A külföldi hatósághoz lehet fordulni.
Kft. eladása után még mindig tulajdonos vagyok?
Vagy a kérdést rosszul tettem fel , vagy a választ nem értem !
Magyarországi cég melynek Magyarországon és külföldön is van telephelye .Magyarországon átírták az ügyvezetőt , külföldön (telephelyen )nem .Ebben az évben az év elején még a telephely (külföld )be volt jegyezve a cégkivonatban , most már nincs .Külföldön én vagyok a cég vezető (telephely ) , Magyarországon nem .
A külföldi cégnyilvántartás vezetőjéhez valószínűleg, az ottani jogszabályok szerint.
A végrehajtó mulasztásával szemben a végrehajtást foganatosító bíróságon lehet végrehajtási kifogással élni.
Én ügyvezetője voltam egy cégnek .Ennek a cégnek külföldön kellett csinálni egy telephelyet .Majd ügyvezetőségem átadása után mely több éve volt , kiderült , hogy a külföldi telephelyen még mindig én vagyok megnevezve mint ügyvezető .A cég nyilvántartás szerint az év elején még szerepelt a telephely , most már viszont nincs feltüntetve .
A cég él létezik külföldön(mint telephely ) és én vagyok annak ügyvezetője !
A hatóságokat nem érdekli az eset , mondván a határokon túl van .
Én mit tehetek és hová fordulhatok ?
más :
Többhavi munkabérrel tartozik a cég .Bírósági határozat szerint pernyertes vagyok .A végrehajtó tőlem érdeklődik a vagyon felől és nevezzem meg az ingatlanokat és ingóságokat .Megneveztem !Az ingatlanra 1,5 évbe tellett a végrehajtónak ráterhelni .Az ingóságokat pl:szgk , tgk is rendszám szerint megneveztem .Az akkori jegyzőkönyv is bizonyítja , melyet felvett a végrehajtó .Viszont azóta se csinált semmit a szgk ill. tgk-val kapcsolatban .Mikor rákérdezek , hogy mi történt a gépjárművekkel akkor azt válaszolja nem találja .Én vettem a fáradságot és kerestem és lám megtaláltam .Mikor megmondtam a végrehajtónak , hogy hol van akkor azt mondta ő nem megy el az ország másik végére a gépjárműért !
A NAV felé is van a cégnek tartozása közel 122.298.354 Ft, mely bírság , a bank felé 143.000 .000 Ft .Én azt látom , hogy a végrehajtató nem tesz meg mindent annak érdekében , hogy a cég vagyonát lefoglalja és árverezzen .A cég vezetőjének lakásának udvarában vannak felállítva a különböző vagyontárgyak amik a cég vagyona volt .Kimentés folyik a cég részéről amihez asszisztál a végrehajtó .A cég időközben elköltözött más megyébe .
Kérdésem :
Hol lehet a végrehajtó ellen panaszt benyújtani ?
Miért nekem kell a vagyon után menni hol merre található és ha megtalálom miért nem megy utána a végrehajtó ?
Ha a cég elköltözik más megyébe akkor a végrehajtónak át kell-e adnia az ügyet az ott illetékes végrehajtónak ?
Tagsági jogviszony alapján főszabály szerint nem. Hogy bármi más okból esetleg felelős vagy-e, ahhoz meg részletesebben le kellene írni, hogy pontosan milyen szerződésről van szó.
Lehet,hogy értetlen vagyok,de akkor most mi van?
A, igen, ráfaragtál felelős vagy az eddigiekért
B, nem, nincs baj mivel már régen átruháztad az üzletrészt és lemondtál az ügyvezetőségről
Jaj.
Tehát akkor felelős vagyok még mindig az A Kft. működéséért?
Az üzletrész átruházását nyilván a szerződéssel tudod igazolni, de ettől aligha függ a kft. tagjának, itt a C Kft-nek a felelőssége.
„Viszont főszabály szerint a tag akkor sem felelős a kft. tartozásaiért, ha még valóban tag, így ettől függetlenül ez a követelés nem tűnik alaposnak.”
A tag jelen esetben egy kft.
A helyzet a következő:
Van egy "A" nevű kft, amiben tulajdonos "B" és "C" Kft. 25-75% arányban.
"C" Kft. a 75%-os tulajdonrészét átadta "D" nevű kft.-nek.
Az átadás időpontjában nullás APEH igazolása volt "A" Kft.-nek. és nem volt tartozása a partnerek felé.
"D" Kft. nem jelentette be a cégbíróságon,hogy tulajdonrészt szerzett "A" Kft.-ben.
"A" Kft. tartozást halmozott fel az elmúlt időszakban, amit "B" és "C" Kft.-n szeretnének végrehajtani,mert a cégkivonatban még ők a tulajdonosok.
Mivel tudom igazolni,hogy "C" Kft. nem felelős a tartozásért,mivel már a tartozás felhalmozása előtt átadta az üzletrészét "D" Kft.-nek?
„Vègre akarja hajtani a tartozást a jelenleg működő kft-men.”
Ez megragadta a figyelmemet. Ha ez a "jelenleg működő kft.-d" használta azt a bérelt vonali hozzáférés, akkor jogalap nélküli gazdagodás címén van a szolgáltatónak keresni valója.
De ennek semmi köze ahhoz, hogy melyik kft.-nek ki a tagja.
Ha megteszed, akkor a cégbíróság felhívja a céget, hogy szabályszerűen jelentse be a változást, és addig bírságolja a céget és az ügyvezetőt, amíg ez megtörténik.
Viszont főszabály szerint a tag akkor sem felelős a kft. tartozásaiért, ha még valóban tag, így ettől függetlenül ez a követelés nem tűnik alaposnak.
Azèrt rajtam akarja behajtani, mert a cègbíróságon mèg mindig az èn jelenleg is működő kft-m az egyik tulaj. Ezèrt baj az, hogy tavaly december óta nem törtènt meg a tulajdonos változás bejelentèse.
A multit pedig nem èrdekli, hogy èn màr tavaly eladtam az üzletrèszem.
Vègre akarja hajtani a tartozást a jelenleg működő kft-men.
Hogyan tudom "eltüntetni" a cègkivonatról magam?
Írtad, hogy tegyek törvènyessègi bejelentèst. Ha megteszem akkor a cègbíróság töröl a tulajdonosok közül?
Akkor?
A multi felè egy bèrelt vonali internet szerződèse van a cègnek.
Kezessèget nem vállaltam.
Vállaltál kezességet?
Ha, megtettem a bejelentést,mire számíthatok?
Csak azért kérdezem,mert a tavaly átadott cégnek van tartozása egy multi felé, aki rajtam akarja behajtani,mivel a cégbíróságon még tulajdonos vagyok. A jogi osztályukat nem érdekli,hogy már tavaly óta semmi ráhatásom nincs a cég működésére.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdv,
inside
Annál a megyei bíróságnál, amely nyilvántartja a céget.
Köszönöm az információt!
A bejelentést hol és milyen módon kell megtennem?
Üdv,
inside
Te nem vagy jogosult eljárni a változásbejegyzési ügyben. Törvényességi bejelentést viszont tehetsz.
Tisztelt Fórumozók!
Kft.-m tulajdonosa volt 75%-ban egy másik kft.-nek.Tavaly decemberben ezt az üzletrészt eladtam egy másik kft.-nek.
Az új tulajdonos sokáig nem volt hajlandó bejegyeztetni a cégbíróságon a tulajdonrész szerzést.
Idén szeptemberben küldött az új tulajdonos PDF formátumban egy végzést, hogy végre megtörtént a bejegyzés a cégbíróságon.
A PDF hitelességében kételkedem,mivel a céginformációs adatbázisból lekérve még mindig a kft.-m az egyik tulaj a cégben.
Sőt az adószámát is felfüggesztették.
A nálam lévő adásvételi szerződést, -amit ügyvéd is ellenjegyzett- küldjem be a cégbíróságnak?
Vagy milyen módon történik meg az átírás?
Köszönöm előre is!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02