Udvozlok mindenkit, 2004 ben felvettem banki hitelt.Jott a vilagvalsag bla bla es nem tudtam fizetni, igy 2011 ben elarvereztek a lakast amire a hitelt felvettem.Aztan felerosodtem anyagilag valamelyest es kertem a bankot, hogy allapodjunk meg valami normalis havi reszletfizetesben.8 millio ft ot vettem fel a 19 millios lakasra.A vegrehajto eladta a haverjanak a lakast 7 millioert, a bank kovetelt rajtam tovabbi 30 milliot kb.Igy ertheto, hogy kertem a bankot, higy valami teljesitheto osszegben allapodjunk meg, ami meg igy is joval tobb mint amit adtak ... :)))) Nos telt mult az ido...a bank tovabbra sem akart megegyezni.A kockazatkezeles vezetoje hitegetett, hogy majd a magancsod hoz nekem megoldast:))) Hozott is, olyannyira, hogy mire bevezettek a magancsod intezmenyet a tartozast mindenfele ertesitesem nelkul eladtak, errol nekem senki nem szolt...magamtol jottem ra amikor a bankot hivtam, hogy az arveres ota osszeszedtem x forintot es ha azt odaadom lezarhatjuk e...ekkor kozoltek, hogy ket eve eladtak a tartozast.Kerdeseim sora vegtelen...legyszi segitsen valaki.A vegrehajtas szunetel, de ott se jelentettek at azt, hogy megvaltozott a kovetelest kero szemelye.A kozeljovoben jar le az ot ev ez megszakitja az elevulest? Ha senki nem szolt en meg ugy teszek mintha nem tudnam, hogy nem a banknak tartozom es beadom a kerelmet az elevulesre...?Es akkor majd mondjak ja nagyba harom eve eladtuk ooooo ize es akkor en meg szivok mert ujraindul.Vagy ez esetben megszuntetheto a vegrehajtas ugy is, hogy kerek a banktol egy igazolast , hogy nem tartozok nekik es azt bemutatom a vegrehajtoknak? Es az uj kovetelo majd ujbol indit vegrehajtast? Ne iteljetek el legyszi, a kozel 10 ev alatt tobbszor probaltam megegyezni a bankkal de sosem sikerult.Mit tudok tenni ez esetben? Varjam ki az elevulest mert senkit nem fog erdekelni az h kozben eladtak a tartozast egy stromannak akit el se erek sehol, vagy megszivom mert megszakitja az elevulest, illetve igy h valtozott a kovetelest kero az eredeti vegrehajtast meg tudom szuntetni vagy a stroman vegrehajtasostol vette meg?Segitsetek legyszi! Koszonom elore is!
A vegrehajtas alatt levo koveteles eladasra kerult
Gerbera! Miert hazudnek...miert lennek sotet?Kerem nyugodjon meg...Azt mar meg se kerdem miert enged meg maganak ilyen hangnemet...lehet, hogy a stroman titulus miatt gondolja, hogy hazudok, hivjuk akkor vallalkozonak, akinek egy tarsas vallalkozas fut a neven es a cege egy ures tanyara van bejelentve.De nem ez a lenyeg hanem az, hogy mit tudok tenniolyan eladott tartozasnal ami vegrehajtas alatt van. Sokat segitettek volna...a kerdeseimet feltettem.Elnezest ha ezt nem szakjogaszi szovegkornyezetbe tettem...elnezest.
Ebből a leírásból nem igazán látni, hogy elévülhetett-e a követelés, mivel nem igazán látni, hogy az megszakadt-e, nyugodott-e.
Mindenesetre az elévülés megszakadásával, nyugvásával kapcsolatban itt egy összefoglaló:
@uhh
Van két nagyon súlyos állításod: 1) „ A vegrehajto eladta a haverjanak a lakast”, 2) „a tartozast mindenfele ertesitesem nelkul eladtak, errol nekem senki nem szolt” – Ha kérdésed van, az ilyen állításoktól tartózkodni kell.
Az miért izgat annyira, hogy engedményezték a követelést? Az elévülést ez nem szakítja meg, neked meg úgyis az elévüléshez fűződik a legfőbb érdeked.
Hová lett az előző hozzászólásom?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02