Gyermektartásdíj végrehajtása

andrea1976 # 2010.03.22. 10:06

Én azt a tanácsot kaptam ObudaFan-tól, hogy a végrehajtást úgy kell kérni, hogy a "folyamatos" tartásdíjra is, és akkor nem kell mindíg újra kérni. Csak at nem tudtam én sem, hogy miként kell ezt így kérni, mert a végrahajtást kérő lapon nem találtam ilyen lehetőséget....

Balogh Andrea

monalisa1 # 2010.03.22. 10:34

A végrehajtó dolga -többek közt- a megfelelő tájékoztatás, ergo tessék rákérdezni.

ildi12 # 2010.03.22. 11:07

Köszönöm a válaszokat de sajnos a végrehajtó drága a faxra nem reagál a megadott telefonszámra csak faxot lehet küldeni viszont egy 2.5 éves kisgyermek mellett a bizonytalanra nem utazhatok hetente 240 kmeket hogy személyesen beszéljek vele mert ugye vagy sorra kerülök vagy sem.

ildi12 # 2010.03.22. 11:11

Bocsánat még egy kérdés ez a "folyamatos tartásdij " kérését a Bíróságon lehet kérni? Mert nekem az októberi tárgyalás után a Biróság autómatikusan átadta az ügyet a behajtónak és most lettem figyelmeztetve a tartásdij újitásról amit az előzőekben már leirtam. Köszönettel.

monalisa1 # 2010.03.22. 15:02

Legjobb tudomásom szerint a kiskorú lakhelye szerinti városi bíróság mellett működő önálló bírósági végrehajtó az illetékes eljárni t.díj dolgában. A végrehajtást/letiltást meg folyamatosággal kell kérni.

Bocs, de igazán rendezhetnéd már ezen dolgaidat és ehhez nem kell más mint egyszer kimozdulni otthonról és akkor a dolgot jól sínre tenni - utána már megy az magától.

sdfg # 2010.03.23. 08:06

Tisztelt Fórumozók!

Volt férjem 4 hónapig nem fizetett gyerektartást, mert megszűnt a munkahelye. Végrehajtónál kértem visszamenőleg és folyamatosan is a végrehajtást. A volt férjem gyorsan fizetett valamennyit a végrehajtónak, hogy házat autót nem tehesse végrehajtás alá. így nem csinált semmit a vh. Azóta is fizet de nem a teljes összeget és így a végrehajtó se csinál semmit. Közben újra elhelyezkedett. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e kérni a fizetésből az elmaradást és az aktuális végrehajtást. Vagy a még ki nem fizeti az elmaradását addig ez így marad.
Újra be kell adnia végrehajtást a munkabérre is? Mivel nem volt neki arra nem kértem. Csak ház autó ingóság.
Valamint az lenne a kérdésem, hogy a bírósági határozatba az került hogy nem kérem a letiltást. Ezen csak bíróság útján lehet változtatni?
Előre is köszönöm a segítséget.

ObudaFan # 2010.03.23. 11:30

Kérd a letiltást a bíróságon.

Big Joe # 2010.03.23. 12:19

Segítséget szeretnék kérni.
A történet lényege, hogy tartásdíj perben a visszamenőleg leszállított tartásdíj miatt túlfizetés keletkezett.Így 1 évig a tartásdíj 3/4-ét kell fizetnem,mert betudjuk a pluszt. Ez rendben is lenne, de a volt feleség jogi képviselője az ítélet előtt végrehajtást indított az ő általuk számított elmaradásra. A végrehajtó pedig azt mondja,hogy hiába nekem van igazam és túlfizetés van, de csak a bíróság szüntetheti meg a végrehajtást.
Hogy van ez? Hiszen egyértelmű a túlfizetés,kimondta a másodfok is. Szándékos rosszindulat miatt most veszélyben a házunk.Ez gí teljesen jogtalannak látom, hiszen a törvény szerint a vh kérőnek kötelessége lett volna jelezni az ítéletkor (2 hónapja) hogy a követelése megszűnt. Erre fel csak módosítást küldtek a végrehajtónak és ő az alapján jár el. De a módosításban is komoly számítási hiba van (hogy direkt-e?), és fél évet nem számítottak bele, csak azt írta a jogi képviselője, hogy az rendezve van.Azt nem számolta,hogy már onnantól túlfizetés van.
Segítetek? Szomorú vagyok,hogy ez a jogállam ilyen aljas dolgokra enged lehetőségeket.
A vh kérő esetében mi van akkor, ha a követelése megszűnt és ezt nem jelzi? Nincs semmi jogkövetkezménye? Mik az én lehetőségeim, hogy az igazságomat tudjam érvényesíteni?
Az alap az, hogy a vh lapon szereplő határozatot 2007-től kezdődően hatályon kívül is helyezték,nem érvényes.
Nm is értem az egészet már.

monalisa1 # 2010.03.23. 15:39

Szerintem a bíróságnak kellene haladéktalanul írni és kérni hogy külön végzésben intézkedjék a végrehajtás jogos-nem jogos kérdésében.

A bíróság heti egy panasznapján van félfogadás, vidd az összes papírt - segíteni fognak megfogalmazni a beadványt.

Akár egy nemperes eljárásban is hozhat külön végzést.

Külön: ameddig egy végrehajtási kérelmet nem vonnak vissza addig az él - bosszúból, dacból stb.

"Lisa"
laikus hozzászóló

Big Joe # 2010.03.23. 19:01

Értem, köszönöm.
Jól van hogy bosszúból, dacból, ...de jogtalanul?
A konkrét kérdés, hogy mit tehetek a jogtalan végrehajtással szemben, ami azonnali megoldást jelent, és nem 1-2 hónapos huzavonát?

gtunde69 # 2010.03.24. 07:45

Szerintem egy anya sohasem bosszúból kéri a gyermektartásdíjat,hanem hogy az apával közös gyermeküket el tudja tartani.

monalisa1 # 2010.03.24. 11:43

Big Joe

Fogd az összes papírt és keress fel egy ügyvédet, ő tudni fogja miként lehet érvényt szerezni az időközben okafogyott végrehajtási követelésnek.

"Lisa"
laikus hozzászóló

ildi12 # 2010.04.26. 08:44

Tisztelt Fórumozók! Már régebb óta nem kérdeztem de most ismét felmerült egy kérdésem. A dolog lényege hogy az apa nem fizet van 200 ezer tartozása 1 éve nem látta a lányát. Na az eddigi intézkedésem annyi volt hogy a végrehajtót megkerestem de feleslegesen mert nem kerültem sorra 2 hónapja nem tesz semmit mióta kinn volt az apánál és állitólag nincs mit lefoglalni. Én irtam egy levelet a váci Biróságnak aki továbbadta az ügyet a Buda környéki Bíróságnak. Namost a kérdésem én ugyanúgy irjam a végrehajtónak a havi tartozást mint eddig(de sajna semmi eredmény) vagy pedig én irjam magamnak a tartozást és ha lesz valami eredmény akkor azt az összeget adjam be vagy ha csak én gyüjtöm a tartozást azt mennyire fogják elfogadni? Valamint most lesz fél éve hogy nem fizet az apa folyamatosan namost bemehetek e én a váci Biróságra bejelenteni vagy most mindenképp várnom kell mi lesz a budai Bíróság intézkedése? Valamint egy olyan kérdés hogy egyedül nevelek 2 gyermeket 48000 ftból nekem itt a jogi fórumon tanácsolták azt próbáljak kérni az Önkormányzattól valami szoc.segélyt na én irtam egy kérelmet másfél hónapja beadtam és se elutasitás se elbirálás nem jött. Ha megkérdeztem nem feleltek kitaláltak dolgokat hogy várjak még na ezzel azb a kérdésem merre léphetnék tovább? Mert mondták a hivatalban is hogy egyszeri támogatás jár de akkor mégsem? Segitségüket előre is köszönöm ILDI12

sancika01 # 2010.04.30. 10:33

Tisztelt hölgyem/uram!

Nem fizettem gyerektartást már egy jó ideje a páromnak.Tavaly decemberben birósági perre került sor.
A perben sikeresen megegyeztünk az adósságom/hátralékom törlesztéséről és azóta rendesen fizetek,minden kötelezettségem teljesitem.
A hölgy viszont még a per elött végrahajtóhoz fordult a követelései behajtása érdekében.Látván,hogy megegyezünk,ezt az eljárást megszüntette(végrehajtás)a birósági per alkalmával ez jegyzőkönyvbe is kerüét.
Viszont a héten kaptam egy levelet,hogy a végrehajtói költségeket/mindenestöl 71e ft/fizessem be.A biró a tárgyaláson azt mondta megszüntetett végrehajtáskor semmilyen költség nem fog terhelni.
Akkor ez mi?Mért kell tárgyalás ha becsületes vagyok akkor is ki kell fizetnem a költséget?

ObudaFan # 2010.04.30. 10:54

Ki kell fizetni. A végrehajtó ugyanis dolgozott az ügyön és költségei is voltak.

ObudaFan # 2010.04.30. 10:56

ildi12

Célszerű félévente a végrehajtónál jelezni az igényt az újabban lejárt kifizetetlen részletekre.

sancika01 # 2010.05.01. 08:01

Köszönöm a választ!

Akkor igy jártam.Akkor én már csak azt nem tudom mi értelme felfüggeszteni az aljárást,mi értelme az egész birósági procedúrának.
Szerintem semmi hiszen mindenképpen fizetek.
Az államnak.
Jó kis ország ez........

ObudaFan # 2010.05.01. 10:12

A végrehajtásra te adtál okot, amikor nem fizettél határidőben. Annak meg ez az ára.

sancika01 # 2010.05.01. 12:43

A végrehajtásról semmilyen tájékoztatást nem kaptam.Sem azt.hogy elindult,sem hogy leállitották az eljárást.
Semmit.Nem értem mit és miért kell fizetnem.Jövő héten megyek a végrehajtóhoz,beszélek vele.És megkérdezem van-e nála felvétel.
Komolyan.A semmiért felvenni pénzt,ilyen jó munkát nem találni!Megtaláltam életem új lehetőségét.
nem kell semmit közölni,igazolni csak behajtani a pénzt!Nem felejtem még felkeresni a birósági panasznapot sem.A biróságot ahol azt mondták ha leállitják az eljárást ezek után az semmilyen költséggel nem jár nekem.Ha tudtam volna,hogy fizetek mindenképp,akkor abban a pilanatban kimentem volna a tárgyalóteremből minek üljek ott egy órát hiszen az értelme egyenlö a 0-val.
Erröl ennyit......

ObudaFan # 2010.05.02. 09:34

Pont elég, hogy arról tudtál, hogy fizetési kötelezettséged van, és ezt nem teljesítetted.

MajorDomus # 2010.05.02. 10:33

Sancika !

Valóban jó kis ország ez. Ahol törvények vannak amelyeket be kell tartani. Ha a saját gyerekedtől vonod meg a pénzt, az nem az országot é a biróságot minősiti hanem téged.

A végrehajtó csak birósági Végzés alapján dolgozhat, a biróság pedig a Végzás kiadása előtt a jogosult kérésére Fizetési Meghagyást bocsát ki, amelyről elképzelhetetlen hogy nem tudtál.

Végeredményben nem is szűkséges, hiszen tudatában voltál a fizetési kötelezettségnek.

Ne a biróságra, a végrehajtóhoz menj, s egyezz meg vele !
A kötelező részt ( kamarai költségátalány, készkiadások, ) ki kell fizetned, de jelentős részét jutalék, kamat elengedheti. Amit le tudsz ,,alkudni,, azt nem kell kifizetned.

ildi12 # 2010.05.06. 16:44

Tisztelt Fórumozók!

Én egy olyan kérdésben kérem az olvasók segitségét hogy a végrehajtó úr aki a gyermektartásdijammal foglalkozik foglalkozott egyszerűen nem lehet utólérni. Ha ügyfélfogadásra megyek nem fogad mert be kell jelentkezni a telefonszámán már több hónapja csak faxot lehet küldeni és a leveleimre sem reagál. Mit tegyek? Már itt ezen az oldalon engem nem 1x butának néztek de azt nem irta meg senki mégis ilyen esetben merre lehetne elindulni. Ugyanis már hónapok óta könyörgöm levélben és faxon hogy a végrehajtást függessze fel mert a gyámügy csak ekkor tudja megelőlegezni az összeget. Ugyanis a végrehajtónak havonta irni kell a tartozás összegét és már 2 hónapja nem tesz semmit de nem is válaszol semmire amit küldök. Kérem segitsen valaki és ne azt gondolja buta vagyok de mégis merre induljak el már sokfelé próbáltam hiába.

végrehajtó1 # 2010.05.06. 18:22

Ha úgy gondolja hogy a vh valamit mulasztott nem csinált meg vagy jogtalan volt akkor vh kifogást írjon a bíróságra.

A fogadóórával kapcsolatban pedig panaszlevelet a megyei bíróság elnökének valamint a vh-i kamarának címezze.

ildi12 # 2010.05.10. 07:32

Tisztelt Fórumozok!

Szeretném kérni a segitséget abban a kérdésben hogy mennyi százalékot kaphat az az anya az apa fizetéséből aki gyermektartásdijat szeretne az apától kérni ha a mostani kapcsolatában van két kiskorú gyermeke. Valamint ez az én kérdésem hogy kértem a helyi önkormányzattól egyszeri szoc. segélyt és a két gyermekemre kaptam összesen 5000 forintot. Viszont a neten utánanézve azt olvastam hogy ilyen szoc. segély adható gyermekenként 5800 ft. Tudna nekem ebben az ügyben valaki segiteni hogy valóban én nem értem a dolgokat vagy engem butának nézvén 5000el el intézik a segélyt? Tisztelettel Ildi12

marcika # 2010.05.10. 09:01

Ildi12,
Lehet, hogy csak számomra nem egyértelmű.
Az ex-el közös a két kiskorú gyerek vagy a mostani kapcsolatodból született a 2 kisgyerek?