Nagykorú gyermek kilakoltatásának folyamata


Almyna # 2016.11.21. 17:52

A családsegítő mit tud ebben segíteni? Tanácsokat nem fogad el senkitől. Nem tartom valószínűnek, hogy ez a viselkedésmód a génekben van. Én soha nem voltam ilyen és nem beszéltem így az anyukámmal. Az a helyzet, régen nagyon jó viszonyban voltunk, mindent megbeszéltünk. Azóta vált ilyenné, amióta nincs munkahelye. Javasoltam neki, menjen pszichológushoz, de hallani sem akar róla.

groszfater@gmail.com # 2016.11.21. 18:45

Na, helyben vagyunk, be-is zárult a kör.

A jogi fórumon nem segítenek, a családsegítőn "csak" tanácsot adnak, és így tovább. Szóval van mit HÁRÍTANI.

Azért az nem árt tudnod, hogy a depresszió sok esetben öngyilkossággal végződik.
Ha nem segítesz a lányod egyedül nem tud kijönni belőle.

drbjozsef # 2016.11.22. 08:02

Almyna,

azt értsd meg, hogy a Te problémád nem jogi jellegű. Jogilag ez elég egyszerű : ha nem akarod kirakni, akkor nincs jogi kérdés, ha eldöntötted, hogy kirakod, akkor meg az, amit Kovács Béla Sándor írt.
Minden más nem jogi kérdés. Megpróbálhatod rávenni valamilyen terápiára, pszichológusra, de ha nem együttműködő, akkor nem sokat tudsz tenni. Ez valahol régen romlott el...

Nincs egyszerű és jó megoldás.

Almyna # 2016.11.22. 08:13

Évek óta próbálok segíteni, de nem fogad el semmilyen tanácsot, nem lehet vele normálisan beszélgetni, engem hibáztat mindenért. Nem hárítok semmit, de képtelenség dűlőre jutni vele. Azért nem is értem a viselkedését és a velem való ellenségeskedését, mivel mint az előző részben leírtam, nagyon jóban voltunk, mindent megbeszéltünk egymással. Munkahelyet nem keres, munkaügyi központba nem jár, mert azt mondja, hiába dolgozna, minimálbérből nem tudna megélni. Nem kérte az eü. hozzájárulást sem, lusta azért is tenni valamit. Most nincs tb biztosítása. Nem érdekli semmi, semmiért nem tesz, csak a kifogásokat keresi.

limma # 2016.11.22. 12:45

Minimálbérből nem tud megélni, de nulla jövedelemből mégis elég jól éldegél....
Ha esetleg rávennéd, hogy menjen el minimálbérért akár és azt tegye félre (vagy te tedd félre neki) saját lakásra, akkor lenne valami célja legalább.

Blueunikornis # 2023.10.17. 09:13

Almyna! Érdekelne, hogy azóta mi történt? Sikerült-e megoldani a helyzetet és ha igen akkor hogyan?

Majordomus # 2023.10.17. 19:23

Sok változás nem történhetett...