régi Gt magyarázat hol?

Vadalma # 2007.03.26. 10:39

az egyes módosított részeket bevezető jogszabályok indokolása szokott ilyenkor segíteni.

kispali2 # 2007.03.26. 10:13

Általánosságban is föltehető talán a kérdés, hogy ... immáron hatályon kívül helyezett jogszabok régi (hatályos korukban hozzájuk fűzött) magyarázata hol lelhető fel a neten, vagy úm. digitális formában.

A Complex CD-Jogtára pl. általában az időgéphasználat ellenére is a régi kommentár-rész helyett mindig a hatályoshoz fűzött indoklást 'hozza', a már hatályon kívül helyezett jogszabrészekhez is, ami néha ... mondjuk úgy hiányérzetet kelt(het). (Szóval néha, mintha az időgép csak a tételes joganyagra vonatkozna, s a kommentárrészre pedig nem.)

Szóval - hatályon kívüli joganyagok egykoroni kommentár-részei szerintetek hol lelhetők fel? vagy erre mi a metódus?

Vadalma # 2007.03.26. 08:55

küldtem Neked e-mailt, kismukk.

mikud # 2007.03.26. 08:48

Ilyen jellegű anyagot nem tesznek fel internetre, még akkor sem, ha már nem hatályos jogszabály kommentárjáról van szó. A boltban ugyanis min. ca. 15.000 Ft-ért lehetett nyomtatottan megkaptni, illetve cd-én vagy dvd-n előfizetés keretében ennél nagyobb összeg leszurkolása mellett.
Ha nem akarsz érte pénzt adni, valószínűleg nem marad más hátra, mint a könyvtár, még ha úgy is látod, hogy nem igen tudnál oda rohangálni. Ott minden bizonnyal meg van mind elektronikusan, mind pedig nyomtatásban és legálisan hozzáférhetsz..., ami nem utolsó szempont.

woodslave (törölt felhasználó) # 2007.03.26. 08:34

a legegyszerűbb egy dvd-jogtár beszerzése lenne.

kismukk # 2007.03.26. 02:23

Tudja-e valaki, hol lehet megnézni a régi Gt. magyarázatát?
Az 1997.évi CXLIV. tv.-re gondolok

Mert, az új Gt-nek a következő számozású jogszabálya hozza a magyarázatokat is, de a réginél nem találtam ilyet.

Interneten elérhető javaslatnak örülnék, mert nem tudok könyvtárakba szaladgálni...
Köszönöm!