Cégalapítás 18 év alatt

Sherlock # 2014.06.05. 08:47

Szerintem Neked túl drága.

Sándor69 # 2014.06.05. 09:17

Sherlock!Szerintem Neked túl drága.Ezt meg mi alapján állapította meg? Én ugyanis semmilyen pénzösszeget nem írtam, ami a fiam rendelkezésére állna egy esetleges cég(bt) alapításnál.

A kérdéseim így továbbra is fennállnak.

Tisztelt ObudaFan Tisztelt Kelvin! Tisztelt ius latratus!! Tisztelt Kovács_Béla_Sándor! Tisztelt Sherlock!

Egy betéti társaság alapítása kb. milyen kiadást jelent?

Amennyiben a cég megalapítói 18 év alattiak, adhatnak-e egy olyan ideiglenes ügyvezetői megbízást a 18 év felettinek, amely addig tart, míg legalább 1 vagy az Összes alapító be nem tölti a 18. életévét?

Egy bt. havi kiadása kb. milyen összeggel járhat? (esetleg: ügyvéd, könyvelő)

ObudaFan # 2014.06.05. 09:25

Az állam felé 18000 Ft. Az ügyvédi munkadíj pedig szabad megállapodás tárgya.

Amennyiben a cég megalapítói 18 év alattiak, adhatnak-e egy olyan ideiglenes ügyvezetői megbízást a 18 év felettinek, amely addig tart, míg legalább 1 vagy az Összes alapító be nem tölti a 18. életévét?

Ennek értelme sincs. A beltag az ügyvezető főszabály szerint, aki pedig nem lehet kiskorú.

Sándor69 # 2014.06.05. 12:36

Ennek értelme sincs. A beltag az ügyvezető főszabály szerint, aki pedig nem lehet kiskorú.

Ez a kérdésem a következő okból merült fel: A fiam 18 év alatti. A cégmegalapítása esetén, amely kb. 6-8 hónap (ez attól függ, hogy mikor dönt véglegesen a cégalapítás mellett és mennyi időbe telik a cégmeglapítása) lenne még a 18. születésnapjáig.
Szólhatna-e a cég ügyvezetőjének megbízása kizárólag erre az "időszakra" azaz míg a fiam (mint a cég alapítója) nem lesz nagykorú?

Sándor69 # 2014.06.05. 12:40

Az állam felé 18000 Ft. Az ügyvédi munkadíj pedig szabad megállapodás tárgya.

Az állam felé fizetendő a 18000 Ft. miból tevődik össze?

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.06.05. 13:02

azért az egyértelműen látszik, hogy hiába a sok válasz, egyszerűen képtelen értelmezni a válaszokat...

pazs # 2014.06.05. 13:29

15.000,- illeték és 3.000,- közzétételi költségtérítés

Beus181 # 2014.06.05. 13:45

Nem szeretnék beleszólni, de azért ezt a cégalapítósdit gondoljátok át azért jobban, saját példánkból mondom. Párom is csinált anno nagyon fiatalon egy fantasztikus családi bt-t apjával és bátyjával, ugyanígy minimális tőkével és pénzbefektetéssel, kb nulla hozzáértéssel, ész nélkül csináltak mindent hárman a cégben. A vége egy komoly összegű tartozás lett amit ma is fizetünk mivel persze ő volt a beltag, és nem is akarom mondani mennyi idő, utánajárás és idegeskedés volt amíg felszámolták a céget, a tartozás még csak utána jött a NAV-tól, amit ráadásul mi fizetünk ki, mert más a családból nem is foglalkozott vele, hoszen párom a beltag... Szóval én nagyon meggondolnám a ti helyetekben, főleg a leírtak alapján és főleg ha Bt-ben gondolkodtok.

Sherlock # 2014.06.05. 14:49

Ezt meg mi alapján állapította meg? Én ugyanis semmilyen pénzösszeget nem írtam, ami a fiam rendelkezésére állna egy esetleges cég(bt) alapításnál.

Az alapján hogy itt cigánykodsz ingyen tanácsért, holott az alapítás úgyis ügyvédkényszeres.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.06.05. 15:51

Sherlock: :)))

ObudaFan # 2014.06.05. 20:24

Az állam felé fizetendő a 18000 Ft. miból tevődik össze?

Bocs, alapításnál az nem 18.000, hanem 30.000. 25.000 Ft illeték + 5000 Ft közzétételi költségtérítés.

Szólhatna-e a cég ügyvezetőjének megbízása kizárólag erre az "időszakra" azaz míg a fiam (mint a cég alapítója) nem lesz nagykorú?

Betéti társaságnál ennek vajon mi értelme van? Úgyis a nagykorú lesz a beltag, ő meg úgyis képviseletre jogosult lesz.