a Rehab dolgozók jogai


Marika50 # 2011.08.23. 17:45

Mária vagyok, 50 éves.
A kisvárdai Torday utcai REHAB dolgozója 11 éve.
A problémám a következő: Megtilthatja-e a főnöknőm és a főnököm hogy a munkaidő alatt elmenjek a mellékhelyiségbe vagy pedig azt, hogy folyadékot vegyek magamhoz???
A megtörtént esetem: Ki szerettem volna menni a mellékhelyiségbe, amikor a főnöknőm a mellékhelyiség kilincsének az ajtaját fogta és megkérdezte, hogy hová megyek. Mondtam neki, hogy sürgősen ki kell mennem. Erre ő azt válaszolta, hogy 4 órát ki kell bírni e nélkül is. Közben megkérdezte, hogy szedek-e vízhajtót? Közöltem vele, hogy igen, naponta ezt teszem. Erre azt válaszolta, hogy akkor is ki kell bírnom ezt az időt. Annyira meglepődtem, hogy bementem a másik főnökömhöz, akitől megkérdeztem, hogy ezt tényleg nem tehetem meg. Ő azt mondta, hogy az 5 perces szünetemben intézzem el ezt a dolgot. Már akkor nagyon rosszul éreztem magam.
Másnap nem mertem bevenni a vízhajtót , gondoltam így hátha kibírom, de sajnos nem ez történt. Rosszul lettem, már felállni sem tudtam, a vérnyomásom túl magasra emelkedett, elájultam és leestem a székről.
A mai világban ez tényleg megtörténhet és joga van egy főnöknek így bánnia a beteg emberekkel?

bolondmelós # 2011.08.23. 19:16

Egy bátor nő aki leírja a munkáltatója címét, saját nevét. Igaz csak a keresztnév, de kor alapján beazonosítható.

  1. akadályozott a munkahelyi vezetőd a személyi szabadságodban, holott ha valaki rehabos, nem ok nélkül jár oda, meg a wc-re sem. Nem vagyok jogász, de ha csak 4 órában dolgozol és egészségügyi állapotod indokolja, akkor ki kell engedniük a WC-re, nem 100x de indokolt mennyiségben.

Mt4§

  1. A jog gyakorlása különösen akkor nem rendeltetésszerű, ha az mások jogos érdekének csorbítására, érdekérvényesítési lehetőségének korlátozására, zaklatására, véleménynyilvánításának elfojtására irányul, vagy erre vezet.

(3) A rendeltetésellenes joggyakorlás hátrányos következményeit megfelelően orvosolni kell.

Perelni ezért nem érdemes. DE ki kell állni, hogy igenis a gyógyszer miatt kell kimenni.
Vagy pisilj a főnök kávéjába- MEGÉRDEMLI.
Bocs a morc beszólásért,

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.23. 19:18

És rendes felmondási ok, hogy egészségügyileg alkalmatlan, mert nem bír egy órát megülni a seggén.

qwertzu0816 # 2011.08.30. 14:35

Kedves Marika!

Úgy látszik nem egy munkahelyen dolgozunk, pedig az első sorok után meg mertem volna esküdni. Jó dolog, ha az ember előre érzi szükségleteit és a szerint tud viselkedni. Jó dolog, ha az ember előre érzi, hogy a mellékhelyiségbe kell mennie és kimegy. Az is jó, aki előre megérzi, hogy rosszul lesz? Hogy kijelenti: Figyeljétek meg, ma rosszul leszek és mentőt kell hozzám hívni! Aki nem ismer, azt mondaná, hogy vagy látnok vagy, vagy direkt nem szedted be a gyógyszereidet. Bármelyik is történt egy fontos szükségletedről van szó, amit előre megéreztél.

Nem kellene besároznod a munkáltatódat valótlan és pontatlan idézetekkel. Akár a szünetekről, akár az illemhelyiségek használatáról van is szó. Példátlan, hogy egy dolgozót, indokolt esetben, ne engedjenek ki a mosdóba, ez igaz, de ezen a munkahelyen nem is volt rá példa!

És még valami!

11 éve vagy a cégnél és valószínűleg elfelejtetted, hogy honnan jöttél hozzánk, de valószínű régen volt. Ha az igazságot akartad leírni, valami hiányzik belőle:
Úgy jársz be a munkahelyre, hogy számodra nem a munkavégzés, hanem az idő eltöltése a lényeg. Vagy gondolod a többiek,akik igyekeznek, nem látják, hogy Te egész nap jössz-mész, csak dolgozni ne kelljen. Rá lehet fogni a szükségletedre, de ennyiszer? Szállj magadba és kérj bocsánatot az egész Cégtől!

nagyonhule # 2011.09.13. 11:31

Kedves Marika50! Jót írtál, de nem elég jó helyen! Írd meg légyszíves az mail címedet és küldök olyan linket, ahová, ha írsz, válaszolnak rá! Nem holmi qwertzu0816 nagyon dúrva kommentjét olvashatod?(nick: billentyűzet első 7 betűje)Hogy bánhat egy "főnöknő" egy másik nővel ilyen gyalázatos módon??Vagy, ez a nő, a WC-s néni munkakört is betölti nálatok?Vagy, egyáltalán, pont akkor volt ott ő is a WC ajtóban? Érdekes, neki szintén dolgoznia kellett volan, vagy nem? Azt meg végképp nem értem, hogy jön ehhez a témához, hogy honna mentél oda? ("Honnan jöttél hozzánk?") a hab a tortán, Te kérj bocsánatot a "Cég-től. Ez nevetséges és ostobaság!! Várom válaszod!!

kázmér58 # 2011.09.13. 14:29

Szeretném kérdezni, hogy a legtöbb rehabos munkahelyen kell a 7 pontos.Most viszont szólt a főnököm hogy a régi már nem jó amit az ortopédus állított ki. Tud e valaki arról hogy hol csinálják az újat. Mivel még az orvosom sem tudja.