már ezért volt értelme megynitni ezt a topikot
szerződésminta
tök jó hogy eszedbe jutottam kála :)
Rite:
„na de kitaláltam kicsillagozom mint a közjegyzők”
Ma került kezembe a közjegyzőkről szóló törvény, annak is 115.§-a és te jutottál eszembe :-)
"A közjegyzői okiratot világosan és rövidítések nélkül kell szövegezni; a leírásnál az üresen maradó sorokat vízszintes vonallal kell kitölteni." :-))
Látom, a határidőkkel kapcsolatos szabályok fokozatos hatályba lépése nem a legfeltűnőbb rendelkezések egyike. :) Tényleg nem reklámozni akarom, de a HVG különszáma elég átláthatóan mutatja be a változásokat. Az más kérdés, hogy lehet, hogy 2008. eleján újra megvehetjük ezek szerint. :)
Lehet, hogy az egyik ilyen ifjúból lett most az alant idézett SZAKállamtitkár...
Lehet, hogy mondtam már; két-három éve olvastam egy hirdetést. Az Igazságügyi Minisztérium keresett „pályakezdő jogászokat kodifikátori munkakörbe”...
"Gadó ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a bankok vagy a biztosítók esetében sem írnak elő kötelező összeget" - írja a cikk.
Lehet, hogy fel kellene hívni az úriember figyelmét a Hpt. 9. §-ra, amely elég kategorikusan kijelenti, hogy bank legalább kétmilliárd forint jegyzett tőkével alapítható... De a teljesség kedvéért a Bit. 66. § tüzetes áttanulmányozása sem ártana (a biztosítónál minimum 100, ill. 50 millió Ft)
arró hogy milyen "komoly" és "körültekintő" jogalkotói munka folyik hazánkban
és még elvárják a jogkövetést ez egy vicc
télen kérdeztem hogy na és volt már elektrónikus
mire a válasz egy már volt /közben tele volt az egész cb/
csillagos rite adjuk föl ;)
mi most adjuk be első elektronikus kérelmünket ezen a héten, szerintem az egész cégbíróság össze fog szaladni rá, és akkora hiánypótlást kapunk, mint a Parlament, hogy elvegyék a kedvünket további ilyen kamikaze-akcióktól.
ja vadalma és még én sem voltam pontos nézd mef 130 §-t ez egy agyrám én kiherélném azt aki ezt összetákolta
hmm, utálom de való igaz, nem figyeltem, mea culpa.
obzdafan egyébként való igaz hiogy nem igazán olvasgatják a cégbírok a létesítő okiratokat
a közjegyzői kicsillagozás mellett döntöttem majd beszámolok róla hogy átment e a fővároson
egyébként vadalma tévedsz
ha mindez + megvan névfoglalás elektronikus bejegyzés akkor 2 munkanap altt kell dönteni és nincs hiánypótlás !!!
ha minta akkor 8 munkanap
ha meg általános akkor 15 munkanap
azaz megéri mintát alkalmazni egy mezei kft-nél vagy bt-nél
Azért én láttam már július 1. előtt is olyan létesítő okiratot, amelyikben voltak olyan rovatok (pl. "Fióktelep:") , ami után csak egy "-" szerepelt. A cégbi-n átment. Viszont hogy most egy félig törölt sz.minta átmenne, az erúsen kétséges, jobb nem kockáztatni. Egyrészt még nincs kialakult gyakorlat, másrészt nem bíró, vagy titkár, hanem ügyintéző dönt. Jobb a más kárán tanulni, és csak akkor próbálkozni ilyesmivel, ha már van olyan eseti döntés, hogy ez mehet.
8 munkanap, legyünk precízek.
- névfoglalási eljárás kell megelőzze
- elektronikus úton kell benyújtani
és akkor tényleg 8 nap
Vadalma
bocs elírtam 8 munkanap
csak azért ez mégis egy létesítő okirat a következő lépés mi lesz ? anem az ízlésemnek való
na de kitaláltam kicsillagozom mint a közjegyzők
igen fontos mert 15 munknapon belül bírálják el így
még valami hogy belírtam /a fejléc fölé/ hogy ctv-s minta alapján készült ezt lehet mert a mintában nincs benne de a ctv 48. § megköveteli hogy tüntessem fel az okiraton
éljenek a vizszintes vonalak :)
Ezt mondom én is :-)
Rite: mitől fura? Van egy nyomtatvány, egyik pontja, hogy apport, mellette az üres hely, hogy oda írd be, ha van. Nálad nincs, ergo az üres helyre húzol egy vízszintes vonalat (nahogy valaki utólag belerondíthasson) és kész.
amúgy fontos Neked pl. egyszerűsített eljárás szempontjából, hogy a ctvs minta legyen felhasználva?
mert ha nem, akkor írtsd bátran, ami nem kell ;)
ha viszont igen, én inkább kihúzással jelölném, ami nem kell, de az eredeti szöveget bennehagyva.
Vadalma
húzzam ki ? ez elég furinak tűnik de lehet hogy ez a megoldás vagy üresen hagyom melyik a jobb? melyik a helyes?
A ctv-s mintához nem igen kellene hozzányúlni (bármit kihúzol belőle, az már nem a tv szerinti minta). Szerintem tartsd meg az eredeti nyomtatványt, és ahova szernted nem kell semmit írnod, azt vagy hagyd üresen, vagy a szöveg helyét húz ki.
ha ctv szerint mintát használok akkor elhagyhatom belőle a fölös dolgokat pl. a csak 2 tag van akkor a többi biankó részt kivághatom vagy ha nincs apport akkor a rendelkezésre bocsátási idejét eze setben elhagyhatom?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02