cégtemetözés


vinkli # 2021.03.03. 15:53

a volt munkáltatom ellen végrehajtást rendelt el a biroság munkabér tartozás miatt. a végrehajto kiadta az inkasszot, de mivel nem volt pénz a kft számláján igy sikertelen lett. ezután a volt fönököm a kftjét hogy az adoságtol megszabaduljon egy közismert cégtemetöbe iratta át.
rendben van ez igy? ezt igy lehet? nem történt itt valamiféle büncslekmény? és mit tehetek én hogy mégis hozzájuthassak a pénzemhez?

ObudaFan # 2021.03.08. 12:54

Az, hogy "cégtemetőbe helyezte át" értelmezhetetlen. A puszta székhelyváltozás sem nem bűncselekmény, sem nem befolyásolja a behajthatóságot.
Felszámolási eljárást lehet indítani és legfeljebb a Bérgarancia Alap fizet.

vinkli # 2021.03.09. 17:57

"Az, hogy cégtemetőbe helyezte át értelmezhetetlen"

nagyon is értelmezhetö. a cégtemetö cime: tatabánya komáromi ut 31. bárki ellenörizheti. a gugli is ismeri. a cég neve is megváltozott. "endup" elötagot kapott.
a jog ismeri a csalárd csödöt, nem? amikor a vagyontalanitott céget helyezik cégtemetöbe hogy megszabaduljanak a tartozásoktol. az nem büncselekmény?
különösen ha már épp végrehajtás alatt áll.
a bérgarancia müködik, csak odáig el is kell jutni.

gerbera317 # 2021.03.19. 13:20

a cégtemetö cime: tatabánya komáromi ut 31.
Az egy sima székhelyszolgáltatás. Nyolcvanas ikunuk számára ez magas, ezért nekik úgy magyarázzák el a szolgáltatás lényegét, hogy valahogyan meg is értsék, és ehhez találták ki a "cégtemető" elnevezést. De ez itt nem ikunuku-fórum, hanem egy jogi fórum. Bocs, hogy belekotyogtam.