Segítség!

Vastag Eszter # 2014.02.18. 14:48

Tisztelt Zora19, Tisztelt Felhasználók,

Munkatársaink folyamatosan dolgoznak a Jogi Fórum, és ezen belül is a fórum zavartalan működése érdekében. Kérjük szíves türelmüket, és - esetleges hosszabb várakozási idő esetén - megértésüket.

Üdvözlettel,

Vastag Eszter
szerkesztő
Jogi Fórum

pukkancs # 2014.07.28. 17:09

Tisztelt szerkesztőség! Szeretnék segítséget kérni a fórumban, de nem tudom , hogy lehet ott hozzászólást beirni, csak jelen rovatban jelenik meg az új hozzászólás rovat.
Ingatlanfedezet, kezesség témakörben szeretnék segítséget kérni? Hogyan tudok a fórumban belépni? Segítségüketköszönöm!

igazsag kereso # 2016.10.10. 06:50

Perújra felvétel ügyében jártam az I. fokú bíróság panasznap ján, ahol az engem fogadónak bemutattam az általam készített beadványt, valamint az abban foglaltak bizonyítékait. Alkal masnak tartotta a beadásra és az meg is történt. Érdekelne, kb. mennyi idő mulva értesülök a befogadásra vonatkozó hiva talos döntésről. Olvasva "Gerbera" általi, valamint a hozzá csatlakozó ügyvédi elmarasztalást, remélem akad olyan szakem ber, aki korrektebb, segítőbb tájékoztatást ad. A választott ügyvéd perbeli tevékenységében csalódva, a hozzá nem értő számára igen kiábrándító az ilyen válasz.

Dr.Attika # 2016.10.10. 13:35

"Perújra felvétel ügyében jártam az I. fokú bíróság panasznap ján, ahol az engem fogadónak bemutattam az általam készített beadványt, valamint az abban foglaltak bizonyítékait. Alkal masnak tartotta a beadásra és az meg is történt."

Tisztelt Kérdező! Ebből ne vonjon le messzemenő következtetést. Beadásra minden beadvány alkalmas, ha azt írásba foglalják. Nyilvánvaló, hogy a bírósági titkár az alapügy ismerete nélkül nem tudhatja, hogy eredményes-e. Nem akarom lelombozni, de a titkár csak lerázta Önt.Ettől függetlenül még lehet eredményes a perújítási indítványa.

igazsag kereso # 2016.10.10. 14:48

Tisztelt Dr. Attika! Köszönöm tájékoztatását!Arra azonban nem tért ki, tapasztalata szerint a döntés általában mennyi idő múlva derülhet ki.A választ előre is köszönöm.

Nikolett85 # 2016.10.10. 14:55

Tisztelt Jogi Fórum szerkesztőség!

Az alábbi panasz kapcsán szeretném a segítségüket kérni:

kb 8 napja rendeltem az internetről ( megveszed.hu) egy terméket, szeretnék élni az elállási jogommal, azonban nem válaszolnak e-mailre sem telefonra sem, továbbá a visszaküldést 3200.-ft-ra állapították meg a honlapjukon- ezt megtehetik? mikor a csomagküldésért 990.-ft-ot fizettem. ( tudomásom szerint csak a csomagküldés díját kell kifizetnem)

Mit tudok ilyenkor tenni?

Sajnos korábbi levelemre sem válaszoltak, csak automatikusan küldték a csomagot, ami sajnos át lett véve.

Válaszukat megköszönve,

Üdvözlettel:
Nikolett

Dr.Attika # 2016.10.10. 15:04

Ön sem tért ki arra, hogy büntető vagy polgári eljárásban terjesztette elő a perújítási kérelmet. Büntetőeljárásban cca. 9 hónap. Polgári eljárásban lehet rövidebb. Nyilvánvalóan a bírósági titkár tájékoztatta, hogy a kérelem nem elegendő. A perújítás megengedhetősége kérdésében még külön fog dönteni a bíróság. A határidőt az is befolyásolja, hogy megengedhetőnek tartja vagy sem. Ha nem, akkor a fellebbezési eljárás még több hónap lehet, ami az elbírálási határidőt növeli.

igazsag kereso # 2016.10.10. 17:00

Tisztelt Dr. Attika!
Nagyon köszönöm részletes tájékoztatását. A Pp.263. §. (2) bek.-nek megfelelően "a perújítás alapjául szolgáló tények" összefoglalásával "és azok bizonyítékai" mellékelésével ké- szült beadványomat, az ön tájékoztatásából számomra kiderült a bírósági titkár nézte meg és mondta adjam be a polgári iro dán. Más nem került szóba. Az én hibám, hogy ott, akkor nem érdeklődtem a részleteket illetően. Mégegyszer köszönöm tü-relmét és segítségét.

igazsag kereso # 2016.10.27. 13:31

Harmadszor irom be üzenetemet, de mindig eltűnik.

Koltozo2018 # 2023.09.09. 09:13

Tisztelt Jogi Fórum, szeretném kérni hozzászólásaim, témáim és profilom végleges törlését. Köszönöm

vastag.eszter # 2023.09.20. 15:54

Tisztelt Koltozo2018!

Kérem jelölje meg, hogy pontosan mely hozzászólások törlését kéri - hogy azok melyik témában találhatóak, illetve hogy pontosan milyen időpontokban lettek közzétéve. Pontosítás nélkül sajno igen nehéz azokat megtalálni.

Köszönettel,

A Moderátor