Besoroltam az egyéb alá:)
Kft törzstőke minimuma
Ügyvédi iroda, mint a cég székhelye. Ne felejtsük ki ezt se.
Meg a kizárólagosan elketronikus úton benyújtható cégeljárási kérelmek, a Cégközölny helyett a saját honlapon közzétett közlemények, és jónéhány egyéb nyalánkság.
A 75-ös Magyar Közlönyben (2007.06.15) kihirdették a 2007. évi LXI tv-t.
Benne van az ügyvezető munkaviszonya is meg a félmilliós Kft alapítás is 2007.09.01-től ...
Ami szept. 1-én lép hatályba.
ez ugyan csak egy újsághír, de már elfogadott törvényről beszélnek:
http://www.origo.hu/…ohetnek.html
szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.
Kedves Goodwich, a legtöbb társasági szerződés nyitva hagyaja a kérdést, hogy a vezető tisztségviselő milyen jogviszonyban látja el e tevékenységét, így emiatt aligha kell sok társasági szerződést módosítani. Egyébként a többi szabálya az előterjesztésnek valóban örömre ad okot, és nem csak az ügyvédeknek.
Annak kellene örüljetek, hogy a május 30-ig átírt TSZ-eket írhatjátok végre vissza, ha újra szabad a munkaviszony a VTV-knek, sőt új kellemes rendelkezésként az is benne lészen, hogy az éves beszámolót is lehet ülés tartása nélkül elfogadni. Gondolom sok VTV-t ez is TSZ módosításra fog indítani.
- gyanítom az 500000,- Ft-os Kft. sok Bt. beltagot fog arra indítani, hogy korlátlan felelősségét korlátozottra cserélje, ami szintén nem nagyon megy ügyvéd nélkül.
Na csak erre gondoltam :-)
Goodwitch
Valóban bent van a tervezet. De hogy miért kellene örülnünk annak, hogy a tsz-módosítás nem lesz kötelező a cégekre, azt nem tudom. A cégbírók lehet, hogy örüolnek, az ügyvédi kar nem biztos. :)
A tervezet fent van a parlament honlapján, (T/2480) jövő hétfőn szavaznak róla. Várható hatálybalépés szept. 1. És hogy örüljenek a jogászok és a renitens cégek, egy csomó mindent visszavonnak, amit tavaly július 1-től bevezettek. pl. újra lehet majd VTV tevékenységet munkaviszonybn ellátni. Ja és nem lesz ex lege megszüntető ok, ha nem módosítod a TSZ-t szeptember 1-ig. (sírtak egy sort a cégbírók, hogy az nagyon nagy meló lenne az nekik) Pedig szerintem jó alkalom lett volna afantom cégek kitakarítására.
És a csomagban van a 500000,- ft-os Kft is.
Goodwitch
Ettől féltem én is. Bár tavaly is összedobtak július 1-jén egy "jó kis" csomagot...jó lenne, ha most is sikerülne ezt az egyet beiktatni. Köszönöm a válaszod...
Nincs még biztos. Szerintem szeptemberig ez nem lesz meg, de ne legyen igazam.
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy a Kft törzstőke minimumát szeptembertől ténylegesen leviszik-e 500 ezerre? Hol áll a dolog??? Van már róla törvénytervezet vagy valami biztos? Mert egy ügyfelem ettől függően akarja eldönteni, hogy meglévő céget vegyen-e vagy inkább várjon szeptemberig és alapítson egyet.
Köszönöm előre is!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02