Átalakulás és tőkeleszállítás egyben

LALP # 2011.07.28. 10:15

Kedves Fóriumozók!

Egy fogós-ravasz kérdésem lenne. Adott egy Bt., amely beleolvad egy Kft-be. A beolvadáskor a Kft. EGYIDEJŰLEG le kívánja szállítani a törzstőkéjét.

Teheti-e ezt egy eljárásban? Tehát a továbbműködő cég (kft) az új társasági szerződésében kisebb tőkét határoz meg. A bajom azzal van, hogy a törzstőke leszállítás közzététel köteles. Az átalakulás miatt ugyan közzétettünk mindenfélét, de ott két egymást követő lapszám van. A leszállítás meg 30 napot követel meg.

Vagy átalakuláskor ez nem tartandó?

Kösz előre is!

LALP

ObudaFan # 2011.07.28. 10:47

Lehet szerintem egy eljárásban, de mindkét közzétételt külön meg kell valósítani hozzá.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.28. 14:52

Jujj, Kolléga, ne vedd zokon, de ez bikkfanyelv lett. Voltál mr nyaralni?

LALP # 2011.07.29. 07:56

A két közzétételt szerintem nem lehet megoldani. Az egyik egymás utáni két lapszámot mond, a másik pedig egymás között 30 napot. Ennek következtében, ha még könyvvizsgáltatni is akarok LEHETETLEN benyújtani 60 napon belül...

Úgyhogy beadjuk így ahogy van. Ez az új ötlet. Elvileg a tőke átrendezhető az átalakulás alatt... Meglátjuk. Majd tájékoztatok, hogy kirúgtak-e páros lábbal a Cégbíróságon. (MOndjuk a tőkeleszállítás és hitelezővédelem együtt említése finoman szólva is nevetséges. Jó tudom, ettől még szabály és kógens.)

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.29. 08:25

Épp a tőkeleszállítás teszi szükségessé a hitelezők védelmét.

ObudaFan # 2011.07.29. 13:07

Off

Voltál mr nyaralni?

Voltam, de két gyerekkel az nem túl pihentető. :)

On

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.29. 14:42

OFF
Vinni kell a nagymamát is ;)
ON

LALP # 2011.07.29. 22:10

Hát egy olyan átalakulás, amikor a tőke összesen megmarad, csak átrendeződik... nem hiszem, hogy bántja a hitelezőt. Meg a jegyzett tőke, mi t biztosíték soványka. Ettől még értem, hogy ez a szabály.

ObudaFan # 2011.07.30. 07:46

És mi van, ha a bt. módosítja előbb a jegyzett tőkét és utána alakul át? Ha a cégnek megfelel, egyszerűbb.