Ugyvezetoi lemondo nyilatkozat

polly_pudli_potty # 2015.01.19. 10:45

Tisztelt Forumozok!

Szeretnem megkerdezni, hogy az ugyvezetoi lemondo nyilatkozatot hitelessittetni szukseges-e?

Masik kerdesem, hogy egy 3 tagu (ebbol 2 ugyvezeto), 33-33-34%-os tulajdonojogu kft eseten elkuldhetem-e ugyvezetoi lemondo nyilatkozatomat a tagoknak, ha nem kivanok ugyvezeto maradni?

Koszonom szepen.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.01.19. 11:39

Nem kell hitelesíttetni, és a cégnek kell címezni. (Ezen felül, persze, el lehet küldeni a tagoknak is. De nem annak van joghatása.)

Panna50 # 2015.01.20. 09:30

Tisztelt Fórumtagok!
A következő kérdésben szeretném a válaszukat kérni.
Egy cég ügyvezetőjének személy változása mennyiben érintheti a folyamatban lévő per helytállási és felelősséggel kapcsolatban?
Tehát az ügyvezető büntetőjogi felelőssége is felmerült, ami a munkajogi per részét képezi.
Lehetséges így a helyállás és a felelősségre vonás alóli kimenekítése? azért van most a személycsere?

Kovács_Béla_Sándor # 2015.01.20. 10:46

az ügyvezető büntetőjogi felelőssége is felmerült, ami a munkajogi per részét képezi.
Ez így aligha igaz.

Tulajdonképpen mit is akarsz kérdezni? (Javaslom, ne erőltesd a jogi szaknyelvet, egyszerűen, köznyelven írj)

Sherlock # 2015.01.20. 10:57

Szerintem neki volt a bűncselekmény polgári perben c. kiváló topicja. Néha polgári pere van, néha munkaügyi, volt valami csalás is meg hamis okirat - szervezett zaklatás egyelőre még nem.

Panna50 # 2015.01.20. 11:20

Nem értem, hogy miért kell gúnyolódni és személyeskedni???

Normális hangvételben felteszek egy kérdést, szeretnék rá normális hangvételben választ kapni.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.01.20. 11:34

Akkor tedd azt, amit mondtam. Írd le a tényállást és a kérdésedet egyszerű köznyelven.

ObudaFan # 2015.01.20. 18:27

Ha két tanú hitelesíti, akkor már felhasználható a cégbíróság előtt.
Elküldheted. Aztán ha mégsem töröltetnek, akkor a cégbíróságtól kérj törvényességi felügyeletet.