Tisztelt old-guy, nagyon köszönöm a segítséged, sokkal tisztább már a kép!
Svejk
Tisztelt old-guy, nagyon köszönöm a segítséged, sokkal tisztább már a kép!
Svejk
Még mindig az én bt felmondásom... Tegnap elmentem a Cégbíróságra és újból meggyőződtem arról, hogy 99-ben adta le a beltag az utolsó mérleget, azóta semmi újabb irat nincs a bt aktái között. Kérdésem: kötelező minden évben benyújtani az éves mérleget a Cégbíróság felé? Ellenőrzik hivatalból, ha valaki azt elmulasztotta vagy csak probléma esetén - lásd az én ügyem- foglalkoznak a társasággal? Na, most mit csináljak?!?
Svejk
„Kérdésem: kötelező minden évben benyújtani az éves mérleget a Cégbíróság felé?”Igen, a szabályok szerint kötelező.
„Ellenőrzik hivatalból, ha valaki azt elmulasztotta vagy csak probléma esetén - ” Elvileg észlelik, kapacitástól függően.
„Na, most mit csináljak?!? ”Már korábban is ajánlottam a Cégbírósághoz való fordulást, most sem tudok jobbat ajánlani.
Kérdésem:
Bt. kültag vagyok és a házastársam a beltag. Az lenne a kérdésem, hogy APEH tartozásnál a kültag felel-e bármilyen vagyonnal és rendszeres havi jövedelmemből (nem a Bt.-ben dolgozom)vonhatnak-e le?
nem felel
Általában nem, de itt házastársakról lévén szó, a közös vagyon ráeső részével a beltag házastársa is felel, aki egyébként épp a kültag.
Kedves hozzáértők kérlek segítsetek. Bt beltag vagyok. A Bt-nek van kb 1.000.000 Ft adótartozása. Találtam vevőt a Bt-re aki az üzletrész átruházó okiratban átvállalja a tartozásomat. Kérdésem, hogy amennyiben ő mégsem fizeti ki úgy visszanyúlhatnak-e hozzám? Tehát a felelősségem megszűnik-e az adásvétellel, vagy mivel az "én időmben" halmoztuk fel a tartozást továbbra is behajtható a magánvagyonomból a tartozás? Köszönöm
Behajtható.
Szép napot Mindenkinek!
Fontos lenne a következő kérdésemre választ kapnom:
Egy Bt ebben az évben semmilyen munkára nem tudott szerződést kötni, nincs bevétele. A Bt beltagja személyesen közreműködő a bt tevékenységében, havonta megy a bevallás a járulékokról, de fizetni nem tud már néhány hónapja a bt semmit. A Bt beltagja ezért külföldre megy mint magánszemély dolgozni (még nem tudni, hogy milyen jogviszonyban lesz ez). Mi a teendő ilyenkor, hová kell jelenteni, milyen bevallást kell beadni, hogyan kell a járulékot fizetni?
Nagyon sürgős lenne a válasz!! Köszönöm!
Üdvözlök mindenkit!
Segítséget-választ szeretnék kapni a következő kérdésemre.
Adott egy bt,egy kültaggal és egy beltaggal.A kültagnak is aláírási joga van.A bt-nek elég jelentős tartozása van az apeh felé.Kérdésem az lenne,a kültagnak van-e felelőssége ilyen esetben a tartozást illetően?Foglalhatnak,levonhatnak a fizetéséből?
A választ előre is köszönöm!
Nem.
Sziasztok,
a kérdésem nem kifejezetten a felelősségre vonatkozik, de bt-vel kapcsolatos, és eddig ellentmondó válaszokat kaptam.
Édesapám tizen x évvel ezelőtt egy barátjával bt-t alapított, eleinte kültag volt, pár éve ő a beltag. A Bt. tulajdonában van egy telep, ahol a tevékenységet folytatták. Közben megromlott köztük a viszony, mert apa dolgozott és hozta a kuncsaftokat (ő az autószerelő, és neki van eredetiségvizsgáló végzettsége), a társa pedig csak levette a bevételből a "részét", de egész egyszerű feladatokat sem lehetett rábízni, magyarul használhatatlan volt. Tavaly egész hadjáratot folytattak a papám ellen, ehhez - elnézést - de találtak 3 idióta ügyvédet is, akik mindenképpen be akarták bizonyítani, hogy apát csak úgy ki lehet tenni a Bt-ből, beleegyezés/akarata stb. ellenére. A társa egyszer még majdnem bántalmazta is, a műhelyeket telepakolta kocsival, hogy ne lehessen dolgozni, stb. Szerencsére itt Pesten van egy nagyon tehetséges ügyvéd barátom, aki szépen leállította őket, így most legalább ezen a téren nyugi van.
A gond az, hogy most már édesapám nyugdíjas,nem dolgozik olyan intenzitással, és feleslegessé vált maga a telep. Gondolta, mi lenne, ha eladná, persze mindent csak szabályosan. A társasági szerződésükben viszont az szerepel, hogy minden, a bt-t érintő fontos ügyben (nem szó szerint idézve) közösen döntenek. Az ügyvéd barátom azt mondta, hogy emiatt a társ beleegyezése nélkül nem adhatja el az ingatlant, de megkérdezi egy ismerősét, aki társasági joggal foglalkozik. Az az illető viszont azt mondta, nyugodtan adja el, nem kell a társ beleegyezése.
Őszintén szólva én is az ügyvéd barátommal értettem egyet, és ő sem jutott dűlőre a kollégával, hogy miért is lehet eladni beleegyezés nélkül.
Van valakinek ötlete? Véleménye?
Hálás köszönetem!!!
Valószínűleg tényleg szerződést szeg, ha egyedül dönt az eladásról. De pestiesen szólva: "oszt akkor mi van"?
(Mellesleg: miért is lenne az jó neki, ha eladná a cég az ingatlant?)
lett volna rá jó áron vevő, és már nem használják:-) csak ennyi.
az egész céget meg kellene őszintén szólva szüntetni, nincs bevétel, csak minimális ktg., amit lehetett kikapcsoltattak, stb. szóval az egész tök felesleges.
Lépjen ki. Bt-ből lehet. És akkor el kell számolni vele. No ehhez jól jöhet, ha előtte eladja az ingatlant, a pénzt meg letétbe helyezi.
Igen:-))) Itt akadtunk meg mi is:-))) Az előző válaszodra rákérdezve: ha eladja a telepet a társa beleegyezése nélkül, akkor abban ugye megegyeztünk, hogy megsérti a társasági szerződésben foglaltakat. Erre azt mondtad, és akkor mi van. DE tényleg, mi van? Milyen szankciók lehetnek?
Ha van kára a cégnek, kártérítési követelése lehet. Csak eben a helyzetben azt érvényesíteni sem olyan egyszerű.
Ha nem okoz vele kárt - és milyen kárt okozna egy használaton kívüli ingatlan piaci áron való eladásával -, akkor nincs szankciója. (Erre céloztam.)
Nem okozna vele kárt. Letétbe tenné a pénzt addig, amíg nem sikerül a céget megszüntetni, akkor meg úgyis el kell számolni a tagoknak egymással, nem? Mondhatná, hogy nincs használva, romlik az épületek állaga, stb. Ezért addig értékesítette, amíg még normális értéken lehetett eladni. Pont az lenne a károkozás, ha hagyná teljesen tönkremenni, hogy zuhanjon az értéke, nem? Vagy ez hülyeség?
Mondhatja-e azt a társa, hogy ez a telep nem 30, hanem szte 40 milliót ér, és azzal okozott kárt, hogy olcsóbban adja el, mint amit szerinte ér? Illetve ha ingatlanbecslő állapította meg az értéket, akkor lehet-e sikeres annak az értéknek a megtámadása a társ részéről?
Bocs, ha bugyuta kérdéseket teszek fel, de megtanulni valaminek az elméletét, nem ugyanaz, mint a gyakorlat. És én ezt a gyakorlati oldalt nem látom.
Ismétlem: nem kell megszüntetni a céget. Egyszerűen bejelenti, hogy kilép. A maradó tag meg csináljon vele, amit akar - már az elszámolás után.
Szép napot !
A betéti társaság esetén a tagok felelőssége változott 2012-ben .. ?
A beltag esetén a "mögöttes" felelősség mellett a kültag is kötelezhető volt a tartozásért amennyiben a neve szerepelt a cégnévben../Apeh/ Nav kötelezheti a kültagot a fenti esetbe 2012 évben ??
Üdv.
T.Laci
Nem változott. A kültag ilyen felelőssége már 2006-ban megszűnt.
No, 2012-ben még esetleg vizsgálhatja az adóhatóság a 2006-os évet.
Az igaz.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |