Ügyvezető igazgatója meg pláne nincs.
BT beltag GYESre megy
Ahogy mondod. De ezen nem lepődsz meg, ugye? :)
akkor a Bt-k jelentős részének erről fogalma sincs!
Néhány példa:
http://www.google.hu/search?…
szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.
Mindenki, akinek fogalma sincs, hogy mi a különbség.
Ez egy erős állítás, de nem állja meg a helyét.
ügyvezető-üzletvezető a fizetés szempontjából részletkérdés...
Amúgy ma Magyarországon a jogszabály kivételével mindenki ügyvezetőről beszél BT esetében is.Életszerű a jogszabály???
szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.
A beltag nem lehet ügyvezető, mert a bt-nek nem ügyvezetője, hanem üzletvezetője van.
Az ügyvezetői, képviseleti feladatok ellátása nem minősül személyes közreműködésnek.
és ha a beltag az ügyvezető is?
szota
_________
Ha csak és kizárólag képviseletet, ügyvezetői feladata van, akkor az önmagában nem keletkeztet biztosítási jogviszonyt, így nem vonatkozik rá a min. járulékfizetési kötelezettség sem, függetlenül attól, hogy van-e mellette munkaviszonya.
Akkor nem.
ez azt jelenti, hogyha csak a képviseletet látja el akkor nem kell fizetnie semmit?
szota
_________
Kérdés az, hogy a Társasági Szerződés szerint kötelezett-e a személyes közreműködésre, vagy csak a képviseletet látja el.
ha egy BT beltagja GYESre megy és emellett van egy 6 órás állása kell-e fizetnie TB-t a személyes közreműködés miatt?
szota
_________
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02