Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy a Kft törzstőke minimumát szeptembertől ténylegesen leviszik-e 500 ezerre? Hol áll a dolog??? Van már róla törvénytervezet vagy valami biztos? Mert egy ügyfelem ettől függően akarja eldönteni, hogy meglévő céget vegyen-e vagy inkább várjon szeptemberig és alapítson egyet.
Köszönöm előre is!
Kft törzstőke minimuma
Nincs még biztos. Szerintem szeptemberig ez nem lesz meg, de ne legyen igazam.
Ettől féltem én is. Bár tavaly is összedobtak július 1-jén egy "jó kis" csomagot...jó lenne, ha most is sikerülne ezt az egyet beiktatni. Köszönöm a válaszod...
A tervezet fent van a parlament honlapján, (T/2480) jövő hétfőn szavaznak róla. Várható hatálybalépés szept. 1. És hogy örüljenek a jogászok és a renitens cégek, egy csomó mindent visszavonnak, amit tavaly július 1-től bevezettek. pl. újra lehet majd VTV tevékenységet munkaviszonybn ellátni. Ja és nem lesz ex lege megszüntető ok, ha nem módosítod a TSZ-t szeptember 1-ig. (sírtak egy sort a cégbírók, hogy az nagyon nagy meló lenne az nekik) Pedig szerintem jó alkalom lett volna afantom cégek kitakarítására.
És a csomagban van a 500000,- ft-os Kft is.
Goodwitch
Valóban bent van a tervezet. De hogy miért kellene örülnünk annak, hogy a tsz-módosítás nem lesz kötelező a cégekre, azt nem tudom. A cégbírók lehet, hogy örüolnek, az ügyvédi kar nem biztos. :)
Annak kellene örüljetek, hogy a május 30-ig átírt TSZ-eket írhatjátok végre vissza, ha újra szabad a munkaviszony a VTV-knek, sőt új kellemes rendelkezésként az is benne lészen, hogy az éves beszámolót is lehet ülés tartása nélkül elfogadni. Gondolom sok VTV-t ez is TSZ módosításra fog indítani.
- gyanítom az 500000,- Ft-os Kft. sok Bt. beltagot fog arra indítani, hogy korlátlan felelősségét korlátozottra cserélje, ami szintén nem nagyon megy ügyvéd nélkül.
Na csak erre gondoltam :-)
Goodwitch
Kedves Goodwich, a legtöbb társasági szerződés nyitva hagyaja a kérdést, hogy a vezető tisztségviselő milyen jogviszonyban látja el e tevékenységét, így emiatt aligha kell sok társasági szerződést módosítani. Egyébként a többi szabálya az előterjesztésnek valóban örömre ad okot, és nem csak az ügyvédeknek.
ez ugyan csak egy újsághír, de már elfogadott törvényről beszélnek:
http://www.origo.hu/…ohetnek.html
szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.
Ami szept. 1-én lép hatályba.
A 75-ös Magyar Közlönyben (2007.06.15) kihirdették a 2007. évi LXI tv-t.
Benne van az ügyvezető munkaviszonya is meg a félmilliós Kft alapítás is 2007.09.01-től ...
Meg a kizárólagosan elketronikus úton benyújtható cégeljárási kérelmek, a Cégközölny helyett a saját honlapon közzétett közlemények, és jónéhány egyéb nyalánkság.
Ügyvédi iroda, mint a cég székhelye. Ne felejtsük ki ezt se.
Besoroltam az egyéb alá:)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02