Az az igazság, hogy ezeket a határozatokat látni kellene a további segítséghez szerintem.
Róka fogta csuka...
S.O.S. segítségre lenne szükségem!
Megkaptam a korábban tett feljelentésem határozatát, miszerint megszüntették a nyomozást (a gyanúsított megtagadta a vallomástételt).
Most mitévő legyek, hiszen lassan lejár a cb. újabb fellebbezési határideje és elindul a felszámolás...
Tényleg nagyon nagy segítségre lenne szükség!
Előre is köszönöm!
Még mindig várom a véleményeket. (Mitévő legyek?)
Köszönettel:
Vlenke
Sziasztok!
A tegnapi napon kézhezvettem a Magyar Ügyvédi Kamara határozatát, mely a Budapesti Ügyvédi Kamara határozat helybenhagyását tartalmazza.
Röviden:
A BÜK elnöke az eljáró ügyvéd, ill. ügyvédjelölt ellen az előzetes vizsgálat elrendelését a FESZ 15.par. (1) bek. b.) pontja alapján megtagadta.
Véleményeket várok az üggyel kapcsolatban! Szerintem nem volt jogos, de tényleg kíváncsi vagyok!
Köszönettel:
Vlenke
Pont ma délelőtt kérdeztem az ügyvédet, még nem kapott semmit az ügyről.
Pedig már kíváncsiak vagyunk, hogy mi lesz.
Sajnos nincs előrelépés. :-(
Persze nem abban van igazuk, hogy ügyvédi ellenjegyzéssel (ha valóban ezt a szót használta a cégbi.), mert ellenjegyzés nem szükséges, hanem ügyvédi képviselet.
A cégbíróságnak igaza van, mert a cégbi. végzése elleni fellebbezést az ítélőtábla bírálja el, márpedig az ítélőtábla előtt a fellebbező fél számára a jogi képviselet kötelező.
Az előző bejegyzésem óta eltelt 1 hónap, a rendőrség azóta nem hívott, levelet nem küldött.
Az ügyvédi kamara június eleje óta vizsgálja az ügyet.
A cégbíróság először felhívott, hogy ügyvédi ellenjegyzéssel adjuk be a fellebbezést, majd újabb 1 hónap után bekérte az ügyvédi meghatalmazást.
Azt hiszem mindenki csak tapogatózik, senki sem tudja mit és hogyan kellene csinálni.
A költségek pedig napról napra nőnek! :-(
Tegnap volt nálunk a rendőrség. Jövő héten lesz a feljelentés miatt a tanúkénti meghallgatás.
A fellebbezést (a végelszámolás miatt) hagyjuk? Hogyan tovább?
A 30 napos határidő elmulasztásának nem jogkövetkezménye az elutasítás, csak bírságolni lehet. Bírság viszont nem volt.
A létesítő okirat módosítását a változás bejegyzési kérelem benyújtásával egyidejűleg 30 napon belül be kell jelenteni a cégbíróságnak....
Tehát, megint csak ott tartok, ha az ügyvéd beadta volna 1. időben (tehát 30 napon belül a változásbejegyzési kérelmet), 2. nem hiányosan adja be, akkor nincs ez az egész tortúra! Ráadásul ez az egész ügy 2004 decemberében kezdődött, most 2006. május vége van.
Szóval, úgy gondolom, helyesen jártam el, hogy az ügyvéd ellen is eljárást indítottam. Most várom a kamara döntését....
Ezt inkább a Ctv-ben nézd. Az ügyvéd kötelessége az ügyfél érdekeinek előmozdítása. Az, hogy mi az ügyfél érdeke, és mik a határidők cégeljárásban, a Ctv-ből derül ki.
A lényeg, hogy felelősség terheli és szabályozás alapján dolgozik.
Köszönöm a segítséget!!
Azért ennyire nem kazuisztikus a szabályozás. :)
Be kell érned az Ügyv. 10. § (1)-gyel, és háttérnormaként a Ptk. kárfelelősségi szabályaival.
Hol van részletezve, hogy egy cégbírósági eljárásnál milyen határideje van és milyen kötelessége?
Itt fönnt, jobból a harmadik. "Ügyv."
Azt hol találom (melyik tv.), hogy mi egy ügyvéd kötelessége?
Köszönöm!
Sziasztok!
Azt hiszem itt van, amikor hagyjuk az egészet a fenébe!
Nem érzem magam ebben az egész ügyben hibásnak! Mindent megtettünk és megteszünk, de nem értem, hogy miért bennünket büntetnek, vesznek elő, amikor sem az ügyvéd, sem annak ügyfele nem tett eleget semminek!?!
Van igazság? Vagy csak egy joghézagot használtak ki ügyesen???
vlenke no comment
A végelszámolásból minden további nélkül felszámolás lesz fizetésképtelenség esetén.
Nekem azt mondta az ügyvéd, hogy fellebbezzük meg, mert így időt nyerünk (ugyanis nem végelszámolás lesz, hanem felszámolás és akkor nyilatkozni kell a felszámoló előtt, meg együtt kell vele működni, mert különben feljelentést tehet, meg ilyesmi...).
Egyébként ezen a fórumon korábban is volt egy ilyen ötlet - ez a feljelentéshez kapcsolódik.
nem láttam az ügyeteket de ez nem okés
ezt nem értem miért és kinek kell nyilatkzni
Az ügyvéd, mivel új vállalkozást indítanánk, de az tuti, hogy azt soha nem adjuk el!
A végelszámolásnál pedig úgy tudom nyilatkozni kell az új cégről... Tehát, mindenképpen időt kell nyernünk és természetesen azt, hogy mielőbb lezáruljon ez az egész!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02