Gyermektartásdíj végrehajtása

ObudaFan # 2010.03.12. 11:44

A költségmentesség az elrendelése előtt már felmerült költségekre nem vonatkozik.

ildi12 # 2010.03.12. 12:20

Tisztelt Fórumozók! Kérném a segitséget a mai napon kaptam egy levelet a végrehajtótól miszerint csak akkor fogja a végrehajtást teljesiteni az apa felől ha befizetek a végrehajtónak 15 napon belül 18000 forintot mert ha nem akkor addig nem tesz semmit a pénz behajtásáig mig be nem fizetem a 18000 forintot. Ez gyermektartásdij jelen pillanatban 170000 forint és a végrehajtó csak 120000 et emlit a behajtási papiron. Valamint mivel az apa külföldön van a mostani élettárs irt alá minden papirt miszerint nincs semmilyük csak 3 db asztal,3db szekrény,3 db ágy,3 db szék, 1 az adós háztartásához tartozó kiskorú gyermek által használt tárgy. tehát ugye ezek mentes ingóságok. A 18000 forintra adatszolgáltatási dijért kérte. Mit tehetek ilyen esetben valamint jogos a 180 ezer? Valamint még az áll a levélben "hogy a földhivataltól ki kelle kérni a tulajdoni lapot nekem az apa ellen és az is 3600 ft / tulajdoni lap. De ehhez mi közöm hogy én kérjem le az apa tulajdoni lapját a földhivataltól ez igy van lefektetve nem félreolvastam ez van benne. Valaki segitsen ezügyben.

ildi12 # 2010.03.12. 12:22

Bocsánat elirtam " jogos a 18 ezres befizetés?"

ObudaFan # 2010.03.12. 13:11

Hacsak nem vagy költségmentes, akkor jogos.

ildi12 # 2010.03.12. 14:17

Az mit takar hogy "költségmentes"?

ildi12 # 2010.03.12. 14:57

Bocsánat még annyit hogy miért az anya fizessen aki 2 gyermekét egyedül neveli a havi 51000 ft-ból és az apát semmi sem terheli ha mindig megfizetem a behajtónak amit kér pár hónap múlva több lesz a kiadásom mint amennyit kaptam volna miért?????

ObudaFan # 2010.03.13. 08:33

Az azt jelenti, hogy a bíróságtól a megfelelő formanyomtatvány kitöltésével költségmentességet kérsz.

T.Erika68 # 2010.03.14. 16:44

T. Fórumozók!

Abban szertnék segítséget kérni Önöktől, hogy volt férjem 7 hónapja nem fizeti a bíróság által megállapított gy.tarási díjat. Elmondásai alpján teljesen tönkrement, ezért nem tud fizetni, teljes vagyonát vérgehajtás alá vonták. Persze ebben a időszakban azért eltudott utazni minden fele a világban. Ha hozzá szeretnék jutni ez elmaradt gy.tartáshoz, mi a teendőm, ill. merre, kihez fordúlhatok segítségért?

Köszönöm szépen a segítséget!!

ObudaFan # 2010.03.14. 17:42

A bíróságon kérj végrehajtást, a rendőrségen pedig feljelentést tartás elmulasztása miatt. Ha a bírósági végrehajtás eredménytelen, a gyámhatóságon előlegezést.

monalisa1 # 2010.03.14. 17:59

T.Erika68

A volt férjed valószínűleg a tönkremenésből kimentett pénzből utazgatott ide meg oda, ennyivel is kevesebb maradt az adósságait rendezni...

"Lisa"
laikus hozzászóló

T.Erika68 # 2010.03.14. 19:44

Köszönőm szépen a segítséget.

ildi12 # 2010.03.15. 15:03

Hát ez nagyon jó számomra érthetetlen hogy mindenki aki itt segitséget kér valami úton módon el tud indulni az adós ellen én meg bármerre indulok és erőszakos is vagyok ha kell mégsem jutok 1-ről a 2-re ez má számomra hihetetlen. Minden felé csak a negetiv visszajelzéseket kapom hogy tudnék mégis előre jutni?????????????????????????????????????????????

monalisa1 # 2010.03.15. 15:29

ildi12

Semmi sincs ingyen, még egy végrehajtási eljárás is pénzbe kerül - eredményes végrehajtás esetén utólag ezen költséget bevasalják az adóson. Tehát vagy befizeted a 18e Ft-ot, vagy a végrehajtó addig egy ceruzát sem tesz odébb az ügyedben. A földhivatali tulajdoni lap kikérése is a te érdekedet szolgálhatja: abból fogja látni a végrehajtó hogy az adósnak van-e ingatlan a tulajdonában részben/egészében, mert akkor foglalást kezdeményezhet, végső esetben árvereztet. Tehát a 3.600 Ft-ot is neked kell megelőlegezni. (Az ingatlan pontos helyrajzi számát ismerned kell különben a földhivatal nem fog "keresgélni"., nem azonos a postacímmel.)

Ha a volt párodnak nincs semmije -ahogy a jelenlegi élettársa mondja aki a távollétében helyette és nevében jár el-, akkor a végrehajtó nem tud mit tenni...

Az más kérdés hogy az ex vélhetően dolgozni ment külföldre tehát "van pénz", de ha önként nem teljesít akkor neked kell kinyomozni (...) a jelenlegi címét, munkahelyét, jövedelmét, bankszámláját - amit aztán a végrehajtóval közölve elindulhat a t.díj letiltási folyamata.

Szerencsétlen a helyzeted, de vagy a fentiek szerint jársz el, vagy marad a sopánkodás...

Más. A helyi önkormányzattól kérj lakásfenntartási támogatást: havi pár ezer forintban hozzájárulás valamelyik közüzemi számlához. Ezen kívül eseti- és/vagy rendszeres szociális segély kérheti, ez is jövedelemfüggő.

Ha a bírósági végrehajtás eredménytelenül zárul, a gyámhatóságnál kezdeményezheted a t.díj állam általi átvállalását - utólag bevasalják majd az ex-en amint itthon lesz ismét és dolgozik legálisan.

"Lisa"
laikus hozzászóló

végrehajtó1 # 2010.03.15. 16:21

ildi12!
Ez év elsejétől hatályos az a jogszabályváltoztatás hogy a vh-nak bíróságoknak fizetnie kell a lekérdezésért és a vh jog bejegyzésért.eddig ez illeték mentes volt.:(

ildi12 # 2010.03.16. 08:50

Nagyon köszönöm a segitségeket és ma reggel el is mentem a helyi Önkormányzathoz ahol azt mondták elismételve " Se hozzájárulást a közüzemi számláimhoz nem adnak és szociális segélyt sem csak kérelemre 1x-i szoc. segélyt adnak." Tehát elutasitottak.Ilyenkor megint merre indulhatok tovább?

ildi12 # 2010.03.16. 09:19

Bcsánat még annyit szeretnék hozzáfűzni hogy ma újra felhivtam a gyámhatóságot hogy meddig jutottam az apa miatt mire a hölgy kiabálva azt mondta csináljak amit akarok én választottam az apát ne más segitségét kérjem oldjam meg úgy a dolgokat ahogy akarom és amig nincs meg az apa németországi munkahely cime addig hadjam őket békén a cimmel jelentkezzek. Most őszintén lehet igy beszélni egy Önkormányzati dolgozónak az emberrel.Ez felháboritó,ők kértek meg ha bármi van szóljak most pedig elhajtanak.

monalisa1 # 2010.03.16. 14:59

Magadnak köszönheted a mai kiabálást, olvass vissza és értsed a szót...

ildi12 # 2010.03.16. 16:09

Monalisa 1! De miért engem bánt mindenki nem hagyom magam és csak a gyermekeim érdekeiért harcolok!!!!!!!! Olyan nagy bűn ez?

végrehajtó1 # 2010.03.16. 16:11

ildi12

Sosem telefonálgatunk.Hanem tértis levél a hatóságnak...

eSZeM # 2010.03.18. 15:11

Valaki meg tudja mondani, hogy egy bírósági titkárnak milyen végzettsége van?
Gyanítom azért az általános iskola alsó tagozatát elvégezte, ott pedig már tanítják a 4 alapműveletet.

Ha rendelkezésre áll a havi tartásdíj kötelezettség összege, a vonatkozási hónapok száma és a befizetéseket igazoló banki bizonylatok, akkor az elmaradás kiszámításához csak egyszerű szorzást és kivonást kell végezni.
Emberünk azonban nem tudja kiszámolni, sőt, újra kér minden bizonylatot. A korábbiakat széttépte mérgében vagy más színű papíron jobban tud számolni?

gtunde69 # 2010.03.19. 08:42

Kedves Tanácsadók!

2010.márc.11.-én írtam a fórumra a kérdéseimet és most felmerült egy újabb,mível kézhez kaptam egy levelet a Bíróságtól.Ebben az áll: Az adós "kifogást" terjesztett elő arra hivatkozással,hogy nem tartásdíj elmaradása,hanem túlfizetése van.Erre tekintettel kérte a végrehajtás megszüntetését.
Végzés:A bíróság megállapítja illetékessége hiányát és az iratokat átrendeli a Dunakeszi Városi Bírósághoz
A végzés ellen a kézbesítéstől számított 15 napon belül lehet fellebbezni,amelyet a Fővárosi Bírósághoz kell címezni,de a jelen bíróságnál kell 3 példányban írásban benyújtani.
Mit tegyek ,hiszen leírtam mennyire nem így történtek a dolgok,ezek csak utólagos magyarázatok az adós részéről.Szerintem szörnyen igazságtalan lenne,ha nekem kelllene fizetni a perköltséget/95 000 ft-os fízetésemből nehéz is lenne/.

monalisa1 # 2010.03.19. 14:37

Leírtad: havi 15 ezer forintot fizetett a 8 ezer forint kötelezése helyett. Ha szerinted másként vannak a dolgok akkor fellebbez aztán a bíróság meghallgat mindkettőtöket és dönt - egyikőtöknek biztosan sérelmesen.

Van még egy heted a fellebbezésig, konzultálj egy ügyvéddel.

"Lisa"
laikus hozzászóló

vöröske81 # 2010.03.20. 20:59

tisztelt tanácsadok! az lenne a gondom hogy a gyermekem apja 1 éve nem fizet gyerektartást.ezt a biroságon jeleztem is ök átadták a végrehajtonak.nem dolgozik.van egy háza de az olyan helyen van ahol semmit nemérnek az ingatlanok.azt mondta a végre hajto irjak egy kérelmet hogy azonnal hajtsák be a tartozását.akkor elinditják a folyamatott.a kérdésem az lenne ha végre hajtásra kerül a sor menyiért árverezik el az ingatlant?amenyit ér vagy amenyi a tartozása.és amikor árverezik én is megvásárolhatom az ingatlant?ha nem tudják elárverezni mikor kapok és hogyan pénzt?mert egyedül nevelem a gyerekeimet és hát pénzböl élünk.köszönöm a segitséget

végrehajtó1 # 2010.03.21. 06:21

azt mondta a végre hajto irjak egy kérelmet hogy azonnal hajtsák be a tartozását.

De cukipofa!Hát nem az ő dolga lenne behajtani?
A gyerektartás soronkívüliséget kell hogy kapjon.

ha végre hajtásra kerül a sor menyiért árverezik el az ingatlant?

A becsérték alapján.Ezt a vh-tó állapítja meg az önkormányzat adó és aértékbizonyítványa alapján.

amikor árverezik én is megvásárolhatom az ingatlant?

Igen

ha nem tudják elárverezni mikor kapok és hogyan pénzt
nem tudom, de ha nem kell el akkor végső esetben a vh-kérő átveheti az ingatlant.

ildi12 # 2010.03.22. 09:36

Tisztelt Fórumozók!

Tudna nekem valaki segiteni abban a kérdésben hogy fél évente valóban mennem kell a Bíróságra újitani a tartásdij kérelmemet? Mert ezt tanácsolta a Végrehajtó is és a Gyámhatóság is. Valamint ez mindig igy lesz hogy félévente újitanom kell az ügyet míg nincs behajtva a tartásdij? Köszönettel ILDI12