Sziasztok.
Slamasztikába keveredtem üzlettársam révén, a helyzet a következő. 2005 szeptemberben kezdte tevékenységét a cég, amelyben két beltag volt (bétéről van szó) (az egyik személyem) önálló aláírási joggal. Külkereskedelemmel foglalkozott a cég, Nem sokkal tevékenysége megkezdése utén belefutottunk két olyan tranzakcióba ami veszteséget hozott a cégnek. Az egyik ügyben bepereltek bennünket mert nem fizettük ki a szállítmány egy részét elszámolásbeli dolgok miatt. A pert a másik fél megnyerte és jogerőssé vált.
2006 februárban kiléptem a kültagok közé, a beltag azóta is viszi a céget. 2006 ban a cég papíron nyereséget termelt. Azóta felhalmozódott APEH tartozás, mobiltelefontartozsás egyebek.
Az világos számomra hogy beltagként korlátlanul sé egyetemlegsen vagyok felelős a társaság tartozásaiért, utána csak a bevitt vagyon értékének erejéig.
A beltag ellen fel tudok-e lépni akár polgári peres akár büntető ügyben a tartozásokért.
A büntetővonulat világos számomra. Tartozás fedezetének elvonása miatt feljelentést lehet tenni ellen a rendőrségen, mivel már zajlott a polgári per de a 2006 os mérleg szerinti eredményben szereplő összegek már nincsenek benne a cégben. 2005 óta a cégben nem volt éves közgyűlés összehivva.
Csinálhatok-e bármit az ellen, hogy a tulajdonostársam ne lőcsölje rám az egész tartozást.