Kft. eladása után még mindig tulajdonos vagyok?

ObudaFan # 2011.12.23. 08:12

A külföldi hatósághoz lehet fordulni.

nemesek # 2011.12.22. 14:11

Vagy a kérdést rosszul tettem fel , vagy a választ nem értem !
Magyarországi cég melynek Magyarországon és külföldön is van telephelye .Magyarországon átírták az ügyvezetőt , külföldön (telephelyen )nem .Ebben az évben az év elején még a telephely (külföld )be volt jegyezve a cégkivonatban , most már nincs .Külföldön én vagyok a cég vezető (telephely ) , Magyarországon nem .

ObudaFan # 2011.12.22. 13:36

A külföldi cégnyilvántartás vezetőjéhez valószínűleg, az ottani jogszabályok szerint.

A végrehajtó mulasztásával szemben a végrehajtást foganatosító bíróságon lehet végrehajtási kifogással élni.

nemesek # 2011.12.22. 13:29

Én ügyvezetője voltam egy cégnek .Ennek a cégnek külföldön kellett csinálni egy telephelyet .Majd ügyvezetőségem átadása után mely több éve volt , kiderült , hogy a külföldi telephelyen még mindig én vagyok megnevezve mint ügyvezető .A cég nyilvántartás szerint az év elején még szerepelt a telephely , most már viszont nincs feltüntetve .
A cég él létezik külföldön(mint telephely ) és én vagyok annak ügyvezetője !
A hatóságokat nem érdekli az eset , mondván a határokon túl van .
Én mit tehetek és hová fordulhatok ?

más :

Többhavi munkabérrel tartozik a cég .Bírósági határozat szerint pernyertes vagyok .A végrehajtó tőlem érdeklődik a vagyon felől és nevezzem meg az ingatlanokat és ingóságokat .Megneveztem !Az ingatlanra 1,5 évbe tellett a végrehajtónak ráterhelni .Az ingóságokat pl:szgk , tgk is rendszám szerint megneveztem .Az akkori jegyzőkönyv is bizonyítja , melyet felvett a végrehajtó .Viszont azóta se csinált semmit a szgk ill. tgk-val kapcsolatban .Mikor rákérdezek , hogy mi történt a gépjárművekkel akkor azt válaszolja nem találja .Én vettem a fáradságot és kerestem és lám megtaláltam .Mikor megmondtam a végrehajtónak , hogy hol van akkor azt mondta ő nem megy el az ország másik végére a gépjárműért !
A NAV felé is van a cégnek tartozása közel 122.298.354 Ft, mely bírság , a bank felé 143.000 .000 Ft .Én azt látom , hogy a végrehajtató nem tesz meg mindent annak érdekében , hogy a cég vagyonát lefoglalja és árverezzen .A cég vezetőjének lakásának udvarában vannak felállítva a különböző vagyontárgyak amik a cég vagyona volt .Kimentés folyik a cég részéről amihez asszisztál a végrehajtó .A cég időközben elköltözött más megyébe .

Kérdésem :
Hol lehet a végrehajtó ellen panaszt benyújtani ?
Miért nekem kell a vagyon után menni hol merre található és ha megtalálom miért nem megy utána a végrehajtó ?
Ha a cég elköltözik más megyébe akkor a végrehajtónak át kell-e adnia az ügyet az ott illetékes végrehajtónak ?

ObudaFan # 2011.12.18. 13:23

Tagsági jogviszony alapján főszabály szerint nem. Hogy bármi más okból esetleg felelős vagy-e, ahhoz meg részletesebben le kellene írni, hogy pontosan milyen szerződésről van szó.

inside # 2011.12.18. 13:17

Lehet,hogy értetlen vagyok,de akkor most mi van?

A, igen, ráfaragtál felelős vagy az eddigiekért

B, nem, nincs baj mivel már régen átruháztad az üzletrészt és lemondtál az ügyvezetőségről

Kovács_Béla_Sándor # 2011.12.18. 13:07

Jaj.

inside # 2011.12.18. 12:54

Tehát akkor felelős vagyok még mindig az A Kft. működéséért?

ObudaFan # 2011.12.18. 12:33

Az üzletrész átruházását nyilván a szerződéssel tudod igazolni, de ettől aligha függ a kft. tagjának, itt a C Kft-nek a felelőssége.

inside # 2011.12.18. 11:30

Viszont főszabály szerint a tag akkor sem felelős a kft. tartozásaiért, ha még valóban tag, így ettől függetlenül ez a követelés nem tűnik alaposnak.

A tag jelen esetben egy kft.

A helyzet a következő:

Van egy "A" nevű kft, amiben tulajdonos "B" és "C" Kft. 25-75% arányban.

"C" Kft. a 75%-os tulajdonrészét átadta "D" nevű kft.-nek.
Az átadás időpontjában nullás APEH igazolása volt "A" Kft.-nek. és nem volt tartozása a partnerek felé.
"D" Kft. nem jelentette be a cégbíróságon,hogy tulajdonrészt szerzett "A" Kft.-ben.

"A" Kft. tartozást halmozott fel az elmúlt időszakban, amit "B" és "C" Kft.-n szeretnének végrehajtani,mert a cégkivonatban még ők a tulajdonosok.

Mivel tudom igazolni,hogy "C" Kft. nem felelős a tartozásért,mivel már a tartozás felhalmozása előtt átadta az üzletrészét "D" Kft.-nek?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.12.18. 10:46

Vègre akarja hajtani a tartozást a jelenleg működő kft-men.

Ez megragadta a figyelmemet. Ha ez a "jelenleg működő kft.-d" használta azt a bérelt vonali hozzáférés, akkor jogalap nélküli gazdagodás címén van a szolgáltatónak keresni valója.
De ennek semmi köze ahhoz, hogy melyik kft.-nek ki a tagja.

ObudaFan # 2011.12.18. 10:09

Ha megteszed, akkor a cégbíróság felhívja a céget, hogy szabályszerűen jelentse be a változást, és addig bírságolja a céget és az ügyvezetőt, amíg ez megtörténik.
Viszont főszabály szerint a tag akkor sem felelős a kft. tartozásaiért, ha még valóban tag, így ettől függetlenül ez a követelés nem tűnik alaposnak.

inside # 2011.12.18. 09:37

Azèrt rajtam akarja behajtani, mert a cègbíróságon mèg mindig az èn jelenleg is működő kft-m az egyik tulaj. Ezèrt baj az, hogy tavaly december óta nem törtènt meg a tulajdonos változás bejelentèse.
A multit pedig nem èrdekli, hogy èn màr tavaly eladtam az üzletrèszem.
Vègre akarja hajtani a tartozást a jelenleg működő kft-men.

Hogyan tudom "eltüntetni" a cègkivonatról magam?
Írtad, hogy tegyek törvènyessègi bejelentèst. Ha megteszem akkor a cègbíróság töröl a tulajdonosok közül?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.12.18. 09:15

Akkor?

inside # 2011.12.18. 08:03

A multi felè egy bèrelt vonali internet szerződèse van a cègnek.
Kezessèget nem vállaltam.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.12.18. 07:23

Vállaltál kezességet?

inside # 2011.12.18. 07:08

Ha, megtettem a bejelentést,mire számíthatok?

Csak azért kérdezem,mert a tavaly átadott cégnek van tartozása egy multi felé, aki rajtam akarja behajtani,mivel a cégbíróságon még tulajdonos vagyok. A jogi osztályukat nem érdekli,hogy már tavaly óta semmi ráhatásom nincs a cég működésére.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv,

inside

Kovács_Béla_Sándor # 2011.12.13. 17:41

Annál a megyei bíróságnál, amely nyilvántartja a céget.

inside # 2011.12.13. 17:16

Köszönöm az információt!

A bejelentést hol és milyen módon kell megtennem?

Üdv,

inside

Kovács_Béla_Sándor # 2011.12.13. 08:11

Te nem vagy jogosult eljárni a változásbejegyzési ügyben. Törvényességi bejelentést viszont tehetsz.

inside # 2011.12.13. 06:41

Tisztelt Fórumozók!

Kft.-m tulajdonosa volt 75%-ban egy másik kft.-nek.Tavaly decemberben ezt az üzletrészt eladtam egy másik kft.-nek.

Az új tulajdonos sokáig nem volt hajlandó bejegyeztetni a cégbíróságon a tulajdonrész szerzést.
Idén szeptemberben küldött az új tulajdonos PDF formátumban egy végzést, hogy végre megtörtént a bejegyzés a cégbíróságon.

A PDF hitelességében kételkedem,mivel a céginformációs adatbázisból lekérve még mindig a kft.-m az egyik tulaj a cégben.
Sőt az adószámát is felfüggesztették.

A nálam lévő adásvételi szerződést, -amit ügyvéd is ellenjegyzett- küldjem be a cégbíróságnak?
Vagy milyen módon történik meg az átírás?

Köszönöm előre is!