Cégalapítás 18 év alatt

Szilvi96 # 2014.06.01. 11:27

A két cégvezető-jelölt (Sándor69, ill. Szilvi96) ugyanaz. Magyarból még nincs meg az érettségi, ez biztos.
200 E-ből nehéz lesz Kft-t alapítani, de gyanítom, hogy ez csak a kisebbik probléma...

Az esetemben teljesen más téma. A húgom és egy kisebb baráti társaság szeretne céget alapítani.

szerintem vmelyik suli jogi alapismeretek tárgyához kellenek nekik a válaszok, mert 1-2 hete fiatalkorúakkal összefüggő büntetőügyekben ontották a kérdéseket ezerrel
Nem vagyok semmi "jónak elrontója". Azt sem tagadom, hogy tettem fel kérdéseket más általad („Kelvin”) említett témakörben. Ez egy olyan rész, ami azért érdekel, mert egyre több médiafelületet kapnak azok az ügyek, melyekben fiatalkorúak az elkövetők.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.06.01. 11:19

érdekes, hogy Nektek mindig hasonló témakörökben merülnek fel ugyanolyan jellegű kérdéseitek

Sándor69 # 2014.06.01. 11:16

A két cégvezető-jelölt (Sándor69, ill. Szilvi96) ugyanaz. Magyarból még nincs meg az érettségi, ez biztos.
200 E-ből nehéz lesz Kft-t alapítani, de gyanítom, hogy ez csak a kisebbik probléma...
Nem vagyunk azonosak. Az esetemben a fiamnak van vagy volt szándékában alapítani céget és ő még nincs 18 éves. Én azért érdeklődtem.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.06.01. 11:15

szerintem vmelyik suli jogi alapismeretek tárgyához kellenek nekik a válaszok, mert 1-2 hete fiatalkorúakkal összefüggő büntetőügyekben ontották a kérdéseket ezerrel

ius latratus # 2014.06.01. 11:02

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.06.01. 10:50

a társaság tagja a magánvagyonával is felel a társaság kötelezettségeiért

Sándor69 # 2014.06.01. 10:41

az utolsó kérdésre a google-val nem egészen 5 másodperc alatt válaszolni lehet.... jól gondolom-e, hogy a google-t tudod használni?” Igen jól sejted Kelvin tudom a google-t használ. Az utolsó kérdést („Mi a különbség a bt és a kft között?”) akkor megoldom és utána nézek másképpen.

A többi kérdésem:
Jól értem-e a ”Szilvi96„ által feltett kérdésre adott válaszát abba a tekintetbe, hogy csak úgy alapíthatnak céget kiskorúak, hogy ”korlátlanul felelős tagjai„ a SAJÁT cégüknek NEM lehetnek? De pontosan mit jelent a ”korlátlanul felelős tag„ megnevezés? A cég nevében kötött szerződéseket kiskorúaknak is alá kell hogy írják illetve aláírhatják azokat?

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.06.01. 10:23

az utolsó kérdésre a google-val nem egészen 5 másodperc alatt válaszolni lehet.... jól gondolom-e, hogy a google-t tudod használni?

Sándor69 # 2014.06.01. 09:41

Alapíthatnak kiskorúak is céget, csak a cég korlátlanul felelős tagjai nem lehetnek. Amiből viszont az következik, hogy vagy bt-t alapítanak, és a nagykorú lesz a beltag, vagy kft-t, de akkor csak időlegesen lesz elég a 200.000 Ft.

Jól értem-e a „Szilvi96” által feltett kérdésre adott válaszát abba a tekintetbe, hogy csak úgy alapíthatnak céget kiskorúak, hogy „korlátlanul felelős tagjai” a SAJÁT cégüknek NEM lehetnek? De pontosan mit jelent a „korlátlanul felelős tag” megnevezés? A cég nevében kötött szerződéseket kiskorúaknak is alá kell hogy írják illetve aláírhatják azokat? Mi a különbség a bt és a kft között?

ObudaFan # 2014.06.01. 07:05

Alapíthatnak kiskorúak is céget, csak a cég korlátlanul felelős tagjai nem lehetnek. Amiből viszont az következik, hogy vagy bt-t alapítanak, és a nagykorú lesz a beltag, vagy kft-t, de akkor csak időlegesen lesz elég a 200.000 Ft.

Szilvi96 # 2014.05.31. 20:38

Öt 16-17 éves úgy dönt, hogy alapít egy céget. Az öt személynek van összesen kb. 200 ezer forintja. Mind ez mellett a szülők is támogatják őket. Van egy 18 éves barátjuk aki szükség szerint kész akár csak ideiglenesen is, de beszállni a cégbe.

1. Van-e arra jogi lehetőség, hogy az öt 18 év alatti közös véget alapítson? 2. Szükség van-e bármiféle szülői aláírásra a cégalapításnál? 3. Szükség van-e a cégbe 18 év felettire? 4. Ha igen. Kötelező-e hogy a 18 év feletti személy a szülők egyike legyen? 5. Lehet-e a 18 év feletti személy az a barátjuk (akit "kinéztek" és vállalná is)?

Egyébként a barát is még nappali tagozatos tanuló!