Javítás.
Sőt őstermelő is lehet az egyéni vállalkozás mellett...
Javítás.
Sőt őstermelő is lehet az egyéni vállalkozás mellett...
Így is lehetsz...
Egyéni vállalkozó az lehet
akinek NINCS mellette MÁSIK
KORLÁTLANUL felelős vállalkozása.
(bt beltag, őstermelő)
A kft tagja nem korlátlanul felelős a kft-ért :-)
A munkaviszonyában meg pláne nem.
-
Mondjuk ügyvezetőként ezeket illene tudni.
Tisztel Szakértő,
Én egy két személyes kft ügyvezetője és 50% ban tulajdonosa vagyok.
A cég évek óta szinte 0-ás forgalmat bonyolít.
Amennyiben lemondok az ügyvezetői mandátumomról akkor a munkaviszonyom megszünik.
Lehetek KATA s egyéni vállakozó?
Válaszát megköszönve,
ÜdvözletteL,
„A szállítókkal történt tárgyalások egyikén sem vettem részt,minden nélkülem zajlott.Csak aláíró személy voltam mindig a cég életében,minden döntést a tagok hoztak.”
Lehet, hogy ez volt a napi gyakorlat, de ebbe nem kellett volna belemenni. Az ügyvezető vezeti a céget és ő viseli az ezzel kapcsolatos polgári jogi és adott esetben büntetőjogi felelősséget is.
Köszönöm a válaszaikat.
A szállítókkal történt tárgyalások egyikén sem vettem részt,minden nélkülem zajlott.Csak aláíró személy voltam mindig a cég életében,minden döntést a tagok hoztak.
Lízing szerződése is van a cégnek,amit nem tudok teljesíteni.
Milyen következményekkel járhat számomra egy ilyen felszámolás?
Egy másik munkahelyemen kívül semmim nincs,se ingatlan,semmi.
Ha nem tudjàk kielégíteni a hitelezőket,mi történik?
Nagyon köszönöm előre is a segítséget!
A taggal szembeni tartozást (akkor is ha bér-) nagyon hátrasorolják a felszámolásban. Talán h). Ami azt jelenti, hogy csak akkor kaphatod meg, ha az a)-g) kategóriásokat már mind kielégítették.
Felmondani a cégnek megküldött írásos levélben lehet, jelen helyzetben azért ezt megküldeném a többi tagnak is.
Azt gondolom, hogy ha megállapítható a felelősséged a kialakult helyzetért - ami azért nem igazán derül ki a kérdésből - akkor azon a lemondás nem segít.
Ha a saját fizetésed fizeted ki, akkor minimum a polgári jogi felelősséged fenn fog állni.
Egyeztetned kellene ügyvéddel a teendőidről.
Üdvözlöm!
Egy cégben ügyvezető (munkaviszonyban) illetve résztulajdonos vagyok.
A cégnek sok szállítói tartozása van,amit képtelenek vagyunk kifizetni.
Mindemelett lassan fél éve a fizetésemet sem tudom kivenni. Több havi gyermekek utáni adókedvezménnyel növelve.
Indítottak a cég ellen felszámolási eljárást,amire kértük a 45 napos haladékot.
A Kft tagjainak többször jeleztem,hogy nem szeretném tovább ellátni a teendőket.
Szeretném kikérni a véleményét,Ön szerint úgy jàrok e a legjobban ha lemondok,vagy attól ugyanúgy engem vonnak majd felelősségre?Kinek és milyen formában kell beadni a lemondásom?
Illetve ha érkezik a cég számlájára pénz és én a béremet fizetem ki minden egyéb helyett,azzal bűnt követek el? Erre a pénzre vajon írhatok hideg vizet,vagy ha felszámolásra kerül a sor van esélyem,hogy meg kaphatom?
Segítségéért előre is nagyon hálás vagyok!
Ennek nem sok köze van ahhoz, hogy általában ki a felelős a társaság ügyeiért a hasonló helyzetben. Akár egy meghatalmazott is elkövethet sikkasztást. Ebből a szempontból pedig még mindig nem elegendő a válaszhoz a közölt tényállás.
Szóval büntetőügy. Akkor egy kicsit eltévesztetted a rovatot.
Na, az nem úgy megy. És pláne nem egy bizonyos tartozásra szól. Ráadásul, ha jól értem, nem is ő írta alá azt a megrendelést.
Én ettől egész jól tudnék aludni.
Ha meg per van, akkor ügyvédet kell megbízni. Ez egy elég egyszerű szabály.
Adott esetben...
Amióta megáll a mögöttes felelőssége?
Vagy nem lehet így sem?
Mióta lehet "behajtani" egy cég által rendelt áru árát az ügyvezetőn? Ha lemondott, ha nem.
Az ügyvezetői státuszodról bármikor lemondhatsz, ha ez alkalmatlan időre esik, még 60 napig kell ellátodnod a teendőidet. Ügyvezetőként alapesetben nem felelsz a tartozásért.
A tagsági jogviszonyodat viszont nem tudod megszüntetni, kilépni a társaságból akkor tudsz, ha találsz valakit, akinek kell az üzletrészed pénzért (adásvétel) vagy ingyen (ajándékozás). A tartozás a cégé marad, de persze ha visszaéltél a társaság korlátolt felelősségével vagy ilyesmi, akkor rád is terhelhetik majd hosszú per végén.
A lényeg, hogy kerítened kell valakit, akinek kell az üzletrészed (ez lehet a másik tag is és akkor egyszemélyes lesz a társaság) vagy a másik taggal együtt kezdeményezhetitek a végelszámolást/felszámolást és akkor megszűnik a cég.
Tisztelt Ügyvédek!
Kétszemélyes KFT ügyvezetője vagyok,Nav tartozás miatt ki szeretnék lépni. Megszabadulhatok-e ez esetben az esetleges behajtástól, illetve milyen formában kell ezt megtennem, hova kell benyujtani?
Maradhat-e egyszemélyes KFT a folytatásban?
Előre is köszönöm a választ.
A felelőssége miért?
(De különben is: abban a két hétben a társaság hibernálva volt, vagy mi?)
Egyszemélyes kft.? Akkor a törvényes képviselőjének.
Kinek címezhetem ,ha a Kft. tulajdonosa kiskorú személy? Köszönöm a választ.
Ajánlott, tértivevényes levélben.
Tisztelt Ügyvédek ! Szívességből elvállalt ügyvezetői posztomról hogyan tudok lemondani legegyszerűbben? KFT-ről van szó. Köszönöm a megtisztelő válaszukat.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |