átalakulás

jaja # 2008.03.02. 11:04

Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2008.03.02. 10:30
  1. Így. De korábban sem "névazonosság" volt a kültag korlátlan felelősségének a feltétele.
  2. Nincs. Más előny? Talán nem mindegy senkinek, hogy korlátlan a felelőssége vagy korlátozott.
  3. Inkább hagyjuk.
  4. Nem macerás. A költségeket kisebb hatszámjegyűre becsülném.
  5. A fedezet számít. Konkrétan tesznek a bankok a "múltra" - pláne bt-nél.
jaja # 2008.03.02. 09:46

Üdv!

Nem tudom eldönteni hogy 7 éve működő BT-met átalakítsam vagy megszüntessem és alapítsak egy új KFT-t. Át kellene alakítanom mert teljesen más profil lesz. Illetve nem szeretném a kültag felelőségét növelni mivel azonos a cég név és a kültag neve ilyenkor eddig úgy volt hogy ő is teljes vagyonával felelt. Amiért viszont megtartanám a céget továbbiakban hogy a 7 év működés hitelek esetén pozitív jelzővel bír, bár nem sok bevételt produkált. Nem tudom mi lenne jobb egy tisztalappal induló KFT vagy egy 7éves bt jogi és adózási szempontból.
Több kérdésem is lenne:

1.Valahol olvastam , hogy 2008-ban már BT esetén a cég kültagja név azonosság esetén is csak a bevitt vagyonig felelős. Ez tényleg így van e?
2.Van e valami adózási előnye ha egy építőipari cég KFT formájában van és nem BT formájában? Esetleg valami más előny?
3.Ha az új KFT megveszi a BT-émet az mit eredményezne? Egybeolvadna a cég vagy 2 külön cégem lenne? Adminisztráció?, adó?, saját járulékok ( kétszer kellene fizetnem)? 2 könyvelési díj?
4.BT-ből KFT költségei ? Nehézségei ? Azt hallottam elég macerás.
5.Hitel elbírálásánál melyik dolog kap nagyobb szerepet: ingatlan fedezet vagy 7 éves múlt ?
Illetve pontosabban a 7éves múlt jelent e akkora előnyt hogy ezért megtartsam a bt-t?

Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!

Kovács_Béla_Sándor # 2008.02.28. 11:04

Ahogyan az egyéni vállalkozónak lehet autója, háza, nyaralója, helikoptere, kitartottja, úgy lehet kft-üzletrésze is.

péter 54 # 2008.02.28. 09:21

Kérdésem az volna,hogy Kft többségi tulajdonosa lehet-e egyidejüleg egyéni vállalkozó vagy a kettő kizárja egymást?Köszönettel:Péter54

ObudaFan # 2008.02.21. 19:00

Az egyszemélyes kft. viszont továbbalaulhat bt-vé. Csak ez már annyira macerás, hogy kizárt, hogy megérje.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.02.21. 08:25

Az egyéni cég átalakulhat egyszemélyes kft-vé vagy zártkörűen működő egyszemélyes részvénytársasággá. Más átjárás nincs.

karakteres # 2008.02.21. 08:15

Az lenne a kérdésem, hogy egyéni vállalkozás átalakulhat-e Bt-vé, vagy esetleg beolvadhat-e?

Erre azért lenne szükség, mert az egyéni vállalkozó egy Kft-nben dolgozna főűllűsban és ha az egyéni vállalkozását nem szünteti meg - amelyet nem szándkozik- ott is fizetnie kell a járulékokat. Amennyiben Bt-ben folytatná tovább mint beltag lehetősége lenne arra, hogy ott ne fizessen járulékot.

Válaszukat előre is köszönöm!