Alapítvány nyilvántartásba vételéhez szükséges-e az alapító okirat ügyvéd általi ellenjegyzése vagy mint magánszemély is beadhatom a cégbíróságon a megfelelő egyéb iratokkal együtt?
Alapítvány nyilvántartásba vétele
Nem szükséges, csak az ilyesmiben gyakorlattal rendelkező ügyvéd esetleg szakszerűbben meg tudja csinálni, és kisebb az esélye annak, hogy hiánypótlás lesz, vagy újra be kell adni. De nem a cégbíróságon, hanem a rendes megyei bíróságon kell beadni, az erre rendszeresített, a bíróságon beszerezhető formanyomtatvány, és egyéb szükséges mellékletek (tisztsv.-k elf. nyilatkozata, székhely haszn. jogszerűségét igazoló okirat, vagyon rendelkezésre bocsátás igazolása, stb. - nyomtatványból kiderül).
Köszönöm szépen a választ!
Nincs mit.
ami még érdekes és -a pp. szerint jogos- a bírói gyakorlat mehköveteli hogy ha nem jogi képvviselővel jársz el akkor minden iratot: alapító okirat, kérelem nyomtavány stb írjon alá két tanú
ja és a fővárosin a társadalmi szervezetes bírók elég kukacosak...
ja és a fővárosin a társadalmi szervezetes bírók elég kukacosak...
Erre van a hiánypótlás. :)
két oldalas
Egyesületeknél ez egyébként külön öröm, tekintettel az Etv. hihetetlen bőbeszédűségére, és arra, hogy a bírói gyakorlat ennek megfelelően - a szaporodó jogegységik mellett is - milyen rohadt egységes. :)
tegnap jött egy végzés: felhívják a figyelmünket hogy a kuratórimi tagok nem kaphatnak tiszteletdíjjat csak ktsg térítést
ha ők mondják biztos így van...
Közhasznú szervezetként, vagy csak simán?
nem közhasznú
És gondolom, semmilyen jogszabályi hivatkozás nincs. :)
és ez még egy korrekt bíró... csak két pontot talált az egészben jogszabályhivatkozás persze nincs DE ÕK BIZTOSAN OKOSAK elvégre a társadalmi szervezetes nyílvántartásba vétel az komoly bírói feladat
és ezt ezekkel hp-kal rendre bizonyítják is
a hivatkozás az ügyészi fellebbezés
Komoly feladat, vagy nem komoly, de ezt a területet aztán volt idejük unalomig megtanulni. :)
Tessék, néhány szép példa, mit is lehet kihozni a szűkszavú Etv-ből: http://www.jogiforum.hu/publikaciok/198
szerintem már lehet hogy olvastam de még egyszer megteszem /gondolom a szerzőt tisztelhetem benned/
igen ez az a jogterület amiben nem mer az ember semmit sem kijelenteni...
Én értem, hogy 2/3-os törvény, de azért csak meg kellene próbálni egy kicsit kipofozni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02