Tisztelt Ugyvedurak!
Édesapám egy hónapja elhunyt es hátrahagyott egy 24 éve működő, nagy árforgalommal rendelkező Bt-t. A Bt-ben Édesapám beltag volt, míg Nagymamám jelenleg is kültag.
Sajnos Édesapám halála óta volt élettársa, aki a Bt-nel alkalmazott, (törvényellenesen, mindenféle meghatalmazás nélkül) továbbra is kereskedést folytat a Bt-nevében. Ezt megakadályozni nem tudom, mert nekem (sem Nagymamamnak - a kültagnak) nincs hozzáférésunk a Bt számlákhoz, irataihoz, stb.
Számos itt található fórum atolvasasabol tudom, hogy lehetőség van a Bt-ben végelszámolását indítani, vagy megvárni a 6 hónap után bekövetkező felszámolást (amennyiben addig nincs új beltag).
Ugyanakkor, én nem szeretnem Édesapám egész életének munkáját csak így "kitörölni". Egy ügyvéd azt tanácsolta, hogy lehet kérni a Cégbíróságtol, hogy kiküldjenek valakit, aki 3 hónapra (vagy a hagyatéki tárgyalás végéig) hivatalosan átveszi a cég vezetését.
Sajnos az ügyvédek akikkel beszéltem nem tudtak biztosan megmondani, hogy ennek mi a pontos menete, így ebben szeretnem szíves segítségüket kérni. Továbbá, nem értem azt sem, hogy ezt a "Cégbírósági Biztost" (a hivatalos megnevezést nem tudom) nekem kell előre kifizetni, vagy ő is be jelentkezik majd hagyatéki hitelezőnek a hagyatéki tárgyaláson?
Tisztelettel,