Bennünket nem értesítettek ki a tárgyalásról, a többi kérdésre nem tudok választ adni:(
Fellebezés
- 1
- 2
Én úgy tudom, másodfokon már ritka a tárgyalás tartása, akkor tűz ki tárgyalást a bíróság, ha bizonyítást vesz fel.
Általában nyilvános ülést tartanak, amelyről csak értesítik a feleket, így a megjelenésük nem kötelező. De természetesen megjelenhetnek, és nyilatkozhatnak. Ha vkinek a tanúvallomására kíványcsi a bíróság, azt nem értesíti, hanem megidézi, de csak akkor, ha nyomós oka van.
Tehát alapvetően papírokból döntenek, dönt a három bíró.
Balazs01!
Ezek szerint fellebbezett a volt férjed?
Azok alapján, amit a másik topikban írtál a tárgyalásról meg az ítéletről, nem hiszem, hogy a másodfok lényegesen megváltoztatna bármit is. Tényleg korrektnek tűnt.
Az egyetlen, ami szerintem gond lehet a ti esetetekben, hogy addig nem jogerős a végzés, tehát nem végrehajtható.
Gondolom, nekünk lesz tárgyalás. Csak az a kérdés, mikor? Jó lenne tudnom, hogy még nyári szünet előtt van-e esélyem??
Már tárgyalásra menni.:)
Aztán az egy másik dolog, hogy ott, akkor a tárgyalás után hoznak-e azonnal ítéletet, vagy még újabb tárgyalás lesz, ami ugye már csak ősszel lehetne legkorábban. Az elsőfok is majdnem másfél évig tartott!!
A másodfok egyébként rendelhet el újabb bizonyítást valamelyik fél kérésére vagy a meglévő adatokból hoz döntést? Nálunk ma járt le a fellebbezési határidő és be is adták a fellebbet!
Minden hozzászólást várok a másodfokkal kapcsolatban! Gyerekelhelyezésnél gyakori, hogy megváltoztatják az ítéletet??
Inkább úgy mondom, hogy nekünk nem kellett bemenni tárgyalásra. Ott 3 bíró nézi át az anyagot, gondolom ha szükséges akkor be is kell menni, de nem hiszem. Nem gyermekelhelyezés ellen fellebbeztem hanem ideiglenes elhelyezési kérelmet adtunk be, mert akkor még el sem voltunk válva.
Ezt nem értem! Hogy-hogy nem volt tárgyalás? Nem gyerekelhelyezés miatt fellebbeztél??
Mitől függ, hogy lesz tárgyalás vagy nem??
Nem hozzáértő vagyok csak alany, de nálam úgy volt, hogy megkaptuk az elsőfok végzését október végén. A kézhezvételtől volt 15 napunk hogy beadjuk a fellebbezést. Ezt az elsőfokúra kell küldeni, onnan küldik el másodfokra. Ott nem is biztos hogy lesz tárgyalás, legalábbis mi nem voltunk benn. November közepén adtuk be az elsőfokra a fellebbezést, onnan az elsőfokú január közepén küldte át. Ott február 2.-án már végzés lett, 30 nap van a legépelésre, így az elsőfok visszakapta márc. 3.-án. ott még átt kell vizsgálnia az elsőfoknak, ezután küldik ki a jogi képviselőnek vagy Nektek.
Még nem kaptuk meg...:) Mindez egy sürgősségi gyermekelhelyezési per esetében, amit tavaly júli. 18.-án adtam be az elsőfokra. Kommentáljam?
Kedves Hozzáértők! Lécci segítsetek nekem abban a kérdésben, hogy van-e valamilyen határidő arra, hogy ha valaki fellebbez az elsőfokú ítélet ellen gyerekelhelyezéses válópernél, akkor a másodfok mennyi időn belül köteles tárgyalást kitűzni? Van valamilyen tól-ig határ erre? Veszprém megyéről van szó.
Köszönöm.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02