóiig.-t. Most újra tárgyalják az ügyet, mert a II.fok visszaadta, hogy indokolja milyen objektív tényezők következtében tette ezt.
1, Kérdésem az lenne,hogy az objektív és elfogadható indoklás, hogy világválság van, nincs annyi munkája.( de közben meg feketén dolgozik) Nem kellene neki munkát keresnie alkalmazottként? A bíróság erre nem szólíthatja fel? Hiszen az ő szakmájában nagyon sok helyen keresnek munkavállalót.
2, Lehet-e neki a gyerektartást " úgy fizetni" hogy a szeme láttára írja fel az orvos a beteg gyerekekre a receptet és ő azt kiváltja.
3, Azt elhiszi egy Bíró hogy őt a felesége tartja el?
( a feleség nem köteles gyt-t fizetni. )
Köszönettel: Eszti
Vagy ahhoz a bírósághoz, amelyik első fokon eljárt, vagy bármelyik végrehajtóhoz.
Tisztelt Végrehajtó!
Lassan két éve nem kapom a gyerektartást. Tudom, hogy hat hónapra visszamenőleg lehet kérni, de eddig megéltünk a keresetemből, 4 hónapja elveszítettem a munkám és kértem az apát fizessen ezentúl,mert szüksége van a gyereknek, de nem fizet!
A kérdésem, hova menjek kérni a végrehajtást, a lakcímünk szerinti illetékes végrehajtóhoz vagy oda ahol elváltunk? Az apa jelenlegi címét sajnos nem tudom!
A rendőrségi feljelentést hol tehetem meg a lakcímünk szerinti illetékes rendőrségen? A rendőrség megkeresi a lakcímét?
Köszönöm a segítséget!
De tud mit tenni.Menjen ki a helyszinre és ellenőrizze a levonási szabályok betartását.
60. § (1) A végrehajtó a munkáltatónál - szükség esetén a 33. § alkalmazásával - a helyszínen is ellenőrizheti, hogy a munkabérre vezetett végrehajtás szabályait a munkáltató megtartja-e.121
(2) A munkáltató az (1) bekezdés szerinti eljárás során köteles biztosítani a végrehajtó részére a munkahely területére vagy az ügyintézés helyszínére történő belépést és a munkáltatónak az adósra vonatkozó személyi nyilvántartásába, valamint az adós munkabérére, és a letiltás foganatosítására vonatkozó iratokba történő betekintést.
Valamint a munkáltató felel a helyes letíltás iránt.:
A munkáltató felelősségemunkáltató felelőssége a bírósági végrehajtásban (végrehajtás munkabérre és egyéb járandóságra)|3levonás egészségbiztosítási pénzbeli ellátásból (végrehajtói fegyelmi felelősség)|3
79. § (1) A munkabérre vezetett végrehajtásra vonatkozó kötelesség megszegése esetén a munkáltató a le nem vont összeg erejéig készfizető kezesként felel a végrehajtást kérőnek.
(2) Ha a munkabérre vezetett végrehajtásra vonatkozó kötelességet a munkáltató alkalmazottja szándékosan szegte meg, és a munkáltatótól a le nem vont összeget nem lehetett behajtani, a be nem hajtott összeg erejéig az alkalmazott készfizető kezesként felel a végrehajtást kérőnek.
Írjon vh kifogást és abben követelje a vh-tó helyszi eljárását(ellenőrzését).Valamint ha másképp nem megy indítson pert a munkáltató ellen.
Tisztelt végrehajtó!!
Köszönöm a választ, de lenne még egy kérdésem. Apuka tartozása kb. 600.000Ft.+ kamatok. Miután a jogerős végzés hatására sem fizetett kapott 2 év börtönt 3 évre próbára bocsátva. Ezután elkezdte fizetni a havi 10000-et és ráírta a csekkre hogy 2000 elmaradás, ami még a kamatokat sem fedezi. Eddig az eltelt 2 évben kemény 60.000-ft -ot fizetett ki a hátralékból. elmentem végrehajtóhoz, mivel van munkahelye és szépen keres. ( a 2000 nevetséges a fizetéséhez képet.) Na itt kezdődtek a bajok. Most kaptam meg a 4. levelet amiben felszólít a végrehajtó hogy nyilatkozzak mennyit kaptam eddig a hátralékból. Most felhívtam és mossa kezeit, hogy a bíróság kéri ezt. Na de negyedszer? Már 3 levelet megírtam, mindegyikben leírtam mennyit fizetett meg eddig. Meddig lehet ezt eljátszani? Az Ön válaszára említettem, a végrehajtónak, hogy a gyerektartás mindent megelőz. Válasza: hát nem tud mit tenni, mert a munkáltató közölte, hogy álljak sorba. (amit ő is írt a levelében) Ez kezd nevetséges lenni. Úgy veszem észre, mintha a végrehajtó nem velem lenne. Bezzeg mikor a barátnőmnek volt letiltása simán inkasszozta a számláját és a családi levette róla amit nem lehet. Mit tegyek? Keressem meg a bíróságot, hogy miért szórakoznak velem?
elsőként a gyerektartást kell levonni.Teljesen mindegy hogy mennyi tartozás előzi meg.Amig a gyerektertást vonják addig a többi tartozást letíltását fel kell függeszteni
Írjál neki vh kifogást és szólitsd fel hogy a munkáltatónál a helyszinen ellenőrizze a jogszerü levonást.
Szeretném megkérdezni, hogy mit tudok tenni, mert a végrehajtó a múltkor felhívott, hogy az ex munkáltatója azt a választ adta, hogy a gyerektartás előtt még van letiltása. Ezt telefonon közölte velem és hozzátette, hogy a gyerektartás mindent megelőz. Erre kaptam egy levelet amiben ugyanezt leírta, hogy előtte van sok letiltás, de kiegészítette azzal ,hogy a gyerektartás szinte behajthatatlan annyi követelés előzi meg. Akkor most mindent megelőz a gyerektartás vagy ki kell várnom a soromat?
Szerintem érdekeltként próbáljatok meg végrehajtási kifogást benyújtani azért, mert nem történik meg az árverés.
kedves Óbudafan,
Igen, ezt a terhelést már a végrehajtó tette rá. Mi is azt szerettük volna, de árvereztetni nem sikerült sajnos, pedig kértük az egyik anyát (a két gyerekre két anya van az egyszerűség kedvéért), hogy sürgesse meg az árvereztetést, de nem sikerült.
Van más kiút ebből a helyzetből?
Köszönöm válaszod.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02