Hát ez botrányos. Hogy valakinek ennyire ne legyen fogalma a munkájáról, egészen hihetetlen! Hogy micsoda emberek ülnek bizonyos posztokon!
Én a következőt csinálnám: írnék neki egy levelet, megírnám, mi történt, illetve mi nem történt, tehát hogy nem történt kapcsolattartás akadályozása. Leírnám, hogy a mai napon ő, a gyámügyes úgy nyilatkozott, hogy nem hallgathat meg tanúkat és az eljárást nem szüntetheti meg, csak abban az esetben, ha az ex visszavonja, valamint neki végzést kell hoznia, melyben mindkettőtöket figyelmeztetni fog. Kérném az eljárás azonnali megszüntetését.
Majd válaszol és ha valami nem tetszik neki, akkor vitatni fogja. Irja csak le a hülyeségeit.
Az ügyvéded mit szól ezekhez a történésekhez?
Fellebezés
- 1
- 2
Pappa!
A múlt héten csináltattam útlevelet a fiaimnak és mivel nálunk közös a szülői felügyeleti jog, az exemnek is alá kellett írnia.
Balázs01-nél a férj nem csináltathatta volna meg a feleség aláírása nélkül az útleveleket. Amenniyben az ügyintéző elfogadta a jegyzőkönyv másolatát, amit esetleg a férj bevitt, szabálytalanul járt el, mert azon - mivel nem mondtak le a fellebbezési jogukról - nem szerepelt, hogy jogerős.
Arról nem beszélve, hogy a férj akkor már tudta, hogy fellebbezni fog, tehát rosszhiszeműen járt el.
Érthető voltam?
Igen, kösz, érthető, legalábbis ebben a helyzetben.
Szó szerint így van, ahogy Secret írta!
Köszönöm!
Beszéltem az ügyvédemmel, nonszensznek találja az eljárást és kezébe veszi az ügyet. Szerinte sincs olyan, hogy egy eljárást nem lehet megszüntetni, hiszen a bíróság is naponta tesz ilyet!
Jövő szerdán lesz a "szembesítés" a férjemmel.:) Mi csatoljuk a tanúk névsorát aztán majd meglátjuk mit lép a gyámügy!
balázs01: olyan nincs, hogy ha egyikőtök sem tud semmit bizonyítania, akkor is figyelmeztetnie kell. Ilyen esetben bizonyíték hiányában elutasitja a végrehajtási kérelmet. Ha nem ezt teszi, két lehetőség van, elfogult, vagy nem ismeri a hatályos jogszabályokat. Első esetben ki kell zárni az ügyből, másodikban az ügyből és a gyámhivatalból, mert nem oda való az, aki a saját szakmájához szükséges szabályokkal nincs tisztában.
Természetesen végrehajtási kifogást nyujthatsz be, ha azt elbirálják, és még az a válasz sem megfelelő, fellebbezhetsz.
Szerintem másold ki ezt az egészet, és add be az ügyintézőnek.
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
Derill!
Múlt héten megvolt a "szembesítés" a volt férjemmel. Mivel én tanúkat tudtam megnevezni a férjem pedig nem, ezért a gyámügyis hölgy kérte az exem, hogy vonja vissza a feljelentést, mert ez nem a gyerek érdekét szolgálja.
MEG IS TETTE! Na nem saját akaratából, hanem mert előadta a hölgy, hogy akkor le kell folytatnia a bizonyítási eljárást.
Szóval a lényeg, hogy fogalmam sincs mitól, de végül is jól oldotta meg a helyzetet!! Az eddigi ellenszenve is megszünni látszott irányomban.
Teljesen nyilvánvaló dolog, hogy ezt az ügyet csak azért kellett kreálni, hogy a másodfokra be lehessen adni, hogy eljárás folyik ellenem kapcsolattartás akadályozása miatt! Be is lett adva. Én meg beadom a z eljárás megszüntetése végzést.:)
Köszönöm Derill!!
Lehet, hogy az ügyintéző is olvas fórumot?
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02