kisemmizés válás előtt

lajcsó # 2018.02.28. 15:28

"Kérhetem e a bíróságon a közös vagyon feltárását s hogy kinek mi marad a házasságból."
Feltárását nem, hanem a megosztását.
Vagyonleltárt kell készíteni, valamint meg kell határozni, hogy melyik dolgot (ingó, ingatlan) melyik fél kapja a megosztás után.

"Nem akarok semmit követelni"
Így meg mi értelme a pereskedésnek?
Azt megteheted, hogy nem kéred az ítélet végrehajtását.

ObudaFan # 2018.02.28. 15:08

Kérhetsz belőle tulajdoni hányadot.
Házastársi vagyonközösség esetén a házastársak közös vagyonába tartoznak azok a vagyontárgyak, amelyeket a házastársak a vagyonközösség fennállása alatt együtt vagy külön szereznek.
A házastárs különvagyonához tartozik azonban a házastársi vagyonközösség létrejöttekor meglévő vagyontárgy, illetve az ennek értékén szerzett vagyon.

mamaszita70 # 2018.02.28. 05:32

T fórumozok férjemmel 15 év együttlét 7 év házasság után elhidegültünk,3 gyereket szültem, kapcsolatunk annyira megromlott hogy közös életet nem tudtunk élni.Egy nap a férjem kijelentette hogy itt minden az övé és semmit nem kapok meg úgyhogy mehetek amerre látok. Közöltem vele hogy ez nem így működik ami közös az nem az övé..Erre kijelentette hogy öt nem érdeklik a törvények.Mivel arogáns agresszív alkat nem akartam veszekedni értelmetlen.Tehát mindent megtartott ingo ingtlant. Süt a közös pénzűnkbül se kaptam meg a részem..elköltöztem albérletbe ,gyerekeimmel nap mint nap tartottam a kapcsolatot.A férjem esélyt se adott hogy láthassam őket normálisan mert kijelentette ha bemegyek a házba feljelent magán laksértésért. Most már tudom ezt nem tehette volna meg. Vállást akarok kezdeményezni,van közös kölcsönünk amit a fent említett ingatlan felhajtáséra vett fel a férjem..Az ingatlant nemsokkal rá lebontották az önkormányzat megvette.Az én részemről lemondtam gyerekeim javára hogy eladhassa. Úgy volt kifizet mindent ,számlákat hitelt a pénzből.Most tudtam meg hogy ez nem történt meg ,semmit nem rendezett ,azaz engem becsapott.Nem elég hogy mindent megtartott nekem semmim nincs még követel is tőlem. Úgy gondolom hogy ami neki maradt több jóval mint az amit nekem fizetnem kellene .Mert az eladott lakást annak értékét és minden közöst ö használ ö a bejelentett haszonélvezője.Kérhetem e a bíróságon a közös vagyon feltárását s hogy kinek mi marad a házasságból. Mert én 2 szatyor ruhával mentem el.Nem akarok semmit követelni csupán egy kicsit felébreszteni a férjemet hogy jogtalanul és törvénytelenül semmizett ki.