Sziasztok Fórumosok !
Sokat böngésztem a fórumot de nem nagyon találtam a témában sok mindent pedig lehetünk néhányan hasonló cipőben.Tehát van egy huszon éves gyerek aki tanulmányokat folytat nappali tagozaton. Hogy milyen eredménnyel vagy hogy folytat e azt nem tudni mert nem hajlandó erről a tartást teljesítő szülőnek információt adni különféle kifogásokkal, és ha az index bemutatása kerül szóba vizsgaidőszak körül akkor a telefon lecsapva csúnya szavak kíséretében. A tartást teljesítő szülő lakásába nem hajlandó belépni és ha keresi a szülő akkor a kapunál beljebb jutni nem lehet. Levelekre nem válaszol sőt már át sem veszi. Esetenként felbukkan beugró alkalmazottként büfékben de a kérdésre hogy mennyi a jövedelme az a válasz nincs hozzá közöd. -Azt azért elmondanám hogy pár éve mikor hosszú szünet után megkeresett hogy segítsek rajta mert tanulni szeretne megtettem és amit kért azt meg is kapta a kötelezőn felül. De ahogy folyamatosan megjelentek az utalások a számláján úgy dönthetett hogy részéről a dolog lerendezve és nincs több tennivalója mert jön a pénz ( szerinte járandóság) nem kell már látogatni a szülőt és nem kell keresni sem,és a ballagásra meghívni sem, sőt ha a szülő keresi akkor "hát most épp nem érek rá" Szóval ezt megelégelve beszüntettem a fizetést néhány éve. Persze erre a válasz a bíróság lett és az történt hogy még annyit sem ítéltek meg mint amit magamtól korábban fizettem. De legalább megtudtam hogy hol tanul !
Szóval mi az a határ ameddig elmehet arcátlanságban a tartást teljesítő szülővel szemben ? Kell e adnia információt kell e tartania kapcsolatot ? Az érdemtelenség vonatkozásában nem sok konkrét dolgot találtam és tartok tőle hogy meg sem nyerném mert a "gyerek" jövője fontosabb lenne a bíróságnak mint a mi pénzünk. Pedig az az elmúlt nyáron jogosítványra lett költve tanulás helyett. Meddig kell eltűrjem ezt a viselkedést azért a pénzért cserébe amit azokra is költhetnék akik tisztelnek megbecsülnek ?