És mi van, ha a bt. módosítja előbb a jegyzett tőkét és utána alakul át? Ha a cégnek megfelel, egyszerűbb.
Átalakulás és tőkeleszállítás egyben
Hát egy olyan átalakulás, amikor a tőke összesen megmarad, csak átrendeződik... nem hiszem, hogy bántja a hitelezőt. Meg a jegyzett tőke, mi t biztosíték soványka. Ettől még értem, hogy ez a szabály.
OFF
Vinni kell a nagymamát is ;)
ON
Off
„Voltál mr nyaralni?”
Voltam, de két gyerekkel az nem túl pihentető. :)
On
Épp a tőkeleszállítás teszi szükségessé a hitelezők védelmét.
A két közzétételt szerintem nem lehet megoldani. Az egyik egymás utáni két lapszámot mond, a másik pedig egymás között 30 napot. Ennek következtében, ha még könyvvizsgáltatni is akarok LEHETETLEN benyújtani 60 napon belül...
Úgyhogy beadjuk így ahogy van. Ez az új ötlet. Elvileg a tőke átrendezhető az átalakulás alatt... Meglátjuk. Majd tájékoztatok, hogy kirúgtak-e páros lábbal a Cégbíróságon. (MOndjuk a tőkeleszállítás és hitelezővédelem együtt említése finoman szólva is nevetséges. Jó tudom, ettől még szabály és kógens.)
Jujj, Kolléga, ne vedd zokon, de ez bikkfanyelv lett. Voltál mr nyaralni?
Lehet szerintem egy eljárásban, de mindkét közzétételt külön meg kell valósítani hozzá.
Kedves Fóriumozók!
Egy fogós-ravasz kérdésem lenne. Adott egy Bt., amely beleolvad egy Kft-be. A beolvadáskor a Kft. EGYIDEJŰLEG le kívánja szállítani a törzstőkéjét.
Teheti-e ezt egy eljárásban? Tehát a továbbműködő cég (kft) az új társasági szerződésében kisebb tőkét határoz meg. A bajom azzal van, hogy a törzstőke leszállítás közzététel köteles. Az átalakulás miatt ugyan közzétettünk mindenfélét, de ott két egymást követő lapszám van. A leszállítás meg 30 napot követel meg.
Vagy átalakuláskor ez nem tartandó?
Kösz előre is!
LALP
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02