Becsületsértés - internetes oldalon


Belvárosi Lipót # 2013.02.18. 12:40

2009-ben birtokháborítás sértettje voltam. Ezért, és igazam bizonyításának érdekében a sajtót is segítségül hívtam. Egy ismert napilap egy oldalon ismertette az esetünket. Akkor nem tulajdonítottam jelentőséget annak, hogy házasságomról, feleségemről és rólam olyan nyilatkozatot tett a cikkben szereplő , a birtokháborításban felelős személy, mely nemcsak igaztalan, hanem sértő, és becsületünket megalázó.
Azért sem, mert a feleségem egy elkeserítő, mások által ellehetetlenítő lakhatási állapotban, helyzetben éppen áldott állapotban volt, és közeli volt gyermekünk születése. Miközben erőmön felül kellett ideális körülményeket biztosítanom az érkező kisfiunknak is.

Azonban, ez évben jutott tudomásomra az, hogy a napilap internetes oldalán ma is olvasható a bennünket sértő, megalázó nyilatkozata annak, aki egy étterem vezetőjeként nemcsak birtokháborítás okozója volt, hanem személyesen, szavaival, és így egy riport által is sérelmünket okozta hazug módon.

Azóta 3 és fél év telt el, és e rágalmak, sértések ma is bárki elé kerülhetnek. Károsak, mivel nevem beütésével a google kereső ma is kidobja e sértő cikket is....
Van-e lehetőségem jóvátételt tenni?

bobita62 # 2013.03.27. 08:12

Vőm exe hónapokon keresztül üzengetett és nyilvánosan alázott egy közösségi portálon.
Többszöri kérésre sem hagyta abba, igy birósághoz fordultam.
Kérdésem: kérhetek -e kártéritést, és ha igen, milyen mértékben?
Köszönöm a választ.