mi legyen a Bt - mel?

Dr.Attika # 2008.02.19. 16:23

Ejnye már! Csak van egy határozat, vagy végrehajtási okány. Azon rajta van, hogy melyik APEH szerv tartja nyilván a tartozást.

tchili # 2008.02.19. 12:07

Már csak az a kérdés, hogy a valóságban ki az "APEH"? És szóban, vagy írásban kell egyezkedni? És ezt bármelyik ügyfélszolgálaton meg lehet tenni?

Dr.Attika # 2008.02.19. 10:48

Igen ez egy "22-es csapdája". Azért el kellene kezdeni az egyezkedést az APEH-al. Lehet arra hivatkozni, hogy mögöttes felelősség alapján kezdjék meg a végrehajtást El kell mondani a problémát. Lehet, hogy szót lehet érteni velük.

tchili # 2008.02.19. 10:32

Akkor semmi értelme az átvállalásnak? Hiszen akkor ugyanott vagyok, hogy a Bt.-t nem tudom lezárni, tehát kell fizetnem a járulékokat, még akkor is, ha a bt. ténylegesen nem működik, nem termel, stb.?
Én szeretném kifizetni az elmaradt járulékokat, de csak úgy tudom, ha kapnék részletfizetési lehetőséget. De ha közben tovább halmozom a járuléktartozást, akkor ezt nem tudom megoldani.
Milyen megoldást lehet találni?

Dr.Attika # 2008.02.19. 08:43

Az Art. 36.§ (1)-(3) bek. rendelkezései az irányadók.Eszerint az APEH csak akkor járulhat, hozzá az átvállaláshoz, ha a Bt. kezességet vállal. Ez a kezességvállalás, pedig úgy gondolom kizárja a végelszámolást.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.02.19. 07:56

A bt-vel kell erről kötni egy megállapodást, és kérni kell hozzá az adóhatóság hozzájárulását. Nem szükséges nyomtatványon.

tchili # 2008.02.18. 22:53

És hogyan tudom átvállalni a tartozást? Kihez kell fordulni? Milyen kérelmet, nyomtatányt kell kitölteni és hova kell elküldeni?

Kovács_Béla_Sándor # 2008.01.25. 11:27

Nem lehet úgy végelszámolni, hogy tartozás marad. Amit beltagként megtehetsz, az az, hogy átvállalod a tartozást, és akkor a bt már nem tartozik, végelszámolható. Ehhez azonban kell az APEH hozzájárulása is. (Felteszem, másnak nem tartozol.)

tchili # 2008.01.25. 11:07

Sziasztok!

Szeretném a bt-met lezárni, mert külföldre költözöm. Tartozásom van az Apeh felé, ilyen esetben a bt. lázárását hogyan tehetem meg? Lehet-e úgy végelszámolást csinálni, hogy az Apehtől részletfiztést kérek, de a Bt-t megszüntetem? Ugyanis nem szeretném fizetni a további járulékokat a részletfizetés léjártáig. A válaszokat nagyon köszönöm.