Alapítvány


Majordomus # 2023.04.26. 19:36

Egyszerübb ha megbíztok vele egy ügyvédet.

pallerzsuzsi # 2023.04.26. 08:51

Tisztelt Szakértők!

Elutasították az alapítványunk bejegyzését, hivatkozva a 2011. CLXXXI.tv. 34 § (1) bekezdésére "ha az egyesület (4. § a) pont), az alapítvány és a sportról szóló törvény szerinti sportegyesület nyilvántartásba vétele iránti kérelemhez (változásbejegyzés iránti kérelemhez) jogszabályban meghatározott mintaokirat alapján készült létesítő okiratot csatolnak, a nyilvántartásba vétel iránti kérelemhez csatolt nyomtatványon ezt a körülményt fel kell tüntetni."
Nem teljesen értem, a ANYK PK-102 nyomtatványon be volt ez jelölve , amit használtunk alapító okirat sablont azon kellett volna még pluszba beírni ezt a körülményt?
Másik kérdésem, mennyi az a minimum összeg amivel be lehet jegyeztetni egy alapítványt?
Köszönöm szépen!

dr. Tarczay Aron ugyved # 2023.01.23. 11:50

Semmi akadálya, ha az alapító okirata szerinti cél eléréséhez ez szükséges.

Kmarton # 2023.01.04. 14:23

Tisztelt Hozzáértők!

Segítséget szeretnék kérni az alábbi szituációt illetően:

Három természetes személy létre kíván hozni egy alapítványt társadalomfejlesztési céllal. A kuratórium úgy gondolja, hogy a cél megvalósítása érdekében szükséges lenne egyes tevékenységeket külön gazdasági társaságok (kft.) által elvégezni (területi és/vagy iparági szempontú elválasztás logikája mentén).

A kérdés az lenne, hogy egy alapítvány hozhat-e egyáltalán létre kft-t, lehet-e tulajdonosa kft-nek - vagy bármilyen gazdasági társaságnak ?

Előre is köszönöm a válaszokat!