Fórum cégügyek - társasági jog régebbi elöl     új hozzászólás


GDPR adatkezelési nyilatkozat

Kíváncsi ember # e-mail 2020.03.11. 12:14

Tisztelt Tanácsadók!
Sportegyesület vezetőjeként rendszeresen tapasztalom, hogy pályázat beadáshoz olyan 3 évre visszamenő részletes (bevétel-kiadás, főkönyvi kivonat...stb) gazdálkodási adatokat kérnek, melyek semmilyen összefüggésbe nem hozhatók a pályázott programmal. Egyesületként természetesen eleget teszünk az Országos Bírósági Hivatal közzétételi előírásainak, de ezt jogszabály - és a hivatal - garantálja.
Kérdésem az lenne, hogy jogszerűen megtagadhatom-e, illetve milyen adatvédelmi biztosítékot kérhetek az átadott adatokkal kapcsolatban?

Válaszukat előre is köszönöm.

ObudaFan # e-mail 2020.01.13. 14:55

Igazolható tájékoztatás szükséges az adatkezelésről. Beleegyező nyilatkozat külön szerintem nem kellene, de ha már úgyis igazolni kell a tájékoztatás átvételét, akkor nem biztos, hogy sokkal nagyobb macera egy hozzájáruló nyilatkozatot is aláíratni.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

Kérdező111 # e-mail 2020.01.13. 13:31

Kedves Fórumozók!

Az alábbi témában szeretném a segítségüket kérni.
Kereskedelemmel és szolgáltatással foglalkozó egyéni vállalkozásnak szükséges-e a partnereivel adatkezelési nyilatkozatot aláíratni? Az egyéni vállalkozó az ügyfelei alábbi adatait kezeli: a termékértékesítéshez vagy szolgáltatásnyújtáshoz szükséges számla kiállításához a nevet, lakcímet, adószámot.

Köszönöm szépen a segítségüket!