Rengeteget olvastam, és egyben tanultam is, már tőletek itt, de most kérem a segítségéteket ügyvéd (pénz) hiányában. Nálunk is a páromat érinti az ügy. Az ő kislányáról, illetve kettejük kapcsolatáról. Két évvel ezelőtt költözött el élettársától, maga mögött hagyva a közös vagyont. (Ez tényleg így van, munkásszállón lakott!) Az akkori szóbeli megállapodás úgy szólt, hogy a maga mögött hagyott értékekért cserébe a kislány anyja nem kér gyt. A kislányt pedig engedi, nem lesz semmi probléma a kapcsolattartás ügyében. Mondanom sem kell: nem így történt. Közben én is képbe jöttem, ami nem tetszett, így a kislány bosszú tárgyát képezi. Illetve hangulatától, vagy éppeni élethelyzetétől tette függővé egészen július végéig. Ekkor találta ki, hogy mégis kér gyermektartást, és amíg nem történik fizetés nem adja a kislányt. Bíróságra adtuk, kértük az azonnali hatályú intézkedést a láthatással kapcsolatban. Nem kaptunk rá választ, viszont a tárgyalást, miben gyermekelhelyezés, láthatás, és ideiglenes intézkedésű gytdíj megállapítást kértünk kitűzték (a jövő héten lesz). Időközben ő is beadta egy másik bírósághoz, de ő csak a gyermektartásdíj megállapítását kérte, a tárgyalása áprilisra van kiírva. Az első kérdésem ide kapcsolódik: most mi van? Melyik érvényes, és amelyik érvényes mitől az?
Olvastam egy un tudomás bejelentésről, miben a múltbéli eseményekről lehet írni. Ha jól értem. A célom az lenne, hogy a bírőnő tisztán lássa a helyzetet. Az smsek leírása, mikre ma már válasz sem érkezik a másik részről, nem beszélve a süket telefonhívásokról, a megyünk a kislányért, de ők addigra már nem voltak otthon, az óvodában történt születésnapi köszöntés....stb
Milyen lépének van értelme? Mi várható az első tárgyaláson?