Róka fogta csuka...

rite csillaggal (törölt felhasználó) # 2006.01.13. 17:22

nem tudom hogy mi köze táppénzhez annak hogy van e üzletrészem vagy sem...
gondolom ügyvezető is voltál? és lehet hogy ezt munkaviszonyban láttad el?
egyébként ha igen akkor ott hibaát követttél el mert ha lemond valaki a veztető tisztségéről ilyenkor a munkaviszonyát is felmondással jkell megszüntetnie de mindegy

a héten kaptem két végzést pedig egy változásbejegyzési kérelemmel jelentettem be a változásokat, egy közgyűlés eseményei voltak és mégis két külön végzésre bontották a változásokatt /1 végelszámolás, 2 tagokkal kapcsolatos változás/

sztem nem vagy tag de ezt már kifejttettem /cb felé, a társaság felé hatályos a változás/furcsa lenne ha az szavazgatna aki már megvált a részesedéstől a társaságban
a cégbíróságon például az ügyvezető váltáskor /ami a bejegyzési hatályát tekintve hasonló a tagváltozáshoz/ azt is nézik hogy ki és mikor adja az ügyvédi meghatalmazást ha egy ügyvezetőt a közgyűlés azonnali hatállyal visszahív akkor egy másnap kelt ügyvédi meghatalmazást már csak az újjonnan választott ügyvezető írhat alá

egyébként szerintem a törlési eljárás is megálhat, te nem vagy ügyveztő, a lakásodon a cég nem található hiába van oda bejegyezve és az új ember nincs meg

egyébként arra azért kiváncsi vagyok kivesz úgy kft-t hogy az sem érdekli hogy mi van vele?

vlenke # 2006.01.16. 07:36

A táppénznek csak annyi köze van az egészhez, mivel nem fogadták el a vált.bejelentőt (T/02?) nyomtatvány, ezért a tb-nél még úgy tudják, hogy még mindig alkalmazásban van a párom, ezért elutasították a táppénzigényét. CSatolhattam én mindenféle papírt (üzl.ad-vét., lemondó nyil., stb.), nem érdekli őket, 5x utasították el a táppénz kifizetési kérelmünket. Egyébként arra hivatkoznak, hogy előbb a kft-t kell "jogilag" lerendezni és majd utána...
Az utolsó felvetésedre én is kíváncsi lették: miért vesz valaki úgy céget, hogy aztán be sem jegyezteti a változást és miért vásárol arra cégre előfizetéses telefont, hogy tisztában van vele, hogy a mi adatainkkal való visszaélés miatt büntetőeljárás lesz folyamatban?!
A törlési eljárásnak szerintem nincs akadály - leszámítva azt, hogy a cégbíró vakarózik. :(
Még mindig várom a jó ötleteket: mihez kezdjünk???
Köszönöm!

vlenke # 2006.01.16. 08:58

Rite Csillaggal!

Nem találtam sajnos az említett EBH-t. Be tudnád másolni vagy elküldeni e-mail-en?
Köszönöm!

Vlenke

vlenke # 2006.01.17. 20:46

Íme a cégbírósági végzés (2):
"....felhívja a társaság jogi képviselőjét, hogy a végzés kézbesítésétől számított 30 napon belül - elutasítás terhe mellett - az alábbi hiányokat pótolja:
1/ Csatoljon tagjegyzéket.
2/ Csatolja az új ügyvezető címpéldányát."

(3) újabb végzés:
"A bíróság a cég 2005. február 22. napján benyújtott változás bejegyzése iránti kérelmét elutasítja."

Nekem rögtön lenne 1-2 kérdésem:
1.) Az ügyvéd mi a fenét keresett a cégbíróságon 2005. február 22-én a 2005. január 12. napján kelt társasági szerződés módosítással?
2.) Hogyhogy nem volt ott a tagjegyzék?
Mert az ügyvéd állítása szerint az ügyfél akkor ment el intézni az aláírási címpéldányt, amit neki kellett volna bevinni a cégbíróságra. (Volt már cégem, de egyszer sem én mentem a cégbíróságra intézkedni, pedig tudom hol van és mi az ügymenet.)
3.) A "kedves" ügyvéd úr miért nem tájékoztatott arról, hogy a cég változásbejegyzését elutasították? (erről ő 2005.jún.15-én tudomást szerzett)
4.) A mobilszolgáltató hogy a fenébe adott ki az én 2005.01.05. napján kikért cégkivonatom alapján az új tulajdonosnak előfizetéses telefont - igaz, minden oldalt olvashatóan alá is írt - és gondosan becsatolt egy 2005. január 18-án készült aláírási címpéldányt.

Na, ezért teszem meg a feljelentést!
Csak ezzel is van egy bibi: felhívtam a rendőrséget, hogy illetékességből hova tartozik az ügy. Sajnos nem tudják, hogy a székhely szerinti rendőrségre vagy az "elkövető" lakhelye szerinti rfk-ra tartozik.
Úgy látom, ennek az ügynek soha nem lesz vége.... :(((

ObudaFan # 2006.01.17. 21:10

Ha a gazdasági adatszolgáltatás elmulasztására gondolsz, akkor az az illetékes cégbíróság szerint illetékes rfk-ra tartozik, mert ott valósult meg a tiszta mulasztásos bűncselekmény. Egyébként meg tedd meg akárhol, azán majd ők átteszik az ügyet.

vlenke # 2006.01.17. 21:19

Tehát, ahol elmulasztották a bejelentést (vált.)?
Ismerős azt is javasolta, hogy az ügyvéd ellen is tegyem meg a kamaránál a bejelentést, ugyanis ő is mulasztott (nem is keveset).

Köszönöm a segítséget!

ObudaFan # 2006.01.17. 21:20

Igen, az az rfk. az illetékes, ahol a bűncselekményt elkövették. Mulasztás esetén ez nem más, mint az a hely, ahol az elmulasztott magatartást tanúsítani kellett volna.

vlenke # 2006.01.17. 21:22

Most már csak egy kérdésem lenne: Budapesten hol (Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság lett volna az illetékes).

ObudaFan # 2006.01.17. 21:26

Véleményem szerint az V. ker. rk., de ha a feljelentést nem a hatáskörrel és illetékességgel rendelkezô ügyésznél, illetve nyomozó hatóságnál tették, a feljelentést ez is köteles átvenni, illetôleg jegyzôkönyvbe foglalni, és az eljárásra jogosultnak megküldeni, csak ezzel valamennyire lelassul az eljárás.

vlenke # 2006.01.17. 21:30

Pont ezt szerettem volna elkerülni, hiszen ez az egész 2004. december végén kezdődött....és szeretném, ha minél előbb lezárulna!
Most egyébként az ügy egy vidéki cégbíróság előtt van.
És mi legyen az eljáró ügyvéddel? (Akit egyébként tegnap faxon tájékoztattam arról, hogy feljelentést teszek az ügyfele ellen.)

ObudaFan # 2006.01.17. 21:32

Hát hogy mi legyen vele, azt rád bízom. Ott az iletékesség nem kérdés, mert csak egy Budapesti Ügyvédi Kamara van.

vlenke # 2006.01.17. 21:37

:) nem pont erre gondoltam.
Igazából nem akarom bántani, de gondoltam, ha már tájékoztattam a feljelentés tényéről, legalább segít. Véleményem szerint tényleg hibázott!

ObudaFan # 2006.01.17. 21:40

Akkor legyél határozottabb, és ne erről tájékoztasd, hanem arról, hogy véleményed szerint hibázott. Ugyanakkor ha ő volt az ellenjegyző ügyvéd az üzletrész-adásvételinél, akkor véleményem szerint nem segíthet, mert a vevő is ügyfele volt ebben az esetben.

vlenke # 2006.01.17. 21:43

Ez az ügy nem a gazd.véd-i alosztályra tartozik? (Nem tudom, csak kérdem.) A VIII. ker-ben találtam a BRFK ezen alosztályát.

ObudaFan # 2006.01.17. 21:45

Hát menj oda, ez nem rossz ötlet, hátha ott olyan rendőrt is találsz, aki már hallott erről a bűncselekményről.

vlenke # 2006.01.17. 21:49

Ok, elfogadom, képviselje az új vevőt. Egy érdekes tény: augusztusban felhívtam a figyelmét arra (fax megvan), hogy mivel nem tájékoztatott sem a hiánypótlásról, sem a végzésről. Akkor kapkodott, próbált segíteni, de állítása szerint nem érte el az ügyfelet, majd elérte, de nem hozta az aláírási címpéldányt.. Szóval aug-ban a levélben közöltem vele, hogy valamennyi kárt és költséget a mulasztás miatt érvényesíteni fogok, hiszen az ügyvezető lemondását be kellett volna jelenteni a lemondást követő 60 nap alatt.
Hm?

vlenke # 2006.01.17. 21:54

És hab a tortán:
2005. február 15-ei dátummal írtam egy levelet az eljáró ügyvédnek, amiben egy február 10-i telefonbeszélgetésre is hivatkozok és kérem, hogy a kft-t érintő, a cégbíróság által érkeztetett változás bejegyzési kérelemről faxoljon át egy példányt. Na, én, ezzel indítottam el az cégbíróság felé vezető úton, hiszen jól látható, hogy ügyvéd akkor kapott észbe, hogy a cégbíróságra ezt az egész anyagot még csak be sem adta!
A mód-ok dátuma ugyanis 2005. jan. 12.
Azt hiszem jogos a felháborodásom!

vlenke # 2006.01.17. 21:57

És mennyivel könnyebb és jobb lenne most az életem, ha minden - egy körültekintő ügyvéd segédletével - zajlik anno! Nem a Gt. és a fórum mellett éjszakáznék és törpölnék órákig, kérném mindenki hozzászólását, hiszen nem egyszerű ügyről van szó.

De azt hiszem mára ennyi, elfáradtam és holnap még a rendőrség felé is meg kell írnom a feljelentést.

Köszönöm a segítséget, jó éjszakát!

vlenke # 2006.01.19. 20:32

Azt elfelejtettem megkérdezni:
a feljelentést ismeretlen tettes ellen kell megtennünk vagy az illető ellen?

Köszönöm a választ!

ObudaFan # 2006.01.19. 22:03

Elég lesz ismeretlen tettes ellen, majd a nyomozó hatóság konkretizálja.

vlenke # 2006.02.07. 19:54

Változás történt!

A cégbíróság ismét hozott egy végzést:
A bíróság ismételten felhívja X.Y-t, hogy a jelen végzés kézhezvételétől számított 15 napon belül - a 2005. január 12-én kelt módosító t.sz-ben foglaltakon alapuló vált.bejegyzés iránti kérelmet a szükséges okiratokkal együtt - jogi képviselőn keresztül - a bírósághoz nyújtsa be.
A bíróság figyelmezteti, hogy a fenti határidő eredménytelen eltelte esetén a társaságot a további tevékenységtől eltiltja és egyben megszűntnek nyilvánítja.

GRATULÁLOK! Először kedves bírónő ismételten megkéri az új tulajt, hogy az eddig ugyan nem vette át a végzéseket, de most (már itt fenyegetés jön!) aztán megszünteti a céget!
Csak azt tudnám, hogy erre miért kell újabb 15 napot várni???
És ha megszűnik, akkor mi lesz a jogviszonyokkal? Végre megengedik majd a tb-nél, hogy kijelentkezzünk? És mi lesz a feljelentéssel?
köszi a segítséget!!!!

ObudaFan # 2006.02.08. 20:47

A feljelentést ha megtetted, akkor a büntetőeljárás ettől függetlenül folyik.

vlenke # 2006.02.23. 10:45

Tegnap beszéltem a bírónővel, azt mondja felszámolót rendel ki napokon belül.

Ennek ez a menete? (A törvényességi megy.)

Köszönöm a segítséget!

ObudaFan # 2006.02.23. 16:07

Ha megállapítható, hogy a cég vagyonnal rendelkezik, a cégbíróság a törlési eljárást megszünteti és kezdeményezi a cég ellen a felszámolási eljárás lefolytatását.

vlenke # 2006.02.23. 18:01

És kinél lesz a felszámolás? Ki fogja képviselni a céget? Hová megy a felszámoló? Kinek küldi a levelet? Ki ír alá a cég nevében? Kinek a "vagyonát" számolják fel? stb...
Nem értem!