az egyes módosított részeket bevezető jogszabályok indokolása szokott ilyenkor segíteni.
régi Gt magyarázat hol?
Általánosságban is föltehető talán a kérdés, hogy ... immáron hatályon kívül helyezett jogszabok régi (hatályos korukban hozzájuk fűzött) magyarázata hol lelhető fel a neten, vagy úm. digitális formában.
A Complex CD-Jogtára pl. általában az időgéphasználat ellenére is a régi kommentár-rész helyett mindig a hatályoshoz fűzött indoklást 'hozza', a már hatályon kívül helyezett jogszabrészekhez is, ami néha ... mondjuk úgy hiányérzetet kelt(het). (Szóval néha, mintha az időgép csak a tételes joganyagra vonatkozna, s a kommentárrészre pedig nem.)
Szóval - hatályon kívüli joganyagok egykoroni kommentár-részei szerintetek hol lelhetők fel? vagy erre mi a metódus?
küldtem Neked e-mailt, kismukk.
Ilyen jellegű anyagot nem tesznek fel internetre, még akkor sem, ha már nem hatályos jogszabály kommentárjáról van szó. A boltban ugyanis min. ca. 15.000 Ft-ért lehetett nyomtatottan megkaptni, illetve cd-én vagy dvd-n előfizetés keretében ennél nagyobb összeg leszurkolása mellett.
Ha nem akarsz érte pénzt adni, valószínűleg nem marad más hátra, mint a könyvtár, még ha úgy is látod, hogy nem igen tudnál oda rohangálni. Ott minden bizonnyal meg van mind elektronikusan, mind pedig nyomtatásban és legálisan hozzáférhetsz..., ami nem utolsó szempont.
a legegyszerűbb egy dvd-jogtár beszerzése lenne.
Tudja-e valaki, hol lehet megnézni a régi Gt. magyarázatát?
Az 1997.évi CXLIV. tv.-re gondolok
Mert, az új Gt-nek a következő számozású jogszabálya hozza a magyarázatokat is, de a réginél nem találtam ilyet.
Interneten elérhető javaslatnak örülnék, mert nem tudok könyvtárakba szaladgálni...
Köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02