Gyermektartási díjat nem akarnak fizetni


kuilococco # 2019.01.31. 13:40

Nem ügyes, buta! Lelépett, rá egy hétre teherbe esett mert nem védekeztek, abortuszra pénze nem volt így hát megtartották, a mostani párja is elvált ugyanúgy gyerektartást fizeta volt párjának így ő sem tudna neki segíteni. Így van vagyontalan, jövedelme sincs, szerintem nem is lesz, nem is volt soha, pedig nem 18-20 éves nőröl beszélünk, de most már tényleg rá vagyok szorulva arra ami már több mint egy éve járna. köszönöm az eddigi válaszokat nagy segítség tényleg totál tanácstalan voltam.

DMachine # 2019.01.31. 10:37

kuilococco

Más topic-ba már írtam, jelentsd fel a rendőrségen, ha nem sikerül semmilyen formában behajtani a gyerektartást.
Bár nem tudom így, hogy friss anyuka, milyen eljárás alá lehet vonni (megjegyzem ügyes...)
Járj utána ennek is, talán meg lehet szorongatni.

gerbera317 # 2019.01.31. 07:31

Végrehajtást kell ellene kérni annál a bíróságnál benyújtva, amelyik első fokon eljárt. A végrehajtás valószínűleg nem fog sikerrel járni, mivel az asszony valószínűleg vagyontalan és jövedelme sincs. Azonban, ha a végrehajtó ezt megállapította, lehet kérni gyermektartás állam általi előlegezését.

kuilococco # 2019.01.31. 06:18

Üdv, egy olyan ügyben kérném a segítségüket, hogy 1 éve gyermekem anyja itthagyott minket, a gyerek teljes felügyeleti jogát én kértem havi 20ezer Forint és visszamenőleg attól fogva amitől lelépett, tehát 200.000Ft gyermektartási díjjal együtt, amit a bíróság nekem is ítélt.
Felvettem a kapcsolatot vele, de közben már van mástól egy 3 hónapos fia és arra hivatkozik hogy nem tud fizetni, le is tiltott, nem hajlandó reagálni semmilyen üzenetre, telefont is direkt nem veszi fel. Mi ilyenkor a teendőm hogy a leghamarabb lezajlódjon az ügy? Már másfél éve egy fizetésből élünk eddig hitelekkel meg tudtam oldani, de most már tényleg szükségem lenne rá, főleg hogy hivatalosan járna is, bírósági végzésem is van róla.
Válaszotokat előre is nagyon szépen köszönöm.
Üdv, kuilococco!