kft. tartozás rendezése

ObudaFan # 2007.08.30. 13:08

Az így kötött szerződés semmis lesz, ami azt jelenti, hogy nem jutottatok az egésszel sehova.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.08.30. 10:56

Ha ezt a harmadik ügyvezető vonakodása, felróható magatartása eredményezi, azért majd ő felelősségre lesz vonható.
De nem jogosít fel benneteket arra, hogy a jogszabályokat vagy a társasági szerződést megszegjétek.

lacesz # 2007.08.30. 10:07

De mi történik akkor, ha én ezt mégis megteszem a másik 25%-os tulajdonossal egyetértésben? A későbbi esetleges bírósági eljárásban az nem fog számítani, hogy ezzel mentettem meg a céget? Mert az értékeinket természetesen a beszerzési áron vagy afelett adnám el, semmiképp sem veszteséggel. De ha ez nem történik meg, akkor a cég ellen felszámolást adnak be 2 héten belül.

Lacesz

Kovács_Béla_Sándor # 2007.08.30. 09:56

Ha csak együttesen dönthettek, akkor nem. A hivatkozott szabály ezt nem írja felül.

lacesz # 2007.08.30. 09:07

Elvileg igen. 3-as aláírás kell mindenre. És ami a lesgszebb, hogy a társasági szerződés arról nem rendelkezik, hogy szavazategyenlőség esetén mi a helyzet? Én szeretném, ha a cég kifizetné az adósságait és működhetne, ezért szeretném eladni azon vagyontárgyait, amik pótolhatók. Csak nem tudom, hogy megtehetem-e önállóan (illetve a másik 25% tulajdnosával együtt)

Lacesz

Kovács_Béla_Sándor # 2007.08.30. 06:22

Miért, egyébként csak együttesen, egyhangúlag dönthetnek bármiben is.

A meghatározhatatlan piaci értékű dolgot úgy lehet eladni, mint bármi mást: amennyiért veszik.

lacesz # 2007.08.29. 22:42

A Gt 30 § (3) szerint: A gazdasági társaság fizetésképtelenségével fenyegető helyzet bekövetkeztét követően, a vezető tisztségviselők ügyvezetési feladataikat a társaság hitelezői érdekeinek elsődlegessége alapján kötelesek ellátni.

A cég 3 ügyvezetője közül 2 (összesen 50%) szeretné a cég tartozásainak fedezésre értékesíteni a cég vagyontárgyait, de a 3. ügyvezető (50%) erre nem hajlandó. Ez elég ok-e arra, hogy az ö beleegyezése nélkül kezdjük meg az értékesítést, mint gondos ügyvezetők? És ha olyan vagyontárgy van a cégben, aminek a piaci értéke meghatározhatatlan, azt hogyan lehet értékesíteni?

Lacesz