Sziasztok!
adott egy társaság, egy egyszemélyes kft., amely a működése során vált egyszemélyessé, azt nem tudom, hogy hogyan. a cég most került az ügyfeleink közé, egy egyszerű székhelyváltozás a változásbejegyzés tárgya. Csakhogy a létesítő irata egy káosz, az előző ügyvéd nem végzett túl szép munkát. úgy gondoltam ,hogy ha most úgyis változásbejegyzés van, akkor rendbe kellene szedni az egész iratot, a nálunk szokásos formába rakni, kiegészíteni egyszemélyes kft-kre vonatkozó tv-i rendelkezésekkel.
a kérdésem az az, hogy ilyenkor mikor menetközben lett egyszemélyessé a kft. át kell-e írni a társ.szerz-t alapító okiratra, az egyetlen tagot alapítóra, stb.
A másik kérdés, hogy mivel az előző társ. szerz. egy káosz, nincsen benne pontozás pl. a módosító okiratban hogyan lehet hivatkozni, arra, hogy mik változnak, mikkel egészül ki az alapító okirat. Elég-e pl. az alapítói határozatban annyit írni, hogy egyrészt a székhely változik, másrészt megbízom xy-t azzal, hogy az alapító okiratot a vonatkozó jsz-i rendelkezésekkel egészítse ki. vagy végig kell menni pontról pontra, hogy hol mivel egészül ki.
tudom, hogy törvényszöveget kár beleírni, de itt az irodában az a szokás, hogy a vonatkozó legfontosabb rendelkezések bekerülnek a társ. szerzbe, ezért szeretném én is ezt így csinálni.
köszönöm előre is a válaszokat!