A gyámhatóságtól kérheted a tartásdíj megelőlegezését. Már most tehetsz feljelentést.
Gyermektartásdíj végrehajtása
Tisztelt Olvasó!
Volt feleségem már 9 hónapja nem fizet gyerektartást, holott dolgozik. (nem hivatalosan) 2009 decemberében havi 30000 Ft tartásdíjban állapodtunk meg az illetékes bíróságon. Megelégeltem a szórakozását, mert az biztos, hogy direkt csinálja .... és beadtam végrehajtásra, ami már 3 hónapja húzódik, mert a végrehajtóknak még nem küldték át az "eredeti végzést" holott a másolatot becsatoltam. A pénz nagyon hiányzik. Ilyen esetben nem lehet az önkormányzattól segítséget kérni? Előleget vagy valami mást? Ha a végrehajtó foglal, akkor is hónapokba telik mire megkapom a pénzem, és az összeg csak halmozódik tovább. Jelenleg 270.000 Ft. Továbbá mikor tehetek a rendőrségen feljelentést "tartás elmulasztása" miatt?? Meg kell várnom a végrehajtás eredményességét, vagy már korábban is tehetek feljelentést?
Előre is köszönöm !!!
És próbált már végrehajtani a jogosult? Mert az esetleges ingatlanárverésen részt tudtok venni.
Tisztelt Szakértők,
Édesapámnak és a testvérének valamint a harmadik testvér leszármazottjának van egy közös ingatlana, amire ennek a leszármazottnak a felhalmozott gyermektarási díjait ráterhelték. Az ő tulajdonrésze cca, 300ezer forintot ér (1/10-e), míg a felhalmozott adósság 1,3 millió.
Édesapámék 20 éve nem tudnak az örökségükhoz jutni emiatt, mert hol a harmadik testvérrel volt gond, aki akadályozta az eladást, most meg a semmirekellő fia, akinek sem munkája sem vagyona, tehát soha nem tudja kifizetni ezt az adósságot.
Vevőjelöltek még lennének is, de a történettől meghátrálnak.
Kivásárolni sem tudtuk, mert a gyámhivatal a teljes összeget követeli, csak akkor veszi le a terhelést.
Az a kérdésem, van valami eljárás ilyenkor, ami a többségi tulajdonrésszel rendelkezők érdkeit védi, közös tulajdont meglehet-e szüntettetni, vagy mit lehet tenni, hogy kiléphessünk ebből az ördögi körből végre?
Azt mondák, fizesse ki a két tulajdonos az 1,3 milliót a vételi árból, majd peres úton hajsuk be a semmirekellő rokonon, de ez nonszensz, mert soha nem lesz behajtható az összeg.
(nem beszélve arról, az összeg csak növekszik, mert azóta sem fizet a két gyereke után)
Nagyon-nagyon köszönöm a segítségüket, mert borzasztóan elkeseredettek vagyunk már, hogy ez ilyen kilátástalan.
Tisztelt Szakértők,
Édesapámnak és a testvérének valamint a harmadik testvér leszármazottjának van egy közös ingatlana, amire ennek a leszármazottnak a felhalmozott gyermektarási díjait ráterhelték. Az ő tulajdonrésze cca, 300ezer forintot ér (1/10-e), míg a felhalmozott adósság 1,3 millió.
Édesapámék 20 éve nem tudnak az örökségükhoz jutni emiatt, mert hol a harmadik testvérrel volt gond, aki akadályozta az eladást, most meg a semmirekellő fia, akinek sem munkája sem vagyona, tehát soha nem tudja kifizetni ezt az adósságot.
Vevőjelöltek még lennének is, de a történettől meghátrálnak.
Kivásárolni sem tudtuk, mert a gyámhivatal a teljes összeget követeli, csak akkor veszi le a terhelést.
Az a kérdésem, van valami eljárás ilyenkor, ami a többségi tulajdonrésszel rendelkezők érdkeit védi, közös tulajdont meglehet-e szüntettetni, vagy mit lehet tenni, hogy kiléphessünk ebből az ördögi körből végre?
Azt mondák, fizesse ki a két tulajdonos az 1,3 milliót a vételi árból, majd peres úton hajsuk be a semmirekellő rokonon, de ez nonszensz, mert soha nem lesz behajtható az összeg.
(nem beszélve arról, az összeg csak növekszik, mert azóta sem fizet a két gyereke után)
Nagyon-nagyon köszönöm a segítségüket, mert borzasztóan elkeseredettek vagyunk már, hogy ez ilyen kilátástalan.
Tartásdíj, szüléssel járó költség és tartásra irányuló járadékszerű szolgáltatás (a továbbiakban: tartásdíj) behajtására elrendelt végrehajtás esetén a végrehajtható okiratot a lejárt, 6 hónapnál régebbi tartásdíjrészletekre nézve akkor lehet kiállítani, ha a végrehajtást kérő valószínűsítette, hogy
- a tartásdíjhátralék az adós rosszhiszemű magatartására vezethető vissza, vagy
- annak érvényesítését alapos okból mulasztotta el.
Iisztelt Fórum!
Lehehetséges az, hogy valaki a gyerektartást 2009 év júniustól nem fizeti 2010. szeptemberig, és a teljes időszakra járó behajtható rajt? Úgy olvastam, hogy max. visszamenőleg csak 6 havit lehet követelni, nem a 16 hóra eső összeget
Köszönettel:
miss j
Az első könnyen lehet, hogy nem lesz behajtható. Nem kell neked visszafizetni.
GYÉVÁCSKA
A követelés érvényesítésével és behajtásával felmerült, a bíróság (hatóság) által megállapított költséget és a követelés egyéb járulékait a követeléssel azonos sorrendben kell kielégíteni.
írjon az aki biztosat tud mondani a kérdésemre: Árverezéskor a végrehajtási költség a befolyt összegből vonják le? Jelzálog jog kifizetése előtt?
Köszönöm a választ, de nem pontosan értem hogy mit jelent ez.Így behajthatatlan lesz az első végrehajtás?És még lenne egy olyan kérdésem hogyha az állam megelőlegezi a gyerektartást és azt a későbbiekben nem tudják az apán behajtani, utána nekem kell vissza fizetni?
Alga0811
19.000 Ft, hacsaknem olyan magas a táppénze, hogy annak a 20%-a több ennél.
miss j
Nyilatkozd azt, hogy a jövőre nézve kéred annak a megszüntetését, de a hátralék vonatkozásában nem.
Tisztelt Fórumozók!
Kérlek segítsetek!!Ott kezdődött az egész történet hogy az exem a válás után nem fizette ki a közös autonk árát amit a tudtom nélkül értékesített.Váláskor úgy egyeztünk meg a bíróságon hogy az autó árának felét, de min. 425 ezer forintot kapok belőle.Mivel a megadott határidőn túl sem volt hajlandó fizetni végrehajtást kértem az összegre és letiltásra kértem a fizetését.A válasz erre az volt hogy felmondott a munkahelyén.A végrehajtásnál kiderült hogy az újonnan vásárolt lakása és az új autója is a barátnője nevén van.Egyedül egy motorkerékpárt tudtak lefoglalni amiből árverés útján 80000 ft-ot kaptam.A végrehajtó ezután szüneteltette a végrehajtást.Közben a munkanélküli járulékból vonták a gyerektartást, de csak a töredékét annak ami járt volna.A hátralékot bejelentettem minap a bíróságon ami 330 ezer forint lett az egy év alatt.Ott csak az utolsó fél évet vették alapul így csak 140 ezer forintra kérhetek végrehajtást.De ma kaptam egy levelet a bíróságról hogy idézem :"kéri -e a letiltó végzés alapján folyamatban lévő végrehajtási eljárás megszüntetését, annak érdekében hogy az új végrehajtási lap kibocsátható legyen." Most ez azt jelenti hogy le kell mondanom a végrehajtást a maradék közel 350 ezerről hogy kérhessem a 140 ezret? Mit lehet ilyen esetben tenni?Az exem most alkalmi munkából él és feketén külföldön is dolgozik?Megúszhatja az egészet fizetés nélkül???Most mit tegyek??? Kérlek adjatok tanácsot!!!Köszönöm.
Szép estét!!
Engem az érdekel, hogy a gyermektart.díj úgy lett megállapítva hogy minimum 19000 ft,és/vagy a fizetés 20%-a !!!
Igen de mi van abban a helyzetben ha az apa már bő 2 hónapja táppénzen van???
Akkor kitől és milyen mértékben/ összegben kerül utalásra a gyeremektart.díj részemre???
Köszönöm a választ: Alga
Köszönöm a választ!
"Ha az első tárgyalást az alperes mulasztja el és írásbeli védekezést nem terjesztett elő, a bíróság a felperes kérelmére az alperest az idézéssel közölt,kereseti kérelemnek megfelelően bírósági meghagyással kötelezi,egyben marasztalja a felperes költségeiben".
Gyermektartásdíj fizetési kötelezettség megszüntetése iránti perben,mik a felperes költsége?
Mennyi pénzt háríthatnak alperesre az ügyvédi díjat is,mindent?
Attól függ, mit sikerül a felperesnek bizonyítani, mert ez így még csak nem is egyezség, amit a bíróság jóváhagyhatna. És gyermektartás esetén a bíróság még egyezségből sem hagy jóvá akármilyet.
Üdvözletem!
Ha a felperes kezdeményezi a gyermektartás megszüntetését és az alperes a tárgyaláson nem jelenik meg -de nincs kifogása a gyermektartás megszüntetése ellen- akkor hogy ítél a bíróság és hogy oszlanak meg a költségek.
Köszönöm
Az igazság az hogy közös vagyonból semmit nem kaptam csak a ruháink maradtak és szeretnék kiszabadulni ebből a településből ahol az exem és az elviselhetetlen családja él. A kérdéses ingatlanban én élek a két közös gyermekkel és találtam vevőt rá ezért kellene mindenáron kivásárolnom az exet. Ez sajnos csak árverésen érné meg mert különben elvinné a teljes vételárat az exem adóssága. Lehetetlen helyzet egy lehetetlen embertől!
Nemigazán tudom mit takar a közös tulajdon megszüntetése, mert vagyon megosztás folyamatban van de csak hiábavaló sárdobálás az egész!
Előre is köszi a választ!
Igen, akkor elesnél. Más kérdés, hogy közös tulajdon megszüntetése iránt bármikor indíthatsz pert.
Üdvözlet minden fórumozónak!
Köszönöm a választ.
Lenne egy furfangos kérdésem: Apukának a gyermektartásdíj hátralék és sok válásunk óta felhalmozódott tartozás miatt a közös ingatlan ráeső 1/2 részét árverezték már 03. hónapban. Most én szeretném az árverést megindítani és kivásárolni mert másképp nem tudok kilépni az adósságai árnyékából. Mi a teendő ha kitűzött árverésig valami csoda folytán kifizetné a tartozását?
Elesnék a lehetőségtől hogy kivásárolhassam?
Minden hozzászólást szívesen veszek mert belefáradtam a három évi huzavonába és mert ez az egy lehetőségem maradt.
Előre is köszönöm!
Ha még nem volt büntetve, akkor pénzbüntetéstől a felfüggesztett szabadságvesztésig szerintem.
Tisztelt fórumozók!
Apuka két gyermeke után 392ezer forinttal tartozik gyermektartásdíjjal 2009.01.óta. Folytonos végrehajtás van ellene és a bíróságon büntetőper folyik melyre nem jött el. Milyen következményekkel jár ez ránézve?
Az elmaradt tartásdíj miatt végrehajtást indíthatsz. Majd a végrehajtó megtalálja a munkahelyét :)
T.Fórumozók!
Apuka mindenkori jövedelméből 20% gyerektartást kell fizetnie.Ez vonatkozik a bejelentett másodállásra is.Csak a gond az,hogy elfelejtette a jelentkezéskor,hogy van gyereke.Mit tehet anyuka,hogy megkaphassa a pénzt?/a pontos munkahely címét nem tudja/
Köszönöm válaszukat előre is.
Tisztelt hozzáértők!
Olyan problémával fordulok önökhöz,hogy13 év elváltam és fizetés letíltással kértem a tartásdíjjat.Egyszer sem kaptam úgy hanem a volt férjem kézbe adta.Most három hónapja nem fizet és bírósághoz fordultam,hogy a mostani cégétől így kapjam. A kérdésem az lenne, hogy a bíróság mennyi idő után küldi ki a cégének az okiratot és én mikor kapom meg az elmaradt tartásdíjjat ami fel lett tüntetve az okiratban.
Válaszukat előre is köszönöm
Böby

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02