A legjobb a másik tagnak eladni az üzletrészt, ha meg lehet vele állapodni.
társas vállalkozás - tulajdonosi összetűzés
Kft-ből nem lehet kilépni. Az üzletrészt át lehet ruházni.
Üdv. Kétszemélyes Kft-ben vagyok tag, de ki akarok szállni. mit tehetek?
Azok felmerülhetnek, csak azt meg nem lehet megítélni ennyiből, hogy meg is valósultak-e.
csalás, csődbüntett esetleg nem merülhet fel?
„A büntetővonulat világos számomra. Tartozás fedezetének elvonása miatt feljelentést lehet tenni ellen a rendőrségen, mivel már zajlott a polgári per de a 2006 os mérleg szerinti eredményben szereplő összegek már nincsenek benne a cégben.”
Ez nem így van, bűncselekmény csak biztosítékul lekötött vagyon esetén valósul meg, itt nem errőkl van szó.
Te felelős vagy teljes vagyonoddal az addig az időpontig keletkezett tartozásokért, amíg beltag voltál. Amennyiben a teljes tartozás és az összes akkori beltag számának hányadosaként képezhető összegnél többet fizetsz ki, akkor viszont visszkereseti igényed támad a többi beltaggal szemben.
Sziasztok.
Slamasztikába keveredtem üzlettársam révén, a helyzet a következő. 2005 szeptemberben kezdte tevékenységét a cég, amelyben két beltag volt (bétéről van szó) (az egyik személyem) önálló aláírási joggal. Külkereskedelemmel foglalkozott a cég, Nem sokkal tevékenysége megkezdése utén belefutottunk két olyan tranzakcióba ami veszteséget hozott a cégnek. Az egyik ügyben bepereltek bennünket mert nem fizettük ki a szállítmány egy részét elszámolásbeli dolgok miatt. A pert a másik fél megnyerte és jogerőssé vált.
2006 februárban kiléptem a kültagok közé, a beltag azóta is viszi a céget. 2006 ban a cég papíron nyereséget termelt. Azóta felhalmozódott APEH tartozás, mobiltelefontartozsás egyebek.
Az világos számomra hogy beltagként korlátlanul sé egyetemlegsen vagyok felelős a társaság tartozásaiért, utána csak a bevitt vagyon értékének erejéig.
A beltag ellen fel tudok-e lépni akár polgári peres akár büntető ügyben a tartozásokért.
A büntetővonulat világos számomra. Tartozás fedezetének elvonása miatt feljelentést lehet tenni ellen a rendőrségen, mivel már zajlott a polgári per de a 2006 os mérleg szerinti eredményben szereplő összegek már nincsenek benne a cégben. 2005 óta a cégben nem volt éves közgyűlés összehivva.
Csinálhatok-e bármit az ellen, hogy a tulajdonostársam ne lőcsölje rám az egész tartozást.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02