Kedves Bertus!
Nem egészen világos számomra az előzmény...de ha mindent alá tudsz megfelelő érvekkel támasztani,és ezt a bíróság elfogadja lehet a csökkentésre esélyed,de az sem mindegy milyen összegről beszélünk.
Kedves Bertus!
Nem egészen világos számomra az előzmény...de ha mindent alá tudsz megfelelő érvekkel támasztani,és ezt a bíróság elfogadja lehet a csökkentésre esélyed,de az sem mindegy milyen összegről beszélünk.
Hello Mindenkinek!
Most kaptam meg az idézést a gytdíj leszállítása iránt indított perben.Ápr.21-én lesz az első tárgyalás.A keresetemben kértem ideiglenes intézkedést.Erről mikor szokott dönteni a bíróság? Az első tárgyalás alkalmával?Mi alapján hagyhatja jóvá ezt a bíróság?Mekkore erre az esély?
Köszönöm a segítségeteket.
Ha a kedves ügyfél nem a teljes igazságot mondja el a saját ügyvédjének, az a kedves ügyfél baja lesz.
Egyébként az ügyvéd egyet tehet, ha nem ért egyet a képviselendő állásponttal: nem vállalja el az ügyet. Viszont az, hogy kinek van igaza pl. egy gyermekelhelyezési ügyben, az sokszor igen relatív.
Kedves Obudafan!
Ezen már én is gondolkodtam, pláne most, hogy a volt férjem pert indított ellenem.
Kíváncsi voltam, hogy odaállít egy ügyvédhez (mert nem ahhoz ment, aki válásunkkor volt a jogi képviselője) és beeteti vele azt, amit írtak a beadványban, vagy elmondja az igazságot?
Mivel említetted, hogy az ügyvéd az ügyfele pártján áll. Ha esetleg érzi, mint ember, hogy ügyfelének bizony nincs igaza, akkor problémát okoz kiállni mellette? "Ciki", ha menetközben kiderül, hogy nem egészen úgy van, mint ahogy az eredeti verzióban elmondta a kedves ügyfél, vagy szemrebbenés nélkül "alkalmazkodunk" a változtatásokhoz?
Mivel ennek a fórumnak köszönhetően én e-mailben már megkaptam az apapárti és az anyapárti jelzőt is, hadd oszlassak el egy tévhitet. Szerintem ritka, hogy ilyen ügyekkel is foglalkozó ügyvéd kizárólag csak apai, vagy anyai megbízásokat fogadjon el, márpedig minden ügyben a saját ügyfele pártján áll az ember.
Kedves Grád András!
Tökéletes igaza van, viszont sajnos válásnál a nemek nem pusztán egymás ellen, hanem harcban is állnak. Legalábbis sokszor. Egyéb esetben persze nem. :)
Természetesen ezt a megnylvánulást úgy tettem, hogy nem vettem figyelembe az eddig hsz-ait, csak egy hirtelen következtetésnek szántam a legutóbbi hsz-ára, amit természetesen félig viccesre és nem halál komolyra próbáltam figurázni. Egy megtörtént esetre alapozva, miszerint:
A férjemnek a főiskolán egy ismert rockegyüttes tagjának édesapja volt a valamilyen tanára. Nagyon ellenezte a fia részvételét a zenekarban (ami mostanra M.o. egyik legsikeresebb roczegyüttese), különösen a fiatalember öltözékét és hajviseletét illetően. A férjem elmondása alapján jajj volt annak, aki tarkónál egy cm-rel is hosszabbra merészelte növeszteni a haját, esetleg hangot mert adni a fiatalemberrel való szimpatizálásnak!
Persze ez csak egy történet.
Kedves Póniló!
Wasp-ot csak a netről ismerem, de eddig nem férfi- hanam gyerekpártinak ismertem meg. Egyébként magamat is annak gondolom, nem kötelező szembenállni egymással a nemeknek. :-) Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Akkor gondolom egy férfipárti ügyvéddel (mert ugye ügyvéd??) van dolgunk?
(nem bántás akar lenni)
Ez nagyon off (bár lehet, nem is annyira), szóval érdemesnek tartom megemlíteni (saját példa):
Megéri kitartóan küzdeni a gyermekért, lányom már több mint egy éve mondogatja, hogy ha Budapesten tanul majd, nagyon szívesen élne nálam. Ez azért nagy eredmény, mert onnan indult a dolog, hogy évekig(!) szinte egyáltalán nem láthattam, és a szülői elidegenítési szindróma összes ismérve megvolt.
Szóval ha az elhelyezés megváltoztatása nem is jön (jöhet) össze, attól az idő helyreigazíthat sok mindent. Talán önként költözik majd hozzád a lányod...
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Az nagyon fontos, hogy a gyermekkel a kapcsolatod semmiképpen ne szakadjon meg, hogy esetleg később legyen esélyed az elhelyezés megváltoztatására. Egyébként a saját szükséges tartásod rovására is köteles vagy gyermektartásdíjat fizetni, ezzel számolj.
Kedves Tomi!
Milyen tények alapján állítod (később bizonyítod), hogy nem érdekli a gyereke?
Kedves András!
Így már világos! Nagyon köszönöm a választ!
Kedves Wasp!
Nem elég érv az, hogy el akarja szedni a pénzem és a gyerek nem is érdekli! Azért köszi a válszt! Én azért megpróbálom, csak segítséget vártam, hogy kezdjek neki, mi a menete stb...
Kedves Tomi66!
A levele alapján még az sem világos, hogy korábban született-e már határozat a gyermek elhelyezéséről. Ha igaz, 2 éven belül a megváltoztatására szinte semmi esély, nem is ragoznám a feltételeket. Ha még nem volt korábban döntés, a gyermek életkora miatt akkor is minimálisak az esélyei, miként Wasp erre már igen helyesen utalt. Ennyi idős gyermeket inkább csak akkor szoktak az apánál elhelyezni, ha az anya bizonyítottan valamilyen felróható magatartást tanúsít, nem gondoskodik megfelelően agyermekről, alkoholista, drogozik, prostituált stb. Viszont a jó hír, hogy a tartásdíjt azért nem egyoldalúan az anyuka igényei alapján állapítják meg, hanem a gyermek tényleges szükségletei, az Ön teljesítőképessége (jövedelme), valamint anyuka saját jövedelme egybevetése alapján. Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
„mivel olyan érvet eddig mondtál
ӎrtsd
mivel olyan érvet eddig NEM mondtál
_Wasp_
és felesleges megoldása
mivel olyan érvet eddig mondtál, ami alapján megváltoztathatnák a gyermek elhelyezését, az eddigiek alapján az esélyed kábé zéró.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Van egy 2 éves kislányom, anyukával perben állok, rengeteg pénzt szeretne elkérni!! A gyermekemre szívesen áldozok, de nem hiszem, hogy ezt a pénzt rá szeretné fordítani! Így arra gondoltam, hogy elperelném a lányomat, inkább felnevalem én és megadok neki mindent... Mennyi az esélyem egy ilyen perben?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Az itélet első- a rendelkező részben benne kell hogy legyen az ezzel kapcsolatos tudnivaló.
Azonban ha "csak úgy" állapodtatok meg egy bizonyos összegben és az utóbbi időben azt sem fizeti, akkor jelenleg legfeljebb "könyörgösre" veheted a dolgot.
Ebben az esetben haladéktalanul bírósághoz kell fordulni gyermek elhelyezése és t.díj megállapítása iránti kérelemmel.
(Ha nem csatol be keresetigazolást akkor a bíróság vizsgálódni fog a lakhatási és megélhetési körülményei dolgában, valamint a szakma ill. végzettség alapján meghatározhat egy vélelmezhető keresetet - és annak alapján a 15-25% t.díj meghatározása, figyelemmel a gyermek életkorára, indokolt szükségleteire.)
Szóval semmi konkrétumot nem írtál aminek alapján érdemi választ lehetne adni.
Monalisa
laikus hozzászóló
sziasztok, ha a volt parom nem dolgozik,vagy nincs belyelentve mennyi gy- tartast itelnek meg?köszönöm a valaszt
Te ismered a saját ítéletedet, nem mi, de ha az ítélet szerint a jövedelmed x%-át kell fizetned, és a jövedelmed magasabb lesz, akkor a magasabb jövedelmed x%-át kell megfizetned, függetlenül attól, melyik országban kapod. Mellesleg a minimumösszeg megemelésére alap lehet, ha tartósan megnő a fizetésed.
A mindenkori havi összes nettó jövedelem 15-25%-a állapítható meg - egy gyermek esetében, illetőleg esetleges több eltartott gyermek esetében a jövedelem maximum 50%-a vonható le. Mindez vonatkozik a külföldön keresett jövedelemre is.
Ha a t.díj összegét és/vagy százalékos mértékét bíróság határozta meg, az esetleges nemfizetés esetén - EU országon belül - a levonás/letiltás jogi úton eszközölhető.)
Monalisa
laikus hozzászóló
A kérdésem a következő lenne.
Most jelen pillanatban 18000ezerFt fizetek gyerektartás cimen.De szeretnék külföldre költözni és ott munkát vállalni.És ha sikerül ott szeretnék letelepedni.Most azt szeretném tudni,hogy a gyerektartást melyik jövedelem után kell fizetni?
És a volt feleségem milyen módon tudna több tartást követelni tőlem? Elöre is köszönöm a válaszát.
[Bólogat.]
Ez a tételed az apáknál elhelyezett gyermekek esetében dől meg teljesen.
Tisztelt Grád András,
Köszönöm a választ.
Wasp hozzászólására is reagálatam(börtön)annak kapcsán, hogy az Ön megjegyzése (hogy senki nem lehet empatikusabb Önnel, mint a gyermekkel)arra vonatkozott, amivel én zártam soraimat, hogy " Talán kérhetek, egy kicsivel több szimpátiát a szituáció megértésben."
Egyébként azt tudom, tapasztaltam, hogy a bírók talán elfogultabbak az anyukák érdekei mellett, és ezt a gyermek érdekeivel leplepezik.
Köszönettel

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02