Róka fogta csuka...

vlenke # 2006.05.31. 07:22

A lényeg, hogy felelősség terheli és szabályozás alapján dolgozik.
Köszönöm a segítséget!!

ObudaFan # 2006.05.31. 16:25

Ezt inkább a Ctv-ben nézd. Az ügyvéd kötelessége az ügyfél érdekeinek előmozdítása. Az, hogy mi az ügyfél érdeke, és mik a határidők cégeljárásban, a Ctv-ből derül ki.

vlenke # 2006.05.31. 19:10

A létesítő okirat módosítását a változás bejegyzési kérelem benyújtásával egyidejűleg 30 napon belül be kell jelenteni a cégbíróságnak....
Tehát, megint csak ott tartok, ha az ügyvéd beadta volna 1. időben (tehát 30 napon belül a változásbejegyzési kérelmet), 2. nem hiányosan adja be, akkor nincs ez az egész tortúra! Ráadásul ez az egész ügy 2004 decemberében kezdődött, most 2006. május vége van.
Szóval, úgy gondolom, helyesen jártam el, hogy az ügyvéd ellen is eljárást indítottam. Most várom a kamara döntését....

ObudaFan # 2006.05.31. 19:21

A 30 napos határidő elmulasztásának nem jogkövetkezménye az elutasítás, csak bírságolni lehet. Bírság viszont nem volt.

vlenke # 2006.06.07. 17:25

A fellebbezést (a végelszámolás miatt) hagyjuk? Hogyan tovább?

vlenke # 2006.06.27. 17:46

Tegnap volt nálunk a rendőrség. Jövő héten lesz a feljelentés miatt a tanúkénti meghallgatás.

vlenke # 2006.07.29. 09:06

Az előző bejegyzésem óta eltelt 1 hónap, a rendőrség azóta nem hívott, levelet nem küldött.
Az ügyvédi kamara június eleje óta vizsgálja az ügyet.
A cégbíróság először felhívott, hogy ügyvédi ellenjegyzéssel adjuk be a fellebbezést, majd újabb 1 hónap után bekérte az ügyvédi meghatalmazást.

Azt hiszem mindenki csak tapogatózik, senki sem tudja mit és hogyan kellene csinálni.
A költségek pedig napról napra nőnek! :-(

ObudaFan # 2006.07.31. 14:12

A cégbíróságnak igaza van, mert a cégbi. végzése elleni fellebbezést az ítélőtábla bírálja el, márpedig az ítélőtábla előtt a fellebbező fél számára a jogi képviselet kötelező.

ObudaFan # 2006.07.31. 14:13

Persze nem abban van igazuk, hogy ügyvédi ellenjegyzéssel (ha valóban ezt a szót használta a cégbi.), mert ellenjegyzés nem szükséges, hanem ügyvédi képviselet.

vlenke # 2006.08.01. 18:03

Pont ma délelőtt kérdeztem az ügyvédet, még nem kapott semmit az ügyről.
Pedig már kíváncsiak vagyunk, hogy mi lesz.
Sajnos nincs előrelépés. :-(

vlenke # 2006.11.16. 18:33

Sziasztok!

A tegnapi napon kézhezvettem a Magyar Ügyvédi Kamara határozatát, mely a Budapesti Ügyvédi Kamara határozat helybenhagyását tartalmazza.
Röviden:
A BÜK elnöke az eljáró ügyvéd, ill. ügyvédjelölt ellen az előzetes vizsgálat elrendelését a FESZ 15.par. (1) bek. b.) pontja alapján megtagadta.

Véleményeket várok az üggyel kapcsolatban! Szerintem nem volt jogos, de tényleg kíváncsi vagyok!

Köszönettel:

Vlenke

vlenke # 2006.11.22. 08:09

Még mindig várom a véleményeket. (Mitévő legyek?)

Köszönettel:

Vlenke

vlenke # 2007.04.24. 08:40

S.O.S. segítségre lenne szükségem!
Megkaptam a korábban tett feljelentésem határozatát, miszerint megszüntették a nyomozást (a gyanúsított megtagadta a vallomástételt).
Most mitévő legyek, hiszen lassan lejár a cb. újabb fellebbezési határideje és elindul a felszámolás...
Tényleg nagyon nagy segítségre lenne szükség!
Előre is köszönöm!

ObudaFan # 2007.04.24. 11:07

Az az igazság, hogy ezeket a határozatokat látni kellene a további segítséghez szerintem.